מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדוסקופיה אחרי עקירה והשתלת שןחגי20/03/2022
כמה זמן לאחר עקירה השתלת שן (כתר זמני) ביום אחד מותר לעבור פרוצדורה של אנדוסקופיה של קיבה? מדובר בשן מלתעה ראשונה עליונה first premolar רביעית ממרכז.אני מבין שאסור ללעוס ויש סכנה לשתל בחודשים הראשונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדוסקופיה לאחר השתלה מיידית של שתל דנטלי
ד''ר ניצן שלזינגר17/04/2022חגי שלום,
לא אמורה להיוטת בעיה עם ביצוע אנודקופיה לאחר ההשתלה -יש לומר לרופא שמבצע את האנודסקופיה - שלא ילחץ על אזור השתל.
בעיקרון הגישה הינה מהאמצע של הלסתות ולכן סביר שלא תה יה בעיה עם השתל שמותקן בצד הלסת.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר 4 כתרים שלא צלחאריאלה זילברמן11/03/2022
עשו לי גשר 4 כתרים משן 24-27 כאשר שן 24 היתה טובה ולא בוצע לי טיפול שורש עליה, אחרי שהסירו את הגשר כשעתיים וחצי כשאני על הכיסא עם השחזות הברגות ראתה הרופאה שיש חור בשן 25 ובשן 24 צריכה לעבור טיפול שורש ומבנה והארכת כותרת או ניתוח חניכיים חצי פה ועוד דורשים ממני לשלם האם זה תקין? על מי האחריות כשאין לי חצי שנה לגשר כשעשיתי שיננית וחיכיתי 3 חודשים מתוך החצי שנה לתור להסיר אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גשר 4 כתרים שלא צלח
ד''ר ניצן שלזינגר19/03/2022אריאלה שלום,
קשה לי להבין מן התיאור שלך מה היה לפני הטיפול וכן על מנת לדעת יש לבחון צילומי רנטגן שהיו לפני הטיפול ולבדוק מה השתנה לאחר מכן.
בד"כ גשר חדש אמור להיות מותקן על שיניים שעברו שיקום ומוכונות לקבלת הגשר . גשר חדש אמור לשרוד לשנים רבות.
בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה של שיניים הכל על 4ראובן06/03/2022
שלום רב, אני פעם שנייה בתהליך של השתלה על 4 הגוף יותר נכון הפה דחה את השתלים בפעם השנייה כבר ומומחה ייעץ לי לשטוף את הפה עם אלכוהול על מנת להמריץ את הדם בלילה אחרי הורדת התותבות חשוב לציין שאני מעשן ואמרו לי שזה מפריע להחלמה ולקליטת השתלים כראוי האם ניתן לעשות משהו בנוסף?! והאם שטיפת אלכוהול לא גורמת לדחייה מהירה להחמרה ולהוצאת השתלים?!
תודה רבה
ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים ALL ON 4
ד``ר ניצן שלזינגר19/03/2022שלום ראובן,
שיקום הכל על 4 הינו אפשרי אולם יש משקל גדול לכל שתל ( מספיק ששתל אחד יכשל על מנת שכל השיקום לא ישרוד) ולכן עדיף לבצע הכל על 6 ובמידה וניתן אף לבצע 8-10 שתלים - כאשר מבצעים יותר שתלים הרי שבמידה ושתל אחד נכשל הדבר אינו פוגע בד,כ בכל השיקום וניתן להמשך לתפקד עם השתלים הנותרים.
עישון סיגריות בהחלט מפחית את סכויי הקליטה של השתלים וכן את השרידות שלהם לאורך הזמן . רצוי מאוד להפחית בעישון בשלב קליטת השתלים ואפילו לאחר מכן .
קיימים סוגים שונים של שטיפות - - בשלב הראשון לאחר ההשתלה עדיף לשטוף עם כלורהקסידין ( כמו קורסודיל או תארודנט ועוד..) ולאחר מכן ניתן לעבור לסוגים שונים של שטיפות .
מומלץ לבצע ניקוי יסודי של השיניים והשתלים - וכן לבצע ניקוי תקופתי אצל שיננית . בנוסף יש להשתמש בעזרי ניקוי כגון שפריצר דנטלי ומברשות אינטרדנטליות.
