מידע רפואי
פורומים
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- תזונת ספורט
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- נשירת שיער
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- בניית ציפורניים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הורות טבעית
- הפלות חוזרות
- הסרת משקפיים בלייזר
- סקס ונוער
- רפואת עיניים ילדים
- קבוצת תמיכה בנושא סרטן הערמונית
- שיקום לב
- ויטמינים תוספי מזון
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- מה זה אומרשני23/06/2016
חוסר מוחלט בשכבת הפוטורצפטורים במרכז העין מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין26/06/2016שלום רב,
מדובר בחסר של קולטני הראייה. אם זה במרכז הרשתית אז זה גורם לפגיעה בראייה.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת octשני23/05/2016
בבדיקת oct נמצא צלקת מקולרית אטרופיתה התדקקות של שכבת הרשתית התבטאויות מודגשת של הכרואיד עקב דלדול שכבת הרשתית פגמים בEZ עם שרידים של שכבת ה PR במרכז
עובי הרשתית 129 מיקרון .תמונה יכולה להתאים ל דיסטרופיה מקולרית כמו למשל stargardt?
מה המחלה שיש לי ?מה חומרת הממצאים?האם המצב חמור מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת oct - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין26/05/2016שלום רב,
הoct מראה שיש פגיעה במבנה הרשתית של העין.
יש לעשות אבחנה על פי בדיקה, ויש לראות את הצילומים ולא להסתמך על פענוח בלבד.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
שני26/05/2016האם מדובר בניוון רשתית???באיזה מצב זה יבש או רטוב
האם זה בשתי העניים?
איזה בדיקה עליי לעשות עוד?
האם יש לכך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
שני26/05/2016מה זה אומר פגיעה ?לפי הממצאים זה נראה חמור? האם ניתן לתקן??
בבקשה תשובה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו שמדובר בחור מקולרי ?
שני26/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין26/05/2016שלום שני,
לא מדובר בחור מקולרי.
מדובר בנוון רשתית. ישנם גורמים שונים לנוון רשתית.
גשי לרופא המטפל להמשך הערכה וטיפול.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה
שני26/05/2016הרטוב או היבש???
האם יש לזה תיקון או שהמצב בלתי הפיך לפי התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין27/05/2016שלום שני,
זה לא נוון ראייה גילי שמתחלק ליבש או רטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאפיסקלריטיס - שאלהא09/05/2016
שלום,
מזה כמה חודשים אני סובל מאודם באחת העיניים. תחילה חשבו שזה אלרגיה לעדשות מגע וקיבלתי טיפות רלסטט שלא כל-כל הועילו ולאחרונה הלכתי לרופא ה מומחה ואובחן חדש לאפיסקלריטיס\סקרליטיס. זה סוג של דלקת?? מה זה?
קיבלתי הפניה לבצע US של העין וצילום קדמי ולאחר הצילום להתחיל בטיפות וכדורים:
1) טיפות NEVANAC שלוש טיפות ביום, אחרי שבוע 2 ואחרי שבוע נוסף רק טיפה אחת.
2) INDOVIS 25 MG שני כדורים ביום לשבוע ואז כדור אחד ביום למשך שבועיים.
קראתי ברשת שזה כדור לדלקת, אז במידה ויש דלקת בעין או בגוף שגורמת לאודם אז זה מה שיעזור? זה סוג של אנטיביוטיקה??
3) FAMOTIDINE 40 MG כדור 1 ביום.
לפי נסיונכן זה הטיפול המתאים? ולדעתכן הוא אמור לעזור ואראה שינוי תוך כמה זמן בערך?
* ייתכן שהאודם נגרם כתוצאה של שימוש כ 6 שנים בעדשות מגע רכות?
בצעתי בשבוע שעבר את צילום הUS בעין האדומה (גלגל העין) ולאחר מכן התחלתי את השימוש בטיפות וב2 סוגי הכדורים (4 ימים כבר), בתקווה לראות שינוי כבר בימים הקרובים. זה הטיפול המתאים לדעתך?
בפענוח תחת הסעיף לובן העין (סקלרה) נכתב: לא הודגם עיבוי הסקלירה או הרחבה של חלל הסוב טנון. לסיכום: ללא סימני פסיקלריטיס.
אם כך, יכול להיות שמדובר במשהו אחר? פשוט יותר? ולא מה שנחשד?
לפי נסיונכן, אם לא מדובר כנראה באפיסקלריטיס אז יכולה להיות אפשרות שאחזור להשתמש בעדשות מגע? ואף אולי בעתיד לעבור ניתוח לייזר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאפיסקלריטיס - שאלה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין11/05/2016שלום רב,
הינך מקבל טיפול לאפיסקלריטיס, שהיא דלקת אוטואימונית או דלקת של הגוף נגד רקמה מסויימת. באולטראסאונד נשלל סקלריטיס שהיא דלקת אוטואימונית קשה יותר.
