מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי שמפו עם ויטמיניםאריק09/02/2013
שלום רב
אני משתמש מספר שנים עם סוגי שמפו המכילים ויטמינים ותמציות צמחים, אשר יצרניהם טוענים שהם חודרים לסיב השערה, וכך השיער נעשה בריא יותר.
לאחרונה נתקלתי במאמר באנגלית שמתאר את כל עניין הויטמינים כגימיק שיווקי בלבד.
מי צודק??
תודה רבה על ההתייחסות
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי שמפו עם ויטמינים - תגובה
ד``ר אייל פרץ13/02/2013בהחלט מסכים עם הציטוט מהמאמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתאדם04/02/2013
זה נכון שעיסוי קרקפת עם שמן זית מעודד צמיחת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית - תגובה
מור אפריאט05/02/2013היי
אדם
לא ידוע לי על כך .
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער מחודשתמיטל26/01/2013
שלום,
לאחר שיוש באלטרוקסין החדש וביוטירוקס, החלה נשירה מאסיבית של שיער. משיער מלא מאוד הפך לדליל ושבילים מדוללים באזור הקדמי של הראש. כשעומדים בשמש ניתן לראות את הקרקפת. עברתי לפני כ- 3 חודשים לאלטרוקסין הישן אותו אני מזמינה דרך שוויץ. הנשירה הלכה ונחלשה והיום ניתן לומר כי נעצרה! השאלה שלי, האם השיער שנשר יצמח בחזרה? אם כן ,כמה זמן זה יכול לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיער מחודשת - תגובה
ד``ר אייל פרץ17/02/2013מיטל שלום,
מחד נשירת שיער יכולה להתפתח במצבים של תת או עודף פעילות של בלוטת התריס אשר מתבטאת בנשירת שיער מכל הקרקפת, מאידך את מתארת דלילות שיער בקדמת הקרקפת בלבד שיותר אופיינית להתקרחות תורשתית בנשים.
ממליץ שתפני לבדיקה של רופא עור.
באופן עקרוני נשירה עקב חוסר איזון של בלוטת המגן הינה הפיכה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעתי הקודמת
מיטל17/02/2013בנוגע לנשירה שנעצרה לאחר הפסקת שימוש באלטרוקסין החדש, נעצרה הנשירה שאפיינה התדלדלות בכל הראש. השיער הפך ממלא מאוד לדק. כן, גם בקדמת הראש ניתן לראות את הקרקפת באור שמש. אין במשפחתי אנשים שסובלים מהתקרחות, אלא להפך- השיער מלא מאוד גם כשמתבגרים. הנשירה מכל השיער התחילה לאחר טיפול באלטרוקסין החדש. יש לציין שהגעתי לתת פעילות של:TSH 50. כבר כמעט 5 חודשים שאני לא משתמשת באלטרוקסין חדש, הנשיר פסקה. השאלה היא: האם בשל שימוש באלטרוקסין החדש השיער שנשר לא יתחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בעיקר מהצדדיםד``ר אייל פרץ22/01/2013
אני בת 41 ויש לי נשירת שיער בעיקר מהצדדים והייתי אצל רופא עור הוא המליץ לי עד 1 כדור טריבמין + 1 ברזל ואני לוקחת את שניהם בבוקר והברזל שאני לוקחת פריפול - טיפול במשך חודשיים ואני כבר לוקחת 4 ימים והתחילו לי לחצים בצידי הראש בעיקר בערב ורציתי לדעת האם זה מהפריפול שיש בו חומצה פולית? והאם צריך להפסיק עם אחד מהכדורים? להלן חלק מהבדיקות שלי: CREATININE 0.75 UREA 39 GLUCOSE 96 IRON 27 HB 11.4 B12 261 FERRITIN 6.0 NV מטריד אותי הלחצים בראש האם להפסיק עם הכדורים?אני גם מרגישה דקירות בראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
מור אפריאט23/01/2013שלום נירית
לפי בדיקות הדם שלך נראה שיש לך חוסר דם וברזל .
לגבי הכדורים ,הם לא אמורים לגרום לכאבי ראש אבל בשביל השקט הפנימי שלך את יכולה להפסיק את הכדורים לכמה ימים ולראות אם זה קשור אליהם ,או שהכאבי ראש
מגורם אחר ,ממליצה לך ללכת להיועץ עם רופא .
תרגישי טוב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפול בג'לטין אפשר לשיער דליל?יאיר גילוני17/01/2013
האם ג'לטין הוא כשר ובטוח לשימוש בטיפול בנשירת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טיפול בג'לטין אפשר לשיער דליל? - תגובה
מור אפריאט18/01/2013שלום טל
גלטין אפשר לרכוש בסופר,וסביר להניח שיש כשרות על המוצר .