שוב אני מדגיש רצוי מאוד להפחית ( ואפילו להפסיק ) לעשן על מנת לשפר את סיכויי הקליטה וההשרדות של השתלים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך גשר 4 כתרים קבוע ועבודה מחדשאריאלה זילברמן23/02/2022
רציתי לשאול במה חותכים או מסירים גשר כתרים קבוע, האם זה כואב? בהרדמה? אני חרדה רק מלשמוע
חיוך והסרת גשר קבוע ועבודה מחדש
גשר המודבק קבוע חותכים עם מקדח יהלום .
במידה ויש שיניים חיות ( שלא עברו טיפולי שורש) הרי שיש לבצע הרדמה .
ההליך אינו כואב למעט מצב של שן חיה.
לאחר מכן יש לבצע גשר חדש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך גשר 4 כתרים קבוע ועבודה מחדשאריאלה זילברמן23/02/2022
רציתי לשאול במה חותכים או מסירים גשר כתרים קבוע, האם זה כואב? בהרדמה? אני חרדה רק מלשמוע
חיתוך והסרת גשר קיים
גשר המודבק קבוע חותכים עם מקדח יהלום .
במידה ויש שיניים חיות ( שלא עברו טיפולי שורש) הרי שיש לבצע הרדמה .
ההליך אינו כואב למעט מצב של שן חיה.
לאחר מכן יש לבצע גשר חדש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שנראה כמו דבק לבן קשהאילן07/02/2022
שלום היום ניקתי את הכתר שתל מסביב אם קייסם למה ראיתי
כמו ליכלוך משכתי אותו בעדינות אם הקייסם
זה נראה כאילו יצא מבין החניכיים לשן
ליד השן שניקתי יש עקירה
ולידה עשו לי כתר זמני
יכול להיות שזה דבק שחדר לשם
או דבק מהכתר עצמו
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דבק מסביב לשתל
ד''ר ניצן שלזינגר18/02/2022אילן שלום,
לפי התיאור שלך - נראה כי מדובר בשאריות של דבק לאחר הדבקת הכתר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבוע ללא הדבקה והאם יכול להיגרם נזקשירה08/01/2022
לאחר טיפול שורש חוזר. הוכן כתר קבוע ונמדד על השן
כשהרופא ניסה להוציא עח מנת להדביק אותו באופן קבוע הוא לא יכל, הכתר היה תקוע
ואמר להשאיר את זה ככה לא מודבק.
יכול להיגרם נזק שהכתר לא מודבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר קבוע בהדבקה זמנית
ד''ר ניצן שלזינגר13/01/2022שירה שלום,
לעיתים מדביקים כתר קבוע עם דבק זמני על מנת שנוכל לבדוק שהכל תקים , ואין דחיסת מזון.
ישנם מקרים בהם כאשר מנסים להסיר את הכתר לצורך הדבקה קבועה, לא ניתן להורידו. במקרים כאלו יש להמתין מספר חודשים ואז לנסות להורידו.
במידה ולא ניתן להוריד את הכתר, סביר שהדבק הזמני נשאר במקומו לא נשטף ולכן בעקרון לא אמורה להיות עם זה בעיה
במידה והדבק הזמני נשטף , הרי שבנסיון להסרתו הוא יוסר ואז ניתן להדביק עם דבק קבוע .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאחר חידוש טיפול שורשאביטל01/01/2022
היי,לפני כבערך 4-3 חודשים עשיתי חידוש טיפול שורש בצבא אצל מומחה,לאחר כמה חודשים אני לא מרגישה כאב בלעיסה או כשאני שותה משקה קר,רק כשאני נודעת בשן אני מרגישב כאב קל,השאלה אם זה נורמלי?,אני אמורה להתחיל תהליך של גשר והשאלה אם זה בסדר גם לשים גשר על השן?
רגישות לאחר טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר13/01/2022אביטל שלום,
בעקרון לא אמורים להרגיש שן- במידה ויש כאב קל מן השן גם במגע מן הצד , יש לבדוק מה הגורם.
עלי לציין כי לא תמיד ניתן לזהות את הגורם.