אם אין הטבה תחת הטיפול עליך לשוב לרופא המטפל לבדיקה.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראייה עקב פגיעה בקרנית - שאלה לגבי החלמהלימור18/04/2016
שלום,
לפני כשבועיים נפגעתי בעיני הימנית מצבע שמן על בסיס טינר שנשפך היישר לתוך העין. נלקחתי באמבולנס לבית חולים שם אבחנו כוויה כימית. אני מטופלת מאז בטיפות אופלקס, סטרודקס, נוטלת אנטיביוטיקה (דוקסילין) ובימים האחרונים הוסיפו לי לטיפול גם הילוקומוד וויסקוטירס. יש שיפור גדול במצב, כבר אין כאבים והראייה שהיתה מאד מטושטשת הולכת וחוזרת לעצמה. הבעיה היא שכבר כמה ימים שאין שום שיפור - אני רואה מטושטש ממרחק מסויים. מאד מודאגת מהעניין ותוהה האם יכול להיות שנפגעה הראייה לצמיתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה עקב פגיעה בקרנית - שאלה לגבי החלמה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין23/04/2016שלום רב,
יש להבדק כדי לקבוע אם יש ירידה קבועה בראייה.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרדות רשתית מונעת פעילות גופניתשירן19/04/2016
שלום,
רקע של הפרדות רשתית בשתי העיניים. טופלתי בלייזר בשניהם.
לפני כ3 שנים חלה התדרדרות בעין ימין, בעקבות כך בוצעו 3 ניתוחים: חיגור, וטרקטומיה וקטרקט.
עין שמאל כרגע באין שינוי.
ברצוני לדעת אם בעקבות כך יש אפשרות לעסוק בספורט ובפרט אימוני כוח.
תודה מראש, שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרדות רשתית מונעת פעילות גופנית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין23/04/2016שלום רב,
אין מניעה לעסוק בפעילות גופנית, כולל אימוני כח.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת דמעות בעיניים במשך היוםאורנה07/03/2016
דר שלום רב,
שאלה בבקשה, בת 62 בריאה. לפני שבועיים וקצת ישנתי עם איפור מספר ימים (זאת לא הפעם הראשונה שאני ישנה עם איפור) למחרת התחילו לי כל הזמן לרדת דמעות. לא בכמויות גדולות אבל העיניים דומעות במשך היום,,,ואם לא יורדות דמעות אני מרגישה שהעיניים שלי כל הזמן מלאות דמעות ורטובות וקשה לי לראות. אני פוחדת מרופאים, לא הולכת אליהם בכלל ואצל רופא עיניים לא הייתי 20 שנה. עם אותם משקפיים לקרוב מס. 1.5 כבר 16 שנה ומרגישה שאני לא רואה טוב גם מלרחוק ולא עושה עם זה כלום.
השאלה שלי, שקראתי באינטרנט שיש דבר כזה סתימת בצינורות הדמעות לא מבינה מה זה בדיוק, האם כל זה קרה לי מהאיפור? דלקת? או סריטה בקרנית ולא יודעת מזה זה בכלל? או מה זה יכול להיות אני די חרדתית. אני יכולה לשים כמה ימים בערב סינטומיצין וזה יעבור לי? זאת המשחה היחידה שאני מכירה ובוטחת בה. אשמח לתשובה ממך בהקדם, תודה רבה אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת דמעות בעיניים במשך היום - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין10/03/2016שלום רב,
ישנם מספר סיבות לדמעת: דלקת אלרגית, הרכב דמעות לא תקין, דלקת וירלית, סתימת ניקוז הדמעות ועוד. יש להבדק כדי להגיע לאבחנה.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנס משהוא בעין יש לי דלקת עכשיו?תמי14/02/2016
שלום היתה לי הרגשה של משהוא שנכנס לי בעין הייתי אצל רופא לפני שבוע שניקה ולא מצא כלום ונתן לי טיפות חשב שזה על בסיס אלרגני וההצקה המשיכה היום אחרי השטיפה של הפנים פתאום ראיתי בעין משהוא והצלחתי להוציא ועדיין כואב והמקום טיפה אדום השאלה האם אחרי מעל שבוע לא הצטבר שם זיהום וגם שהוצאתי מה כדאי. לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכנס משהוא בעין יש לי דלקת עכשיו? - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין16/02/2016שלום רב,
במקרה כזה כדאי להבדק שוב על ידי רופא.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבובים בעינייםמאיה01/02/2016
שלום
אני בת 31, רואה 6:6
כל חצי שנה במעקב אצל רופא העיניים שלי מאחר ויש לי הפרדות זגוגית בשתי העיניים ללא קרע ברשתית.
