מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטיניטיס פיגמונטוזהאסנת28/04/2014
אני בת 47 שסובלת ממחלה בשנים אחרונות אני מרגישה החמרה במצבי
אני מנסה כל טיפול שיש ומתייעצת עם ממוחים אבל שום דבר לא עוזר לי
קשה לי מאוד לזהות דמויות ואנשים מתווך יחסית קצר האם כדאי לי להגיע
לתל השומר לבדוק עם משהוא יעזור לי
אני מטפלת בהדסה ירושלים
אשמח לקבל תגובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיניטיס פיגמונטוזה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין28/04/2014לעיתים בתל השומר נערכים ניסויים קליניים בטיפולים חדשניים לרטיניס פיגמנטוזה.
כדאי לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור ברשתיתבן יעקב13/04/2014
בתי בת ה-40 ללא מחלות רקע עברה בדיקות להסרת משקפיים בלייזר ונמצא אצלה חור ברשתית. הומלץ על טיפול בלייזר בקופת חולים לאחוי החור וטיפול הסרת משקפיים בעיין השנייה (הבריאה) בלבד.
השאלות: 1) האם כל חור ברשתית מצדיק טיפול בלייזר ? ואם לא מה האלטרנטיבות.
2) איזה בדיקות חייבים לעבור כדי לקבוע צורך בלייזר לטיפול בחור ?
3) התור לטיפול באיחוי החור הוא ארוך, האם ניתן להמתין ללא חשש או שמקובל לטפל בזה בדחיפות?
4) האם כדאי לדחות את הטיפול להסרת משקפיים עד לטיפול בחור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור ברשתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין19/04/2014כל חור חדש ברשתית מחייב טיפול מיידי בשל החשש שיוביל להפרדות רשתית.
חור ישן כלומר שעבר איחי על ידי יצירת פיגמנט, אינו מחייב טיפול, במיוחד אם הוא אסימפטומטי.
הטיפול היחיד הקיים הוא לייזר לרשתית. זהו טיפול בטוח וקל יחסית. אין טיפול אחר.
במידה ומחליטים לטפל יש לבצע את הטיפול כמה שיותר מהר.
יש לטפל קודם בעין עם החור ברשתית. לאחר מכן ניתן לעבור הסרת משקפיים בעין זו או בעין השנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס צלילהניצן רוד02/04/2014
שלום, אני בחורה בת 21 עם קוצר ראייה 7- , בעבר היה לי קרע ברשתית שתוקן בלייזר ובאופן כללי נמסר לי יכה רשתיות שלי דקות ועליי להיות במעקב. בעוד כחודש אני אמורה לעשות קורס צלילה, לפי בקשת חברת הקורס ניגשתי לרופא עיניים על מנת שייתן אישור לכך. למען האמת הרופא לא היה מודע לכל קשר בין הצלילה לרשתית. לאחר שבדק אותי מסר כי רפת מיד קיים אצלי סיכון אבל שאין קשר ספציפי לקורס הצלילה, הייתי רוצה חוות דעת נוספת. תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס צלילה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין19/04/2014הסיכון אכן תמיד קיים, ואכן אין קשר ספציפי לצלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברשתית העיןעידן10/03/2014
שלום רב.
אני בן 25 כתוצאה מראיית חוטים שחורים הלכתי למיון , שם אובחן לי קרע ברשתית העין,מיד לאחר האבחון עשו לי לייזר על מנת להלחים את הקרע
הוספתי לקרוא ולהתעניין קצת על עניין הקרע ברשתית ואני ממש בלחץ..
ויש לי כמה שאלות:
1)עד כמה חזקה ההלחמה? הלייזר? במידה וההלחמה בוצעה בהצלחה לכמה זמן זה מחזיק?
2)אמרו לי שהחוטים שחורים ייעלמו לי מהשדה הראייה, שהמוח יתרגל לזה כבר עבר חודש אני ממש לא מתרגל למצב ומשתגע.... כבר מיואש מהמצב מה ניתן לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברשתית העין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין10/03/2014שלום רב,
במידע והלייזר הקיף את כל הקרע, זה מחזיק לתמיד.
