מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פכימטריהרינה25/04/2013
שלום רב
בבדיקת פכימטריה התוצאות:
ימין 561 מיקרון
שמאל 575 מיקרון
האם הבדיקה תקינה?
תודה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פכימטריה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין27/04/2013הבדיקה תקינה ומראה עובי קרנית מעל הממוצע, שזה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתטח קטרקטאלי14/04/2013
אני אחרי ניתוח קטרקט בעין אחת בה הושתלה עדשת מולטיפוקל. אני אמור לעבור ניתוח גם בעין השניה ומעוניין לדעת מה ההמלצה, האם שוב להשתיל מולטיפוקל/עדשה רגילה לקרוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתטח קטרקט - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין20/04/2013אם העדשה המולטיפוקלית שהושתלה מתאימה ונוחה לך, אז כדאי להשתיל עדשה כזו גם בעין השנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לידניאל08/04/2013
אני בן 16 ואני רואה כתמים שחורים אמרו לי שזה שינוים בג'ל וזה ממש מציק לי אני בדיאכון ממש של חודשים אין משהו שזה יוריד קצת מהכתמים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ09/04/2013לצערי אין לכך כל טיפול. בסופו של דבר המוח מתרגל לזה והתופעה פחות מפריעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקומביגן ולומיגןרינה06/04/2013
שלום רב
יש לי גלאוקומה ומקבלת קומביגן פעמיים ביום+פעם בערב לומיגן
הטיפול החליף טיפול בקוסופט וקסלאטן שלא צלח,
תופעות הלואי של קומביגן ולומיגן קשות מאוד ,יש לי צריבה,אודם גרד,תחושה של עייפות וחולשה ובחילה כאבי ראש ,והרגשה של דלקת בעיניים,האם אני צריכה לחיות עם כול התופעות האלו?אין פתרון אחר?
דרך אגב כול מה שהזכרתי לא היה לי קודם ,
תודה למענה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקומביגן ולומיגן - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ09/04/2013התופעות שאת מתארת יכולות לנבוע מהטיפות שא לוקחת. לפעמים לוקח מספר שבועות עד שהגוף מתרגל והתופעות חולפות. אולם אם כבר עברו מספר שבועות כדאי לך לחזור לרופא העיניים שלך ולשקול חלופות טיפול אחרות כמו: טיפות אחורת , או טיפול לייזר או ניתוח . הכל תלוי במצב הגלאוקומה אצלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר משקפיים גבוה לילדאלי02/04/2013
בני בן ה-10 מרכיב משקפיים מזה כשנתיים וחצי.בהתחלה עמד המספר על -2.5 אשר גדל פעמיים עד שנקבע בבדיקה האחרונה ל-5.5 עם צילינדר!.
שאלותיי:
1.כיצד ניתן לעצור התדרדרות מסיבית מעין זו בקוצר הראיה?
2.מבחינת נסיונכן והסטטיסטיקה-לאיזה מספר הוא יכול להגיע עד גיל 20?
3.האם ישנן המלצות מסוימות או דברים שיש להקפיד עליהם?
בתודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר משקפיים גבוה לילד - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ09/04/2013לא ידוע עדיין על דרכים אפקטיביות לעצירה של התקדמות קוצר הראיה.
אי אפשר לדעת מראש לאיזה מספר הוא יגיע . לפעמים יש התקדמות מהירה בגיל מסויים ואח"כ עצירה למספר שנים. ובמקרים אחרים יש התקדמות איטית במשך השנים. לכן , אי אפשר לדעת מראש מה יקרה אצל הבן שלך.
אין דברים מיוחדים שאסור או שצריך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על העפעףקובי31/03/2013
שלום,
היום בבוקר רציתי לנקות את הריסים (היו לי קורי שינה), שטפתי את הידיים וניסיתי בצורה רגילה של שטיפה, לא הצלחתי, ניסיתי עם מגבון, ירד חלקית, ואז ניסיתי עם אצבע וציפורן, בזמן הניסיון, יצא שלחצתי לכמה שניות עם הציפורן על העפעף התחתון, האם זה עלול להזיק לעין?
ועוד שאלה באותו הקשר, אם אני מנקה עם מגבון ולפעמים זה לוקח כמה עשרות שניות של ניסיונות ניקוי (יש לי לפעמים מעין קשקשת על הריסים ולא יורד בקלות) זה לא מזיק לעין?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על העפעף - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין02/04/2013הלחץ אינו מזיק לעין. כדי לנקות את העפעפיים בצורה יעילה יותר כדאי לחפוף את הריסים עם מים פושרים ותכשיר שנקרא NAVI BLEPH או עם שמפו תינוקות של ג'ונסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה של תמונות שונותשושנה כהן27/03/2013
שלום אמא שלי לפני מספר ימים התלוננה שהיא רואה כל מיני ציפורים ודברים מוזרים בעבר היא עשתה ניתוח קטאראט וכרגע היא לא רואה טוב. היא בת שמונים ושש. יש לה בעיה בבלוטת התריס שעובדת לאט. לחץ הדם היה בסדר. חד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה של תמונות שונות - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין31/03/2013התקבלה רק חלק משאלתך. על פי מה שנכתב אני מציעה בדיקה על ידי רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אווסטיןעידית19/03/2013
שלום,
אימי בת 78 סובלת מניוון מוקלרי בעין.