הענין הוא שאני פשוט לא מבינה איך זה לא עובר לי
כבר שנתיים שיש לי זבובים בעיניים כשמסתכלת על משטחים בהירים.. אם אני מסתכלת על השמיים.. בכלל רואה רק מלא זבובים מכל כיוון (למעלה, למטה, מימון ומשמאל)
האם צריכה לבצע בדיקה נוספת מלבד בדיקה שגרתית כל חצי שנה?
הרופא מגדיל לי את העישונים ובודק רק שאין קרע ברשתית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זבובים בעיניים - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין01/02/2016שלום רב,
ככל הנראה ״הזבובים״ לא יעברו. המח לומד להתעלם מהם מרבית הזמן.
את רואה אותם בעיקר כאשר את מסתכלת על רקע בהיר.
מלבד בדיקה אחת לחצי שנה, עלייך להבדק אם מופיע סימפטום חדש: נקודות חדשות, הבזקים, מסך או וילון.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה של העיןשולה30/12/2015
שלום רב,
אני סובלת ממיגרנה של העין המופיעה בתדירות גבוהה עם הבזקים וכתמים. רופאת העינים הפנתה אותי לנוירולוג. מה ההבדל בין מיגרנה אוקולרית, אופטלמית או רטינלית?
האם יש תרופות לתופעה זו,וכיצד ניתן למנוע אותה?
בתודה,
שןלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה של העין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין02/01/2016שלום רב,
מיגרנה עינית מתבטאת באובדן ראייה או שינויים בראייה בעין אחת, המופיעים וחולפים.
זה נובע משינויים באספקת הדם לעין.
ניתן לאבחן מיגרנה עינית רק לאחר שלילת סיבות אחרות להפרעה בזרימת הדם לעין.
שלושת המינוחים שתארת מתארים את אותו מצב.
מיגרנה עינית חולפת מעצמה ואין צורך בטיפול.
בתלונה של הבזקים וכתמים, כדאי לשלול הפרדות זגוגית.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות אחורית של זגוגית העיןיוסף23/12/2015
שלום רב,
אני סובל מתופעת נקודות שחורות ולבנות בשתי העיניים.
לפני כחודש הופיעו לי הבזקים בעין שמאל בזמן סיבוב הראש או סיבוב העין לכיון השמאלי בשילוב נקודות שחורות ולבנות זזות (מעין ליכלוך שזז בעדשה), הראייה לא נפגעה לי אך נהייתה מעורפלת ולא ברורה.
ניגשתי לחדר מיון בבי"ח. נבדקתי ע"י שני רופאי עיניים ושוחררתי הביתה. תשובתם הייתה שהעיניים תקינות. נבדקתי גם ע"י ניורולוג שהמליץ על MRI מוח שיצא גם כן תקין.
כעבור יומיים התופעה נותרה כפי שהייתה. חזרתי שוב למיון ושוחררתי שוב הביתה עם המלצה להיבדקות חוזרת אצל רופא עינים לאחר שבוע. רופא עיניים נוסף בדק אותי והוא איבחן מצב של היפרדות אחורית קטנה של זגוגית העין.
מספר שאלות לי אליך, בבקשה:
1. האם התופעה הזאת מסוכנת?
2. כמה זמן היא נמשכת?
3. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
4. זומנתי שוב לבדיקת עינים בעוד כשבועיים, האם כדאי להיבדק לפני כדי שהמצב לא יחמיר?
לתשובתך אודה, יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות אחורית של זגוגית העין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין24/12/2015שלום רב,
הפרדות זגוגית הוא מצב שכיח ולרוב לא מסוכן. לעיתים, השינויים שחלים בזגוגית משפיעים על הרשתית, ויוצרים קרע או חור. במידה ויש קרע או חור מבצעים טיפול לייזר לרשתית.
משך הסימפטומים משתנה. ההבזקים פוסקים עם סיום תהליך ההינתקות של הזגוגית. הנקודות לעומת זאת, לרוב נשארות, אולם המח לומד להתעלם מהם במרבית המקרים.
יש להבדק על ידי רופא עיניים מיד בהופעה של סימפטום חדש: נקודה חדשה, הבזקים חדשים, הופעת מסך, וילון או גשם.
מלבד זאת ביקורת תקופתית כפי שתארת מספיקה בהחלט.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם עיוורדנית13/12/2015
שלום,
אתמול עברתי טיפול בלייזר בעקבות קרע ברשתית והופיע לי כתם עיוור גדול למטה בצד העין. במעבר מחושך לאור הכתם מופיע ונעלם לאחר כמה זמן ואחר כך מופיע שוב.