בסופו של דבר המח מתרגל ולומד ״להתעלם״ מה״חוטים״. התהליך יכול להמשך מספר חודשים.
בברכה, ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידקקות סופריאורית ואינפריאוריתליאור28/02/2014
שלום בן 61 ביצעתי בדיקת oct . עין ימין נראה תקין ובעין שמאל : הידקקות סופריאורית ואינפריאורית 48/53.
כמו כן בעין שמאל קונטוrק מקולרי עם הידקקות רשתית . עובי מרכזי 243..
רציתי לשאול מה המשמעות תכמה זה חמור והאם יש טיפול מתקן או מונע החמרה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידקקות סופריאורית ואינפריאורית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/03/2014העובי המרכזי של הרשתית מעט דק אולם כממצא יחיד אין לכך משמעות.
הדקקות עליונה ותחתונה של עצב הראייה יכולה להצביע על גלאוקומה, אולם יש להבדק ולאסוף נתונים נוספים כדי להגיע לאבחנה.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פיגמנטים ברישתית???עופרי18/02/2014
שלום,
אני בחורה בת 23, כהת עור ועיניים. מאז גיל קטן יש לי בעיות עם אור, אני הסתנוורתי ממש בקלות. ומאז גיל 16 אני כבר ממש לא יכולה לפתוח את העיניים בלי משקפי שמש- גם בבית. כשהלכתי לרופא אמרו לי שמדובר בחוסר פיגמנטים ברישתית. האם זה ייתכן??? שובף אני בחורה כהת עור ועיניים. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר פיגמנטים ברישתית??? - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/03/2014במצב של סנוור כפי שאת מתארת, כדאי לשלול מחלות של העין החיצונית
כמו יובש, דלקות אלרגיות וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתמ.כהנא08/02/2014
בן 51 סובל כ5 שנים מסוכרת מטופל במטרופמין. במה מתבטאת הסכנה לעיינים? ומהי תדירות הבדיקות עיניים הנדרשת? (מרכיב משקפי ראיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/03/2014הסכנה לעיניים נובעת מפגיעה בכלי הדם.
התופעות הנפוצות הם דמומים ברשתית, בצקת ברשתית ולעיתים צמיחת כלי דם
בלתי תקינים.
אם הבדיקה הראשונית תקינה, יש להבדק אחת לשנה. כמובן שיש להקפיד על איזון מיטבי של הסכרת.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי ברקים בעין ימיןקרין אילנה22/01/2014
ברצוני לקבל מידע על תופעת הבזקי ברקים בעין ימין.התופעה לא מלוווה בכאבים,אדמומיות או נקודות שחורות.רק הבזקים כמו ברק בעין ימין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקי ברקים בעין ימין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/03/2014תופעה זו מעידה על שינויים בזגוגית העין, הוא חומר דמוי
ג׳ל הממלא את גלגל העין. לעיתים שינויים אלו יכולים ליצור חור או
קרע ברשתית, שהוא מצב הדורש טיפול מיידי.
לכן בהופעת ברקים או הבזקים יש להבדק באופן מיידי על ידי רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישתיתארי13/01/2014
אני חולה בסכרת ויש לי בעיות ברישתית מקבל זריקות אוסטיו לבצקת הזריקות עוזרות שאלתי הבעיה בעיקר בעין ימין מה הפתרון לעייות בראיה כלומר מהטרופסיה האם יש פיתרון מציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/03/2014העוות בראייה (מטמורפופסיה), נובע מהעוות ברשתית.
עם ספיגת הבצקת וחזרה של הרשתית למבנה התקין, ניתן לצפות לשיפור באיכות הראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהאבי02/01/2014
שלום,
מצ"ב תמונה.
מה האבחנה המשוערת כאן ?
תודה,
זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אבי02/01/2014מדובר בילדה בת 4 , הרשתית ההקפית ניראת תקינה לגמרי וח"ר חד עיינית של 6/6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדירת ERG - איכות הבדיקותמשה25/11/2013
רופא העיניים שלי הפנה אותי לבדיקת ERG בהדסה או בתל השומר.