היום עברה זריקה אווסטין מס' 5 בעין הבריאה ולקראת הערב מתלוננת שהיא רואה נקודה שחורה בעין כשיא מסתכלת.
מה זה אומר? היא מאוד מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אווסטין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין31/03/2013קרוב לוודאי שלא מדובר בבעיה משמעותית, אולם כדאי להבדק על ידי רופא עיניים כדי לוודא שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אבסטיןקטי09/03/2013
אימי 82,קיבלה סידרה של 3 זריקות אבסטין
בזריקה השנייה לפני חודש,שפכו לתוך העין כמות יתר של פולידין ,חזרה הביתה עם כאבי תופת וחזרה למיון באותו יום שם מרחו משחה ,הכאב חלף למחרת אבל מאז היא מתלוננת על נקודה שחורה
האם זה נכון להמשיך לזריקה השלישית?
מה מצביע מקרה של נקודה שחורה?האם נכון לבצע סיטי לעין לפני הזריקה השלישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אבסטין - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ10/03/2013הנקודה השחורה הינה שיוי בג'ל של העין שנקרא זגוגית שלתוכו מזריקים את האבסטין. שינוי זה איננו מסוכן ומופיע אצל כל אחד מאיתנו במהלך השנים ללא קשר להזרקות.
אין כל מניעה שאימך תקבל את הזריקה השלישית , ואפילו זה חשוב לרצף הטיפולי ולסיכוי לשיפור המצב לקבל את כל הזריקות שצריך.
דרן אגב , לפי מאמרים רבים בארץ ובחו"ל , הפולידין הינו הדבר העיקר שמונע זיהום בעין כתוצאה מתהליך ההזרקות , כך שחשוב מאוד ששמים אותו במהלך ההזרקה ואפילו בכמות גדולה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראית הבזקיםאיל05/03/2013
אני בן 42 עם קוצר ראיה של -9 וצילינדר. לאחרונה אני רואה הבזק בזוית של עין ימין שנמשך כשניה מדי יום-יומיים. בנוסף,בתנאי חשיכה אני רואה (בשתי העיניים) מעין נקודות רבות וקטנות שמרכיבות את תמונת הראיה (כמו שהיה פעם "שלג" בטלויזיות השחור-לבן או כמו שקורה כאשר מביטים לאופק זמן רב). בבדיקת מומחה רשתית לפני כארבעה חודשים נאמר לי שלא נמצאה כל בעיה.
אודה לעצתכן לגבי שתי התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראית הבזקים - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין07/03/2013שתי התופעות מעידות על שינויים בג'ל הממלא את העין הנקרא זגוגית. שכיחות שינויים אלו עולה עם הגיל.
אכן צריך לבדוק שאין חור או קרע כתוצאה מהשפעת שינויים אלו על רשתית העין. במידה ולא נמצא קרע או חור, אין צורך לעשות כלום.
עקב קוצר ראייה גבוה כדאי לבצע בדיקת רשתית אחת לשנה.
במידה ומופיעים תופעות כמו מסך, וילון ,או הבזקים/נקודות שונות ממה שאתה חווית עד עכשיו, יש לפנות מיידית לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעינייםגדי04/03/2013
שלום,
יש לי בלפיטריס שאני מטפל בו בצורה יומיומית
לעיתים, יש לי תחושה של צריבה ודמע בעיניים,
האם אני צריך באותו מצב להשאיר את העיניים פקוחות או לסגור אותם?
ושאלה נוספת, באותו רגע של צריבה יש לי תחושה שאני "מרגיש את העיניים", האם זה מעיד על כך שבזמן זה הלחץ בעיניים עולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בעיניים - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין07/03/2013כאשר אתה מרגיש צריבה, אתה יכול למצמץ באופן רצוני. זה דומה לפעולת המגב על חלון המכונית. כמו כן אתה יכול להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר ללא הגבלה.זה מקל ברגע הצריבה.