האם זוהי בדרך כלל פגיעה בלתי הפיכה או שיתכן שהמצב ישתפר? האם יש לזה טיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם עיוור - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין14/12/2015שלום רב,
לאחר טיפול לייזר להיקף הרשתית לא אמור להיות כתם עוור.
אני ממליצה על בדיקת עיניים בהקדם.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק רשתיתגונן סמדר24/11/2015
לאחר הופעת ״זבוב״ בשדה הראיה נבדקתי על ידי רופא עיניים והדי אגוזה היא שאני סובלת מניתוק רשתית ללא פגיעה בעדשה. כיוון שאני בת 64 הוסבר לי כי זו אחת התופעות הרגילות שקורות עם הגיל וכי יהיה עלי להסתגל למצב החדש.
האם לא ניתן לפתור את הבעיה ולהחזיר את המצב לקדמותו? ראיתי האינטרנט כי קיימים ניתוחים לבעיה של ניתוק רשתית ( כמובן שאיני יודע באיזה סוג מקרים מדובר).
תודה סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוק רשתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין26/11/2015שלום רב,
את סובלת כפי הנראה מבעיה של היפרדות זגוגית. בעיה זו נפוצה. המח לומד להתעלם מרבית הזמן מה״זבוב״. אין טיפול המעלים את הנקודות משדה הראייה.
היפרדות רשתית היא בעיה חמורה יותר, הדורשת התערבות ניתוחית כדי לשמר את הראייה.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראייה פתאומיגלית23/11/2015
שלום, לפני 3 שבועות, פתאום לא ראיתי טוב, כל מה שראיתי היה מרצד במלא צבעים ולא היה לי ברור מה אני רואה. שכבתי ועצמתי את העיניים וניסיתי להירגע ואח״כ כשקמתי שמתי לב שכשאני מסתכלת על בן אדם אני רואה את כל צד הימין שלו מרצד ולא ברור וצד שמאל קצת יותר ברור. מאוד נבהלתי ולקחו אותי לבית חולים כאשר בדרךו התחלתי לראות טוב והראייה חזרה לקדמותה.
הייתי היום אצל רופא עיניים שאמר שזה נשמע כמו מיגרנה ושאלך לנוירולוג. אבל אני בת 38 ואף פעם לא סבלתי ממיגרנות וגם הבעיה בראייה לא היתה מלווה בערב ראש. והסתכלתי בגוגל ולפי התאורים של מגרנות עיניים זה לא מה שאני חוויתי. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה פתאומי - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין24/11/2015שלום רב,
מרבית הסיכויים שסבלת ממיגרנה של העיניים, אולם אבחנה של מיגרנה ניתן לעשות לאחר שלילת גורמים נוספים. הכתובת הנכונה היא אכן נוירולוג.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהאביבה23/11/2015
שלום רב
בילדותי סבלתי מפזילה בעין אחת פנימה, עם התרגילים הפזילה נעלמה. ועכשיו בגיל 70 התחלתי שוב לפזול לעיתים קרובות (לא כל הזמן). זה מקשה עלי מאד להסתכל על אנשים שמדברים איתי. לראות טלויזיה ובכלל מקשה על החיים. נוסף לזה יש לי קטרקט די בהתחלה
ואני סובלת מסנוורים.
שאלתי היא האם קטארקט יכול לגרום לפזילה?
ואם אני העבור ניתוח , יש סיכוי שהפזילה תעבור? מה אפשר לעשות כדי להקל על הפזילה?
תודה
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין24/11/2015שלום רב,
אני מציעה לך להרכיב משקפיים עם פריזמות. ישנם אופטומטריסטים המתמחים בכך.
כדי לדעת מה תרומת הקטרקט יש לבצע בדיקת ראייה ובדיקת עיניים.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה טוב כשקמה..דניאלה26/10/2015
בת 39, רואה בדר"כ טוב, מרכיבה עדשה קשה בעין אחת.
לפני כמה חודשים, התחילה תופעה כשאני מתעוררת בבוקר אני רואה עננים שחורים בעין הזו, זה מסתדר אחרי מס' שניות.
במשך היום אני חשה אי נוחות עם העדשה.
יש לי כמה עדשות, ניסיתי להחליף, מרגישה אותו הדבר.
לפעמים אני רואה מן חוטים כאלה כשאני מתאמצת (כמו יציאה)
האם זה מסוכן?
האם לגשת לרופא באופן מיידי?
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה טוב כשקמה.. - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין26/10/2015שלום רב,
אני ממליצה להבדק על ידי רופא עיניים, כולל הרחבת אישונים.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?