מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- רפואה משלימה בהריון
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- דיכאון אחרי לידה
- התמכרות, התמכרויות
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- רפואה משלימה ילדים
- פגים
- בישול בריאות, מתכוני בריאות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- תזונת ספורט
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר דורון תודר
פסיכיאטר קליני מומחה נוירופידבק-טיפול לא תרופתי, פסיכיאטר מומחה. מנהל את המרכז הרפואי נוירוקליניק לטיפולי נוירופידבק. מנהל את המרפאה הציבורית היחידה בישראל לטיפול בנוירופידבק, במרכז לבריאות הנפש בב"ש. יו"ר תחום נוירופידבק בארגון הישראלי למשוב ביולוגי. נותן חוות דעת פסיכיאטריות לביטוח לאומי ולבתי המשפט.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פתרון לראיה כפולה עקב פזילהאיציק12/02/2019
הראייה של אמא שלי התדרדרה מאוד, נוסף לזה יש לה פזילה שגורמת לה לראות כפול. איזה עזרים מתאימים לה חוץ ממשקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרים
נתנאל סילם24/02/2019הפיתרון היחידי שאינו ניתוח זה משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות של בעל תעודת עיוורגיורא18/02/2019
מה הזכויות שלהן זכאי מי שיש לו תעודת עיוור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פסיכומטרי מותאים לכבדי ראייהאליאור14/02/2019
איפה אפשר לעשות בחינת פסיכומטרי המותאמת לכבדי ראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עזרים ללימודים לילדה לקוית ראייהאורי14/02/2019
הבת שלי בת 8 כבדת ראייה, מספר מינוס 18 + צילינדר. מתקשה בקריאה ומתעייפת מהר, איזה עזרים יכולים לסייע לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טמסים מותאמים או סטנדרטייםיוסי06/02/2019
האם מתאימים את הטמסים לאדם או שהמכשירים סטנדרטיים ואמורים להתאים לכולם באותו האופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטנדרטים
נתנאל סילם10/02/2019התמס הוא סטנדרטי אבל כל אחד יכול להשתמש בו בצורה שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה מספר נחשבים לכבדי ראייהגליה10/02/2019
מאיזה מספר במשקפיים נחשבים לכבדי ראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
נתנאל סילם10/02/2019שלום לך אין קשר בין מספר המשקפיים לכבדי ראיה אלא רק לחדות הראיה - ההמלצה היא שאם יש קושי בראיה שלא ניתן לתקן על ידי משקפיים - להיבדק על ידי אופטומטריסט מומחה לראיה ירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה קלה לילדה בת 6דקלה04/02/2019
לבת שלי יש פזילה קלה מלידה שהולכת ומחמירה, עכשיו היא בת 6. שמנו רטייה ולא עזר, מה השלב הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא עיניים ילדים
נתנאל סילם10/02/2019לגשת לרופא עיניים ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי הגדלה לילדים קטניםענת30/01/2019
מה הבעיה במקרים שבהם לילד אין בעיה עם ראייה לרחוק אבל הוא צריך משקפיים להגדלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרופיה
נתנאל סילם10/02/2019יתכן והבעיה היא היפרופיה - רוחק ראיה , מומלץ להיבדק אצל רופא עיניים ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ns ou לא תקין בעדשהמלי28/01/2019
בבדיקה עם הרחבת אישונים נמצא שיש ns ou לא תקין בעדשה. מה המשמעות של זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ns
נתנאל סילם28/01/2019Nuclear sclerosis- קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות גבוהה של עלייה במספראנדרה24/01/2019
לפני שנה החלפתי עדשות בשל עלייה במספר ושוב עלה לי המספר, לפני כן חלפו רק שנתיים וכבר הייתי צריך להחליף משקפיים. האם זה אומר שיש בעיה חמורה יותר מאשר סתם ירידה בראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מרשם
נתנאל סילם27/01/2019לאו דווקא בעיה חמורה - מספר נוטה אנמנם להשתנות בתדירות יותר גבוהה בגילאי העשרה אך עלול ויכול להשתנות בכל גיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מטפלים בחורים ברשתית?שירלי20/01/2019
מה המשמעות של חורים ברשתית ואיך מטפלים בבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים ברשתית
נתנאל סילם20/01/2019ערב טוב שירלי , יכולים להיות כמה סוגי טיפולים לחורים ברשתית וכדאי מאוד להיבדק על ידי רופא מומחה ברשתית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחורים ברשתית
נתנאל סילם27/01/2019חור ברשתית יכול להיגרם מהרבה סיבות ושיטות הטיפול גם כן תלויות בהרבה משתנים השיטות יכולות להיות מטיפול בלייזר ועד ניתוח מורכב - מומלץ מאוד להיבדק אצל רופא עיניים ומחה רשתית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מאמר רפואי קיים?אבי06/07/2018
שלום משה,
אשמח לקבל קישור לאותו מאמר שציינת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נוירופתיה אופאית?תוצאות הבדיקות.נחמן05/04/2017
שלום,דוקטור!