בקופת חולים כללית טוענים שניתן לבצע את הבדיקה גם בבית חולים שלהם - בסורוקה בבאר שבע.
מעבר לכך שלא כל כך נוח להגיע לבאר שבע,
מאחר וברצוני לדעת עד כמה משמעותי להתעקש על הפנייה להדסה או תל השומר :
האם ידוע לך אם יש הבדלים בציוד, ברמת הבדיקות ואיכות הפענוח בין המכונים השונים המבצעים את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדירת ERG - איכות הבדיקות - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין09/12/2013לא ידוע לי על הבדלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRVOזאב05/10/2013
שלום,
רציתי לדעת לגבי הזרקת t-PA בשיטת REVS .
האם יש ר"ע מומחי רשתית המיישמים שיטה זו בארץ ?
באיזה שלב של איבחון CRVO טכניקה זו יכולה להיות יעילה ?
איזה טיפולים חוץ מהזרקת אבסטין ו PRP נעשים בארץ במצבים של CRVO ?
מה הפרוגנוזה של non ischemic CRVO ?
תודה ,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRVO - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין14/10/2013למיטב ידיעתי בארץ מטפלים בCRVO באווסטין/לוסנטיס ו/או PRP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב לשיפור ראייהיעל מאור04/10/2013
אבי בן 85 ,עין ימין לא רואה עין בשל גלוקומה,עין שמאל רואה לט ברור ,לא קורט ולא רואה ממוקד ,מבחין בין אור לחושך אך לא מבחין בפרטים גם למרחוק רואהמטושטש. בבדיקת oct שינויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזן ללא הרמה או הצטברות נוזלים,ללא עדות לנגעפעיל.erm אחוז היטב. חוסר המשכיות בשכבת הפוטורצפטורים. עובי הרשתית המקולרית מכיע ל 273 מיקרון ( ספקטרליס). אבי סובל מסכרת.
ולשאלתי , שמעתי על אפשרות לשפר ראייה בעזרים חדשניים בגעש כמוו זכוכיות מגדלת מיוחגות ועוד ...האם ניתן בנתונים הנל לשפר לו את הראייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מצב לשיפור ראייה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין14/10/2013עזרים לכבדי ראייה הם עזרים אופטיים המגדילים ומקרבים את התמונה לעין.
יש צורך בתפקוד מסויים של הראייה כדי שהעזרים יהיו יעילים.
כדאי לעבור הערכה יסודית כדי לבחון האם עזרים אלו מתאימים לאביך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוקריפלסמין נגד חור מוקולרי באדם20/09/2013
זריקת אוקריפלסמין נגד חור מוקולרי בעין
אבי סובל לאחרונה מתופעת חור מוקולרי בעין. הוא שם לב לזה לגמרי במקרה.
רופא באיכילוב המליץ לו לקבל זריקה בשם: אוקריפלסמין. לצערי אפשר לקבל אותה רק בארה"ב או באירופה.
הוא מברר לגבי טיסה לגרמניה.
תוכלו לספר על התהליך ההזרקות? על אחוזי ההצלחה?
האם יש גוף ציבורי או פרטי שעוזר במקרים כאלה? מבחינת התארגנות, קליטה בבית חולים. מציאת המטפל המתאים?
מודה לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אוקריפלסמין נגד חור מוקולרי ב - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין14/10/2013כדאי לקבל את הפרטים מהרופא שהפנה אותך או מבית החולים בו יתבצע ההליך.
לא ידוע לי על גוף התומך במקרים כאלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהטל01/09/2013
הי אני בת 21 סובלת מפלוטרס בעין ימין
, אני רוצה לעשות הסרת משקפיים בלייזר ורציתי לשאול האם זה בסדר הלעשות ראת הניתוח בגלל הפלוטרס? תשובתכם חשובה לי מאוד תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין01/09/2013שלום רב,
לאחר בדיקת רשתית מקיפה המוודאת שאין לך חור או קרע ניתן לעבור הסרת משקפיים בלייזר ללא שום בעיה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)