מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בקיבה ובאנטרוםאני01/01/2011
האם דלקת בקיבה ובאנטרום עלולה לגרום לנפיחות בטנית?
וכיצד מטפלים בדר"כ בדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקיבה ובאנטרום - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/01/2011הטיפול נקבע לפי סוג הדלקת. לרוב אין קשר לתפיחות הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול בצואהאני30/12/2010
מדוע לאחר יציאה נשאר באסלה כמו גרגירי חול?תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חול בצואה - תגובה
ד''ר רם דיקמן31/12/2010נסה לאתר אולי הדבר קשור לצריכת מזון מסויים, בעיקרון אין התאור מתאים לבעיה שמוכרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לא תקינות לאחר טיול ממושךאסף30/12/2010
הייתי בטיול בדרום ומרכז אמריקה במשך 10 חודשים.כנראה שהיה לי איזה סוג של טפיל בובליביה כי סבלתי משלשולים ויציאות לא סדירות במשך תקופה. אחרי כמה שבועות לקחתי סיפרודקס וזה אכן עזר אבל התחיל לי גירוד בתחת. במקסיקו שוב חזרה התופעה (כנראה ששוב אכלתי או שתיתי משהו לא טוב).
חזרתי לארץ והרופא נתן לי פלאגי'ל. לאחר שימוש של שבוע היציאות נותרו לא סדירות, ובנוסף החלו לי הפרשות באמצע היום.
הלכתי לגסטרולוג והוא נתן לי פאסיג'ין ל-10 ימים ובצע בדיקת סיגמואידוסקופיה בה ראה שיש לי טחורים פנימיים.
מה אני צריך לעשות? היציאות שלי עדיין לא תקינות(4 פעמים ומעלה, צואה בצורות מוזרות או חתיכות קטנות), ועדיין יש לי הפרשות. האם טפיל גורם לבעיות? או שזה נובע מהטחורים?
אני לא סובל מעצירות ואין לי כאבים או דימום במתן צואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לא תקינות לאחר טיול ממושך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/12/2010הפרעות במערכת העיכול לאחר זיהומים מאוד שכיחות בין מטיילים בעיקר בדרא"מ ובהודו. לרוב הטפיל או המזהם חלפו ועדיין נותר "חוסר סדר" במערכת. ברוב האנשים הוא חולף אך בלק קטן ישארו הפרעות לזמן ממושך ואפילו לתמיד.
מציעה לקחת פרוביוטיקה ולשקול פניה ליעוץ במרפאת מטיילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ת. כבדאיתן28/12/2010
שלום הבן שלי בן 35 לפני כשנה וחצי גילו שיש לו ת. כבד לו בסדר ויעצו לו לעבור ביופסיה הוא ביצע אולטרסאונד יצא תקין. לאחר כמה חודשים עבר שוב בדיקות והיו תוצאותיותר נמוכות.בפעם השלישית וזה לפני כמה ימים נעשו שוב בדיקות והמספרים עלו כמו שהיו בהתחלה GOT AST הנורמה0_35 התוצאה 40 GPT ALT מ_0_45 התוצאה 88 GGT 0_55 התוצאה 98 LDH 240_480 התוצאה537 ALK PHOSPHATASE 30_120 התוצאה 117 ...וכל בדיקות הפטיטס מחלת הנשיקה היו בסדר. מה עלינו לעשות. ומהיא ב. ביופסיה ואיך היא מתבצעת. ואים אין בבדיקה סיכון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ת. כבד - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/12/2010הפרטים שנמסרו חלקיים ואין אפשרות לקבוע על סמך פרטים אלו האם יש צורך בביופסיה או לא. הביופסיה מתבצעת על ידי ניקור הכבד עם מחט (דרך המרווח הבינצלעי) תחת הנחיית אוטרסאונד. יש סיכון בבדיקה וכדאי לשאול על כך את הרופא שהפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה ביציאותמשה28/12/2010
בזמן האחרון פעמים רבות אני מרגיש צורך ליציאות אך רק בחלק קטן מאוד אכן יש יציאות (אני מרגיש צורך כול היום לשרותים ורק פעם או פעמיים יש יציאות ) ממה זה יכול להגרם ?