רציתי לברר מספר דברים לגבי אישתי בת 54.בשלוש השנים האחרונות היא סבלה מכאבים בעיניים וסביב זוית העיניים.כל הבדיקות היו תקינות,אך לפני עשרה ימים היא הרגישה הפרעה באיזור עפעף התחתון.בבדיקה- בצקת בראש עצב ראיה.ספירת דם ,שקיעה וסי אר פי תקינות.
Oct:בצקת חלק עליון של עצב ראיה.עובי 173 מיקרון.
FA:בצקת ודלף מהחלק העליון של הדיסקה מימין.
בדיקת שדה ראיה:חוסר נזאלי תחתון מימין.
מהי משמעות הבדיקות?עד כמה התוצאות הן חמורות?לאילו אבחנות מתאימות תוצאות הבדיקות?חשוב לציין שלפני חודשיים נעשהmri מוח בשל כאבי ראש .בפיענוח:שינויים שיכולים להתאים לשינויים איסכמיים או למיגרנה.נעשתה בדיקת דופלר אורכי צוואר,בדיקות קרישיות-הכל תקין.
בתודה מראש ובברכה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עיגולים צהובים מסביב לאישוןויקי10/03/2017
שלום רציתי לדעת אם יש טיפול לנימים אדומים בעיניים
ומה מסמל עיגולים צהובים בשתי העיניים מסביב לאישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד``ר דיאנה שטיין01/04/2017כלי דם מורחבים בלחמית יכולים לנבוע מדלקות זיהומיות, אלרגיות, מדלקת של שולי העפעף או מיובש הנגרם עקב יצור דמעות מועט.
בכל מצב הטיפול שונה.
כתמים צהבהבים בלחמית יכולים להגרם כתוצאה מחשיפה לשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת OCTלרה27/02/2017
שלום רב,
אני בת 33, מרכיבה משקפיים מגיל 14 צילינדר ורוחק, בשנה אחרונה חשתי ירידה בראיה המתבטא בטשטוש בעין ימין בעיקר וכאבים חדים בבוקר אחרי בדיקה אצל רופא עיניים שלח אותי לOCT של עצב הראיה (בבדיקה ראה שיש משהו לא ברור בקרנית) ונתן לי ג'ל ללילה וכבר אין כאבים ונוסף אמר שיש עכירות בקרנית בעין ימין שמגיע עד הציר, אחרי 3 חודשים חזרתי לביקורת ויש עוד התדרדרות בראיה עם שיפור קטן בעכירות, שלח אותי לOCT מקולה ועצב הראיה . אני צריכה בבקשה את עזרתך בפענוח הבדיקות כוון שיש לי תור אליו בעוד חודשיים ואני רוצה לדעת אם לחכות בסבלנות או לא.
ברשותך מצרפת את התוצאות של הבדיקות
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת את הבדיקה של עצב הראיה - תודה
לרה27/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?