גלטין עוזר לעצור נשירת שיער אבל לדעתי בנוסף לעוד תוספים במקביל
וכמובן לפי מה שחסר והגוף צריך
שבת שלום
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליגונים ,ארכובית סיניתיניב15/01/2013
העם הצמח פוליגונים ,ארכובית סינית בטוחה לשימוש ...?מהיכן מששיגים אותה ומה המינון שלה ליום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליגונים ,ארכובית סינית - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/01/2013לא יכול להשיב לשאלתך משום שאינני בקיא בסגולותיהם של הצמחים הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליגונים ,ארכובית סינית - תגובה
מור אפריאט20/01/2013יניב שלום
פולגוניום בטוח לשימוש והוא מאושר עי משרד הבריאות . בדרך כלל מטפל סיני או נטורופט הם אלו שאחראים להוציא מירשם של פורמולה .ומקום מוסמך מכין את המירשם
הצמח בדרך כלל מורכב בנוסף לעוד צמחים נוספים ,
ממליצה לך ללכת ליעוץ
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'לטין לשיעראני14/01/2013
מה הכמות המומלצת ליום? כף? כפית?
האם צריך לחכות שהג'לטין יהיה מעין משחה כזאת או שאפשר לשתות את זה מייד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'לטין לשיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/01/2013שלום רב,
הג'לטין הוא חלבון הניתן בקפליה או באבקה במינון של 1.5 גרם ליום.
הגלטין יכול לשמש כסוג של תמיכה למראה שיער בריא יותר אך לטעמי יעילותו בנשירת שיער / התקרחות תורשתית מוגבלת.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפאאוראל12/01/2013
שלום מור
על איזה צמחי מרפא את ממליצה לנשירה גנטית תורשתית,אני בת 64. כל הבדיקות תקינות
ואיזה כמות של גלטין צריך לצרוך, והאם יש צורך לדללו במים חמים, תודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מודאגת מאודרוית09/01/2013
אני בת 31, 8 חודשים אחרי לידה
והגבה שלי התרוקנה,ממש יש לי קרחת,עשיתי בדיקות הורמנליות ושאר בדיקות שיכולות להצביע על נשירה והן תקינות,ממה זה יכול להיות?
מה לעשות?,אני כל-כך מודאגת,בנוסף השיער שלי נקרע,מה ניתן לעשות?
אני בדיכאון ויש לי תינוקת בבית,ואני רוצה להיות שמחה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/01/2013עניתי על שאלתך בתאריך 24.12
בברכה
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות של רופא....
תמר03/05/2013אתה גם מאד רגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מאסיביתליה03/01/2013
יש לי נשירת שיער חזקה מאוד, גם כשאני מסתרקת וגם בכל הבית יש שערות (כל יום אני מטאטא כמויות של שיער!!) חשוב לי לציין שבבדיקות דם הכל נמצא תקין חוץ מהמוגלובין מעט נמוך...האם יש פתרון לכך? רופא המשפחה שלי אומר שזה גנטי אך איני מקבלת זאת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לנשירה
דנה03/01/2013יש תרופת סבתא טובה: להכין עיסה שכוללת: ביצה, שמרים וקצת לימון ולמרוח על השורשים לכשעה. לי זה ממש חיזק את השיער.
בנוגע ללכלוך של השערות הנושרות- אצלי זה היה בלתי נסבל (בייחוד כשמוסיפים גם את הנשירה של הכלבה שלי) את זה פתרתי בעזרת השואב הרובוטי של אקווקס שניקה לי את השיערות וגם את כל האבק על הדרך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער מאסיבית - תגובה
מור אפריאט04/01/2013ליה
המוגלובין נמוך ,פריטין וברזל נמוכים יכולים להשפיע על נשירת שיער מאסיבית ץ
ממליצה לך לאכול תזונה שמחזקת דם ושיער.
ישנם גם צמחי מרפא שעושים זאת
וגלטין גם אפשרות תומכת מכיוון שהוא ניחן בהרבה חומצות אמינו
יום טוב ושבת שלום מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
אפרת07/01/2013בגלל שהמוגלובין שלך נמוך, זה באמת משפיע על השיער וגורם לנשירת שיער.
גם אני סובלת מנשירת שיער בגלל שחסר לי גם המוגלובין וגם B12. דרך אגב, איך ה-B12 שלך?