עליית לחץ תוך עיני בטווחי הנורמה אינו מורגש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבוביםירין18/02/2013
לאחרונה אני רואה 2 כתמים שחורים בעין שמאל כשזזים כשאני מזיזה את העין. בת 56.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זבובים - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ20/02/2013שלום ירין! התופעה שאת מתארת הינה תופעה שכיחה ביותר. ככל הנראה המדובר בשינויים בג'ל של העין (זגוגית). זהו תהליך פיזיולוגי שמופיע בדר"כ אצל רוב האנשים מעבר לגיל 40. זה לא מצריך טיפול. אולם חשוב מאוד ללכת להיבדק בהקדם , כדי לודא שבמקביל אין בעיה ברשתית כמו: חור או קרע או היפרדות שמחייבים טיפול מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת פענוח OCTרינה07/02/2013
שלום רב,
להלן תוצאת פיענוח של בדיקת OCT
עין ימין
עובי ממוצע של שכבת ה-RNFT נמוך
עם הידקקות עליונה ותחתונה
הקיעור הנמדד0.93-0.67
עין שמאל
עובי שכבה RNFT בגדר הנורמה
למעט הידקקות עליונה ומעט גם בתחתונה
לציין עיבוי טמפורלי
הקיעור הנמדד 0.71-0.66
דיסקה גדולה
אנא אבקש את דעתכם
בתודה ובברכה
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת פענוח OCT - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ20/02/2013שלום סוזן! בדיקת ה- OCT של עצב הראיה באה למדוד את עובי סיבי העצב באזורים שונים של עצב הראיה. בדיקה זאת הינה אחת מסדרת בדיקות שמבצעים כדי לדעת אם המטופל סובל מבעיה של גלאוקומה.
בבדיקה שלך יש ממצאים של הידקקות שכבת סיבי העצב , יותר בעין ימין.
זה עדיין לא מצביע על נוכחות של גלאוקומה , יש לשלב זאת עם תוצאות של בדיקות אחרות , כמו שדה ראיה , עובי קרנית , מראה עצבי הראיה ובדיקות לחץ תוך עיני בשעות שונות של היום , ואז להחליט לגבי האבחנה והטיפול.
אני ממליצה שתפני לרופא שלך לגבי תוצאות הבדיקה והאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב העינייםגדי01/02/2013
שלום,
ב-5 השנים האחרונות, סבלתי מכלזיונים חוזרים, בלפריטיס ויובש בעיניים.
עברתי 7 ניתוחי כלזיון, טיפולים עם כל סוגי המשחות/טיפות (מבלפאמיד דרך סינטומיצין ועד מקסיטרול ועוד...)
עשיתי קומפרסים חמים, ניקיתי עם מגבונים לעיניים, עשיתי עיסויים לכלזיון (כולל מעט לחיצות על הכלזיון), שטפתי את העפעפיים והריסים עם חומרים שונים (מניזורל ופוילטר ועד נאויבלף).
רציתי לדעת האם הפעולות האלה, גם מבחינת השפעת המשחות/הטיפות שהיו בעיניים, וגם מבחינת החום והלחץ של הקומפרסים, העיסויים והלחיצות,
עצימות העיניים החזקות יחסית לדקה-שתיים בזמן קרצוף העפעפיים עם החומרים השונים.
כל אלה לא עלולים לגרום לפגיעה כלשהי בהיבט של לחץ תוך עיני/עצב ראייה?
האם אני צריך לעשות בדיקות מסויימות/מיוחדות מעבר לביקורות הסטנדרטיות אצל רופא העיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב העיניים - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין04/02/2013אין סכנה שהלחץ שהופעל על העין כתוצאה מעיסויים/קומפרסים, ישפיע על הלחץ התוך עיני.
משחות כמו מקסיטרול, או טיפות המכילות סטרואידים, יכולות להעלות את הלחץ התוך עיני, ולכן אין להשתמש בהן לתקופה ממושכת.
מנסיוני, הטיפול היעיל ביותר בבלפריטיס כרונית הוא חפיפת עפעפיים עם שמפו תינוקות של ג׳ונסון.
בכל מקרה כדאי לעבור בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוור ממראהיעקב29/01/2013
שלום,
נהגתי היום ברכב כשאני עם משקפי שמש, במהלך הנסיעה, כשעצרתי לפני רמזור, מראת הצד של הרכב שלפניי הייתה מכוונת בדיוק אל השמש, לא הסתנוורתי אבל היה מעין נקודה של השמש שזהרה מאוד על המראה שלו, יש לציין שבלית ברירה הסתכלתי לכיוון למשך מספר שניות בגלל שהוא עבר לנתיב שלי.
אני יודע שמבחינת קרינה אין בעיה כי אני עם משקפי שמש ובתוך אוטו, אבל מה לגבי העצמה עצמה של האור, עלולה לגרום נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוור ממראה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין29/01/2013אין סכנה במקרה שתארת, במיוחד אם אינך מרגיש כל שינוי בראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)