בכל מקרה רצוי לבדוק שוב את השן אצל מומחה לטיפולי שורש וכן לתת מספיק זמן למעקב לפני ביצוע של גשר .
אולי כדאי לשקול ביצוע של שתל במקום בו חסרות שיניים ובצע כתר בודד על השן הזו ואז גם במידה ותהיה בעיה - הדבר יפתר בטיפול בשן אחת בלבד.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להימנע מהרמת סינוס?אבי31/12/2021
שלום,
אני בן 35, עברתי לפני כמה חודשים עקירה בשן 16, ולפי צילום סיטי (צירפתי) נראה שיש לי שם עצם בגובה 6.8 מ"מ.
התייעצתי עם שני כירורגיים פה ולסת עם ניסיון של 20 שנה+, וקיבלתי דעות שונות:
רופא 1 - מתכוון לעשות הרמת סינוס, הוא לא מוכן שום דבר אחר.
רופא 2 - אומר שאין צורך בהרמה. מתכוון לשים שתל רחב ובגובה 10מ"מ, לטענתו הצילום לא בהכרח מדויק, ומסביב לשן יש עצם בגובה 8מ"מ, ולא קורה כלום אם השתל יפלוש לסינוס.
מבחינתו בכל מקרה אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 10 שנים עם השתל, אז חבל לעשות הרמת סינוס.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית, ובפרט - מה המשמעות של פלישה לסינוס ללא הרמה? זה הגיוני?
כמובן שאעדיף משהו פחות פולשני, אם יש אפשרות כזאת.
ניתן לבצע שתל קצר אבל נראה שעדיף לבצע הרמת סינוס סגורה
ד''ר ניצן שלזינגר13/01/2022אבי שלום,
לפי הסיטי שלך , ניתן לבצע שתל קצר אבל נראה שעדיף לבצע הרמת סינוס סגורה והתקנת שתל באורך של 10-11.5 מ"מ.
שן 16 הינה שן טוחנת שיש עליה עומס ניכר בלעיסה ולכן עדיף שתל אשר מקבל חלק מן היציבות שלו ברצפה של הסינוס.
גם ביצוע שתל אשר יפלוש לסינוס הינו נכון בגלל האחיזה בעצם של רצפת הסינוס -
בכל מקרה נראה שאין צורך בהרמת סינוס פתוחה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס מזעזע מרופאהHns23/12/2021
לפני כמה ימים עברתי טיפול שורש. הרופאה בקושי חיכתה שההרדמה תשפיע ומיהרה להתחיל בטיפול. זה לא הטיפול שורש הראשון שאני עוברת באופן כללי, כך שיש לי מושג לגבי זה.
מיד בתחילת הטיפול הרגשתי כאבים חזקים מאוד והיה ריח חרוך מהפה, ביקשתי מהרופאה להפסיק ולחכות אבל היא הגיבה בזלזול וצחקה עליי עם הסייעת, התעלמה מהצעקות שלי והמשיכה! מן הסתם לא יכולתי לקום וללכת. כבר עברתי בעבר טיפול שורש (אצל רופא אחר), שחיכה היטב עד שההרדמה תתחיל להשפיע, וידא איתי שההרדמה השפיעה ורק אז התחיל לטפל. מדובר במרפאה של הכללית. כשיצאתי מהטיפול, ביקשתי שטיפולי ההמשך יהיו אצל רופא אחר, אבל המזכירה טוענת שאין רופא אחר שמבצע טיפולי שורש, מה שדי ברור לי שיקרי מאחר ומדובר במרפאה גדולה מאוד. כמובן שכשביקשתי מנהל המזכירה טענה גם ש"מנהל המרפאה לא נמצא כרגע"...
ברצוני לדעת:
מה הזכויות שלי בזמן אמת במקרה כזה?
מה ניתן לעשות להבא במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזכות לבחור
ד''ר ניצן שלזינגר27/12/2021Hns- שלום,
ראשית, צר לי על החוויה שעברת.
הזכויות שלך הן הזכות לבחור מי יתן לך טיפול וכן הזכות להפסק טיפול בכל שלב .
במידה ואת סובלת תמיד את יכולה להפסיק את הטיפול אבל חשוב יותר הזכות הבסיסית שלך היא הזכות לבחור מי יתן לך את הטיפול.