הרופא אמר לי לקחת שמן פרפין ועים זה לא יעזור אצטרך לעשות צילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה ביציאות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/12/2010זו תופעה שנקראת טנזמוס. יכולה להיגרם מדלקת, ממתח שרירים מוגבר וגם מדברים נוספים. זה מצריך התייחסות וכדאי לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולכיציןאורן27/12/2010
שלום רב,
עקב אוסטאואיד אוסטאומה באיזור עמוד השדרה הייתי נוטל ארקוקסיה ואספירין תקופה ממשוכת. לאור הבעייתיות (בין היתר לקיבה) בשימוש ממושך בתרופות אלו, הרופא המטפל החליף את הטיפול לקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. האם לכדור זה גם יש תופעות לוואי או סכנות כלשהן עקב שימוש ממושך?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולכיצין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/12/2010קולכיצין יכול לגרום לשלשול שבדרך חולף כמתרגלים לכדור. הוא בטוח יותר מארקוקסיה ואספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוצאותגולן26/12/2010
עשיתי לפני זמן מה בדיקת נשיפה לחיידק הליקובקטר פילורי, והתוצאה יצאה קרוב ל-18. מה המשמעויות? כמו כן גילו אצלי קנדידה ברמה הכי גבוהה, האם זה קשור? מה הכי טוב לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תוצאות - תגובה
ד''ר רם דיקמן26/12/2010משמע שהליקובקטר נמצא ויש לטפל בו ולוודא שהוכחד ע"י בדיקת נשיפה חודש מסיום הטיפול. הקנדידה לא קשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור B 12מירי קליין26/12/2010
מה מכיל הכדור הנ"ל ולשם מה מקבלים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור B 12 - תגובה
ד''ר רם דיקמן26/12/2010מכיל ויטמין מסוג B מקבוצת B12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני25/12/2010
שלום,
אני בת 34, ידועה כסובלת ממעי רגיז לפי התסמינים (לא בצעתי מעולם בדיקת קולנוסקופיה או גסטרוסקופיה).
בשבוע האחרון אני סובלת מגרד בפי הטבעת, וכמו כן בכל יציאה יש מעין קרום/ריר/ליחה/מוגלה בצבע צהוב (אני לא יודעת איך לתאר בדיוק מה זה).
לפני כחודש היו לי כאבים חזקים בשעת היציאה וממש לפני היציאה בצד שמאל למטה (נראה לי מעי הגס) - שהיו חולפים לאחר יציאת הצואה,כיום כאבים אלו פחתו במידה ניכרת.
בימים הקרובים אלך לרופא המשפחה, אך עד אז אני מאוד מוטרדת האם אלו תסמינים של דלקת/זיהום או יכול להיות משהו חמור יותר? אילו בדיקות עליי לבצע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רם דיקמן25/12/2010נשמע כמו בעיה שקשורה לטחורים, מציע לפנות לכירורג פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פראפיןאני25/12/2010
האם נחשב כתכשיר משלשל,יכול להועיל בעצירות?
והאם ניתן לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פראפין - תגובה
ד''ר רם דיקמן25/12/2010הוא נחשב כמרכך צואה ויכול להועיל לעצירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאני24/12/2010
האם בכלל שימוש במשלשלים עלולים להחריף\לגרום לנפיחות?
ואם כן כמה זמן מרגע שמספיקים את השימוש בהם הנפיחות יורדת? מדובר על שימוש בערך של שנה חודשיים ברציפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/12/2010משלשלים יכולים לגרום לנפיחות.
לא תמיד הנפיחות חולפת, משום שלעתים הנפיחות היתה קודם והיתה חלק מהסיבה להתחיל משלשלים. לנפיחות הבטן אין פתרון משביע רצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבילק או לבולקאני24/12/2010
האם יש הבדל בין התכשירים? ומה תפקידם בעצם?
האם עלולים להחריף נפיחות בטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבילק או לבולק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/12/2010אין הבדל בין התכשירים.
יכולים לגרום לגזים ונפיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן- קיים או נעלם?מאיה23/12/2010
שלום,
אני סטודנטית בת 25.