בגלל הנשירה הרופא משפחה אמר לי לקחת באופן קבוע ברזל של סולגאר ולוקח זמן עד שזה מתחיל להשפיע, אבל מה שכן יש פחות נשירה!!! ויש שינוי.
השיער מאוד מושפע מברזל, וכל המשפחה הזאת. ולפעמים לאכול מזון לא תמיד עוזר!
ועוד משהו חשוב... בקשר לעיסה הזאת שעושים בבית עם החומרים.. אני אישית לא אהבתי, וזה עשה לי יותר נשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם השיערת.01/01/2013
שלום.אני בת 38.הייתה לי בעיה עם הברזל ועד שהיא התאזנה (רק כעת) נשר לי המון שיער.השיער שלי כעת נראה עייף, דהוי (צבע השיער חום)ללא ברק, דליל מאוד ובעצם נראה ממש מת וחסר נפח מינימלי.מה עושים עם שיער שהזדקן בטרם עת? איך גורמים לו להיראות מלא חיים וקופצני בחזרה? יש לי תלתלים שכרגע נראים נבולים וחסרי חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם השיער - תגובה
מור אפריאט10/01/2013שלום ת
ישנו צמח אדיר בשם פוליגונים ,ארכובית סיניתת שתפקידו להחייות את השיער לעבות אותו ולהחזירו לצבעו הטבעי
יום טוב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיער שלי נקרע-בבקשה עזרהרוית30/12/2012
שלום,
אני בחורה בת 31 -8 חודשים אחרי לידה
השיער שלי נקרע בלי סוף,השיערות נהיו ממש קצרות,אני ממש בהסיטריה ,מה ניתן לעשות,מה צריך לבדוק?השיער שלי דק מאוד,מה יכול להיות חסר?
בבקשה תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיער שלי נקרע-בבקשה עזרה - תגובה
מור אפריאט31/12/2012שלום ליאת
מאוד מומלץ שפני לעשות בדיקות דם של
המוגלובין ברזל ,פריטין ,חומצה פולית ובלוטת התריס ,
בהצלחה מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה בזמן סירוקמעיין26/12/2012
שלום רב,
רציתי לשאול כמה שיערות אמורות לנשור על המברשת בזמן סירוק?
האם 10 שיערות זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה בזמן סירוק - תגובה
מור אפריאט31/12/2012שלום מעיין
נשירה של עשר שערות בסירוק זה תקין,ונשירה נורמלית היא כ100 שערות ליום
בהצלחה מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הקשר בין מינוקסידיל ושעירות בגוףליאור25/12/2012
שלום, אני בן 30, לפני חצי שנה בערך התחלתי להשתמש ב Minoxidil 5% של חברת Kirkland והתוצאות לא רעות. אך מאותו הזמן בערך שיער הגוף שלי גדל פרא, כך שאני לא בטוח מה מפריע לי יותר- עודף השיער בגוף או המחסור בקרקפת. האם ניתן ליחס את הבעיה לשימוש במינוקסי בלבד? האם יתכן שיפור במידה ואני אפסיק לצרוך את התכשיר? והאם יש בשוק תרופות בטוחות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הקשר בין מינוקסידיל ושעירות בגוף - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/01/2013ליאור שלום,
הסבירות שמינוקסי יגרום לשיעור מסיבי בגוף קלוש. יכול לעיתים להצמיח שיער בפנים כתוצאה ממגע ישיר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלכתאיבונה23/12/2012
אני פיליפינית בת 29.הגעתי לארץ פעם ראשונה באפריל 2012.כמובן עברתי שינוי תזונתי אבל שומרת על אכילה של פירות וירקות דגים ועוף,בשר בקר רק לפעמים.במקום הראשון זה האורז אבל אני מתחילה להתרגל ללחם ומוצרי חלב שלא היו אצלנו בכלל.לעניינו של עניין,מאז ספטמבר יש לי נשירת שיער חזקה,השביל התרחב ובעלי העיר לי כי בקודקודי כבר נוצר אזור דליל במיוחד.איני יודעת איך לעצור את הנשירה ולחדש צמיחה ומהם הגורמים לתופעה.האם זה השינוי הקיצוני במזג האוויר מטרופי לחורף קר,השינוי הדרסטי בתזונה או גורמים אחים.אציין עוד כי אני נוטלת גלולות מסוג "גינרה" מזה 8 חודשים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלכת - תגובה
ד``ר אייל פרץ24/12/2012איבונה שלום,
התיאור יכול להתאים גם לנשירה על רקע חסר תזונתי, ברזל, ויטמינים וכד' אך גם להתקרחות תורשתית ( דלדול באיזור הפדחת לכן אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)