אני מניח שיש עוד מרפאות שיניים באזור מגורייך אשר בהם מבצעים טיפולי שורש וטיפולי שיניים אחרים. כך שאת יכולה לחפש רופא יתאים לך.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס מזעזע מרופאהHns23/12/2021
לפני כמה ימים עברתי טיפול שורש. הרופאה בקושי חיכתה שההרדמה תשפיע ומיהרה להתחיל בטיפול. זה לא הטיפול שורש הראשון שאני עוברת באופן כללי, כך שיש לי מושג לגבי זה.
מיד בתחילת הטיפול הרגשתי כאבים חזקים מאוד, ביקשתי ממנה להפסיק ולחכות אבל היא הגיבה בזלזול ובהמשך צחקה עליי עם הסייעת, התעלמה מהצעקות שלי והמשיכה לזלזל! מן הסתם לא יכולתי לקום וללכת. כבר עברתי בעבר טיפול שורש (אצל רופא אחר), שחיכה היטב עד שההרדמה תתחיל להשפיע, וידא איתי שההרדמה השפיעה ורק אז התחיל לטפל. מדובר במרפאה של הכללית. כשיצאתי מהטיפול, ביקשתי שטיפולי ההמשך יהיו אצל רופא אחר, אבל המזכירה טוענת שאין רופא אחר שמבצע טיפולי שורש, מה שדי ברור לי שיקרי מאחר ומדובר במרפאה גדולה מאוד. כמובן שכשביקשתי מנהל המזכירה טענה גם ש"מנהל המרפאה לא נמצא כרגע"...
ברצוני לדעת:
מה הזכויות שלי בזמן אמת במקרה כזה?
מה ניתן לעשות להבא במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכות לבחור
ד``ר ניצן שלזינגר27/12/2021Hns- שלום,
ראשית, צר לי על החוויה שעברת.
הזכויות שלך הן הזכות לבחור מי יתן לך טיפול וכן הזכות להפסק טיפול בכל שלב .
במידה ואת סובלת תמיד את יכולה להפסיק את הטיפול אבל חשוב יותר הזכות הבסיסית שלך היא הזכות לבחור מי יתן לך את הטיפול.
אני מניח שיש עוד מרפאות שיניים באזור מגורייך אשר בהם מבצעים טיפולי שורש וטיפולי שיניים אחרים. כך שאת יכולה לחפש רופא יתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במהלך טיפול שורש הרחתי ריח חרוך מתוך הפהמישהי21/12/2021
במהלך טיפול שורש שעשו לי הרחתי ריח חרוך מתוך הפה, באזור הטיפול. האם זה תקין? מה הסיבה לכך? יש לציין שכבר עברתי בעבר טיפול שורש ולא היה שום ריח כזה
ריח שרוף במהלך טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר27/12/2021מישהי שלום,
בסיום טיפול השורש קוטמים את הקצוות של חומר המילוי ( גוטה פרקה) ע"י מכשיר חם אשר במהך הקיטום יוצר עשן וריח שרוף.
יתכן ובפעם הקודמת לא הרחת את הריח השרוף כי היתה שאיבה טובה של העשן.
הדבר הינו נורמלי לחלוטין.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי הכנת שטח לפני שתלנואל16/12/2021
לפני חמישה חודשים החדירו בורג הכנה לשתל ולפי ההנחיה לסת עליונה שישה חודשים ממתנים.לפני שבוע נפל בורג הלכתי לרופא הבריג בורג בחזרה אחרי זריקת הרדמה הכאיב נורא.מאז התנפח הכל מסביב לבורג ואני כבר שבוע עם כאבים נוראיים ואנטביוטק וכל יומיים הולכת לרופא לבדיקה ולא ברור למה הכאבים ולמה התנפח ולמה אין שיפור אחרי אנטביוטק !!!אחרי חמשה ימים של סבל היום ביקשתי מהרופא להוציא הבורג לגמרי אולי מצבי ישתפר אני חמשה ימים רק נוטלת אופטלגין וזה כבר לא עוזר
יש הסבר אולי מה קרה איתי ????תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב לאחר החזרת כיפת ריפוי
ד''ר ניצן שלזינגר27/12/2021נואל שלום,
לפי התיאור שלך כיפת הריפוי שהותקנה על השתל נפלה.