לפני כחצי שנה תקפו אותי שלשולים עזים. ירדתי מאוד במשקל ונהייתי חלשה, חיוורת ומסוחררת. נשלחתי ע"י רופאת משפחה לבדיקות דם שיצאו מעט חריגות : ESR=34, CRP=0.8, B12=197 נשלחתי לקולונסקופיה שנעשתה ללא לקיחת ביופסיה ויצאה תקינה. השלשולים המשיכו ואיתם לאחר חודש המדדים עלו ל: ESR=68, CRP=1.5 בי12 כבר לקחתי כדורים ומאז אני גם מקבלת זריקות במקום כדורים. עברתי קולונוסקופיה נוספת ובה לקחו לי ביופסיה שיצאה תקינה, וגם עברתי מיפוי ליקוציטים שלא נמצאו חריגים. בהמשך, לאחר שסבלתי מאוד קיבלתי מטרו-ג'יל, מרגע לקיחת התרופה היתה החמרה במצבי למשך 3 ימים ואז בבת אחת השלשולים פסקו. מאז אני פחות משלשלת (אם כי גם זה קורה לעיתים) אבל כואבת לי הבטן יותר מתמיד. יש לי נפיחות לא נורמלית וכאבים חדים וחזקים שלעיתים אני לא יכולה לעמוד בגללם (בדר"כ בבטן תחתונה בעיקר ולעיתים רק בצד הימני של הבטן). אני מתעוררת בלילה מרוב כאב ולא נרדמת לפעמים מהכאבים. הבטן כל הזמן רוחשת וגועשת ועושה הרבה מאוד רעש של פעילות. חשוב לי לציין כי במהלך התקופה ההיא עברתי גם בדיקות ASCAigA=21.8, ASCAijG=25.3. כמו כן היו לי אפטות בפה, וכאבי ברכיים וחריקות בהן ובחילות רבות. מידע חשוב נוסף הוא שחליתי בסלמונלה לפני כ-3 שנים במהלך טיול בבוליביה וכן חזרתי משם עם אמבה שמתה לאחר נטילת אנטיביוטיקה.
כיום המדדים שלי תקינים על הגבול הגבוה של הנורמה. הכאבים ממש מפריעים לי בחיי, אני מרגישה שכל דבר שאני אוכלת כבד לי וצריך לצאת ועושה לי בלאגן.
רופאי גסטרו שביקרתי, ובהם עובדים במחלקת גסטרו באיכילוב וכן מנהל מחלקה לשעבר סברו שיש לי קרוהן לאורך התקופה כולה. רק כאשר התוצאות של בדיקת הדם יצאו תקינות חזר בו הפרופסור שטיפל בי ואמר שכנראה היתה דלקת ויש לי סתם מעי רגיז.
רופא המשפחה שלי יעץ לי לקחת שוב (לאחר חצי שנה) מטרו ג'יל כדי לבדוק האם הוא משפיע על כאבי הבטן, וכך לבדוק האם מדובר בכל זאת בקרוהן.
אני מאוד מבולבלת, אשמח לכל עצה או עזרה. הייתכן שיש לי קרוהן? ייתכן שנותר לי פצע במעי? האם ייתכן קרוהן אבל בדיקות דם תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן- קיים או נעלם? - תגובה
ד''ר רם דיקמן24/12/2010את מתארת מצב בו כל בדיקות ההדמייה ובדיקות הדם תקינות. על פניו נראה אכן שאין מחלת מעי דלקתית. הייתי מאד רוצה לדעת עם בוצעה גסטרוסקופיה עם נטילת ביופסיות ממעי דק. אם לא בקשי זאת. השאלה היא אם אכן קיימים עוד מצבים שאראיים לבעייתך כגון צליאק או זיהום ע"י גיארדיה שניתן לקבל הליהם תשובה מהביופסיה מהתרסריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהל23/12/2010
שלום רציתי לדעת אם לא ניתן להשתמש בבריום בבדיקת מערכת העיכול, האם יש חומר אחר בו ניתן להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/12/2010ראשית צריך לדעת מה הסיבה לבדיקה ומה מטרתה ורק לאחר מכן ניתן לייעץ בענין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהלאה21/12/2010
שלום רב,
אמי בת 70 עברה בדיקת אנדוסקופית (COLONOSCOPY )עקב יציאות מרובות רק בשעות הבוקר במשך כשבועיים שגרמו לדימום קל (דם טרי) במהלך היציאות.
היום כבר אין דימום.
להלן סיכום הבדיקה:
המעי נבדק עד לצקום,בעומק 30 סמ פוליפ גדול כ- 3 סמ על גבעול עבה בצורה מניפה עם שני ורידים שנכנסים לגבעול אחד גדול במיוחד . לכן לא נכרת כעת , סעיפים בסיגמא
יש לשלוח לסיגמוידוסקופיה בבית חולים עם ציוד של ENDOLOP וקליפסים לצורך כריתה בטוחה של הפולים.
שאלתי את הרופא מספר פעמים אם ישנה אפשרות שהממצא ממהיר והוא אמר לי בפרוש שלא .
1. האם הרופא יכול להבחן רק על פי המראה ללא בדיקה פטולוגית שהממצא שפיר?
2. האם הכריתה חיונית ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/12/2010הכריתה חיונית.
בגודל כזה הפוליפ עלול להיות ממאיר ולא ניתן לקבוע בודאות שהוא שפיר, אלא לאחר כריתה ובדיקה של כולו על ידי פתולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)