כאשר כיפת ריפוי נופלת משתל רצוי להחזירה מהר ככל האפשר אחרת, החניכיים מתחילים לסגור את הפתח שנותר וכן שאריות מזון וחיידקים נכנים לפתח השתל הפתוח.
ככל שהשתל עמוק יותר כך עובי החניכיים גדול יותר ואז הקושי בהחזרת כיפת הריפוי גדול יותר.
במידה ומנסים להחזיר את כיפת הריפוי לאחר שהחניכיים התחילו לסגור - בהרבה פעמים יש לעשות זאת עם הרדמה כי אחרת ההברגה של כיפת הריפוי גורמת לכאב -, ישנם מקרים שיש לסלק חלק מןרקמת החניכיים בעזרת סקלפל.
ישנם מקרים בהם גם הסרת של כיפת הריפוי רק מספר דקות מלווה בכאב כאשר מחזירים את כיפת הריפוי.
יש להרדים את המקום ואף לשטוף היטב בטרם מחזירים את כיפת הריפוי על מנת שלא יווצר זיהום במקום.
המקרה שלך הוא קיצוני ( על פי התיאור שלך) - רצוי לנסות להסיר את כיפת הריפוי ולנקות היטב את המקום ולסלק רקמת חניכיים עודפת ואז להחזיר את כיפת הריפוי .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהרדמה לפני טיפול שורשנורית15/12/2021
לפני ביצוע טיפול שורש הרופא לא הצליח להרדים את השן כיוון שהיא עם עששת מתקדמת ומודלקת...לאחר נסיונות דלא צלחו הניח איזושהי תרופה וסגר את השן לעוד שבוע וחצי בתקווה שבפעם הבאה יצליח להרדים את המקום...לשאלתי מה הסיכוי שיצליח...ואם לא יצליח שוב מה עושים...?
תודות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בהרדמה לפני טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר27/12/2021נורית שלום,
לעיתים במקרים של שן עם דלקת אקוטית של מוך השן - , קשה להרדים את השן , במקרים כאלו ניתן לשים על מוך השן החשוף חומר כמו טוקסוויט אשר ממיתאת העיצבוב ואז בטפול הבא ניתן לטפל.
במקרים כאלו ניתן לתת הרדמה ישירות למוך השן ( פעולה שגורמת לכאב חד למשך פחות משניה) ואז ניתן להמשיך לעבוד ללא כאב.
ניתן כמובן יהיה לבצע הזרקה ישירה במקרה והשן עדיין תהיה חיה.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לשמוע על שתלים 6-1סבג יוסי13/12/2021
שלום רב לצערי רוב השיניים מתנדנדות ועומדות ליפול. יעצו לי את השיטה הזו השתלת 6 שתלים ועליהם מבנה .
האם זה חזק? האם השיטה הזו מוכרת
מה הסיכונים והסיבוכים האפשריים
מה טווח המחירים ללסת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכל על 6 - ALL ON 4-6
ד''ר ניצן שלזינגר27/12/2021יוסי שלום,
שיטת הכל על 6 - הינה שיטה בה משקמים לסת שלמה על 6 שתלים .
בד"כ בוחרים בשיטה הזו כשאר אין מספיק עצם באזור האחורי של הלסת - רוצים להמנע מהרמת סינוס בלסת העליונה או בנית עצם בלסת התחתונה.
במידה ויש אפשרות להתקין 8-10 שתלים עדיף לבע שיקום מלא על יותר שתלים מ6.
בשיקום של ALL ON -6 , השתלים האחוריים מותקנים בהטיה כך שהראש שלהם נוטה אחורה על מנת לאפשר תמיכה באזור השיניים הטוחנות.
היתרון של השיטה הוא העובדה שאין צורך בהשל עצם או הרמת סינוס - החיסרון העיקרי הינו שבמידה ושתל אחורי נכשל , נוצר עומס גדול מאוד על יתר השתלים. ( לכן רצוי יותר שתלים בזור החורי - זהו האזור של השינים הטוחנות.)
טווח המחירים - תלוי ברופא ובחומרים -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)