מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער לאחר לידהאלינור14/10/2012
שלום רב,
אני 4 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי, נוטלת גלולות סרזט בגלל הנקה, מזה כ 4 חודשים ומאז יש לי נשירת שיער נוראית עד כדי כך שכבר התחילו קרחות, אני ממש מודאגת, האם זה בגלל הלידה או הגלולות? אמרו לי להתייעץ עם רופא עור, מה עליי לעשות? אשמח לתשובה
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר לידה - תגובה
ד``ר אייל פרץ17/10/2012אלינור שלום,
נשירת שיער הקשורה בהריון מופיעה כ-3 חודשים לאחר הלידה ויכולה להמשך עד 6 חודשים. מדובר בנשירה הפיכה.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה
אלינור17/10/2012מז"א נשירה הפיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער לאחר לידה - תגובה
מור אפריאט21/10/2012שלום לך אלינור
לאחר לידה ,ובפרט בניתוח קיסרי יש נטייה לגוף לאבד דם ,
חסר דם ,ברזל ופריטין יכולים לגרום לנשירת שיער ,
ממליצה לך לגשת ולעשות בדיקות דם של ברזל ,פריטין , חומצה פולית b12, tsh, '
לגבי גלולות סרזט ,יש להם השפעה הורמונלית מאוד קלה ומאזנת והם לא אמורות לגרום לנשירת שיער ,
בהצלחה מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת השימוש במינוקסינונו13/10/2012
שלום , אני בת 16 והתחלתי להשתמש במינוקסי לפני כחודש וחצי בהמלצת רופא עור .
לפי מה שהבנתי , אם משתמשים במינוקסי תקופה מסוימת אסור להפסיק את השימוש .
השאלה שלי היא - אם השתמשתי במינוקסי (2% פעמיים ביום) במשך חודש וחצי ואני עכשיו אפסיק - זה ישפיע עלי לרעה איכשהו ? נשירה מוגברת למשל ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת השימוש במינוקסי - תגובה
ד``ר אייל פרץ25/10/2012נונו שלום,
אין מניעה להפסיק את השימוש במינוקסי.
בברכה,
דר'פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער שנשר עקב הבעיה שצינתי יצמח שוב?ירון11/10/2012
אני בן 17 ובעקרון אין לי את גן ההתקרחות(להורים שלי אין קרחת אך אני מודע שזה קופץ מדורות) ואני חייב לקבל תשובה.
עד לפני כמה חודשים-קרוב לשנה
הייתי הורס את השיער לגמרי - עושה פן לעצמי כל שבוע(מסתבר שעשיתי פן לא נכון בכלל ושרפתי לי רק תקרקפת) מורח ווקסים וחופף את השיער פעם בשבוע (בכדי שהפן לא יהרס) - מה שהוביל לקרקפת שומנית ובנוסף חמצנתי את השיער כל שבועיים בשיטה לא מקצועית.
כמובן שכל זה לא בריא לשיער ומביא רק נזק ואכן הייתה לי נשירה (לא שבירה אלא נשירה מהשורש שאני מאמין שהייתה בגלל הקרקפת השומנית והשורפת).
החלטתי שאני מפסיק עם הכל ונותן לשיער להשתקם ולהפוך לבריא.
עבר יותר מחצי שנה והשיער אומנם יותר בריא ופחות יבש אך בכל זאת שאני מעמיד קוצים אחת לשבוע אני שם לב שהשיער שלי באמצע יותר דליל בהרבה ורואים לי את הקרקפת בצורה שלא ראו קודם.
השאלה- האם נראה לך שהשיער שלי יתמלא במספר חודשים הקרובים או בתווך הרחוק אפילו ויחזור להיות כמו שהיה לפני שנה, לפני כל הפאנים והצביעות והקרפרפת השומנית? כי בשבועות האלה שאני מחכה אני לא רואה שינוי לעין
תודה רבה, אפילו עם מדובר בנושא מורכב שמצרך בדיקה בעין אני שאמח לשמוע את הדעה שלך עפ"י הניסיון הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שער שנשר עקב הבעיה שצינתי יצמח שוב? - תגובה
מור אפריאט31/10/2012ירון
השאלה שלך מורכבת ודורשת איבחון מקצועי ,
ולא תשובה מהירה וקלילה בפורום ,
אכן לפי מה שסיפרת די השתמשת בחומרים לא בריאים ומטיבים עם השיער והקרקפת ,
ממליצה לך לפנות לרופא עור שיאבחן מקצועית
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בספריי ריברייה או בטופיקאייל11/10/2012
שלום אני בן 25 וסובל מנשירת שיער ושיער דליל ב"מפרצים" , אני משתמש
במינוקסי לטיפול . קראתי על התכשירים ספריי ריברייה ואבקת טופיק לשימוש
על שיער דליל ורציתי לדעת האם שימוש בתכשירים אלה יכולים לפגוע בשיער או
להגביר את הנשירה ?
אשמח לעזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בספריי ריברייה או בטופיק - תגובה
ד``ר אייל פרץ25/10/2012לא מכיר בעייה עם שימוש בטופיק.
אין לי אינפורמציה בנוגע לשימוש ספריי ופגיעה בשיער כך שלא אוכל להשיב לשאלתך
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בספריי ריברייה או בטופיק - תגובה
מור אפריאט27/10/2012שלום אייל
ככל הידוע לי ממטופלות שלי המשתמשות בטופיק,מרוצות התכשיר לא גורם לנשירת שיער ,
אם אתה מחליט להשתמש בו מומלץ להשתמש רק כשאתה יוצא החוצה ,כדי לאפשר לנקבוביות בקרקפת לנשום
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושר לי שיער בלי סיבה !מקס07/10/2012
שלום דוקטור, אני בן 18.
בחיים לא הייתה לי בעיית שיערות למיניהן, לא דליל ולא שום דבר, ושמתי לב בימים האחרונים שמספיק שאני מושך לעצמי קצת בשיער ואני מוצא שערה או 2 על היד.
חשוב לציין שאני כמעט ולא משתמש בשמפו, אני תמיד מתקלח רק עם מים.
כמעט כל פעם שאני מעביר את היד על השיער, אני רואה שיערות על היד.. מה אני יכול או צריך לעשות? צריך לדאוג בקשר לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושר לי שיער בלי סיבה ! - תגובה
ד``ר אייל פרץ09/10/2012מקס שלום,
ראשית, שיער צומח ונושר באופן מחזורי כך שנשירה של עד 150 שיערות ביום מוגדרת כתקינה. ממליץ שתפנה לרופא עור לבדוק אם אכן מדובר בנשירה חריגה ואם כן יש לבצע בדיקות דם במטרה לאתר את הסיבה לנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמיכל07/10/2012
שלום רב,
אני בת 26, לפני כ-3 חודשים הפסקתי ליטול גלולות (למניעת הריון) ובחודש האחרון החלה לי נשירת שיער מאוד חריפה.
אני תמיד זוכרת את עצמי עם נשיה ושיער דליל (תורשתי אצלנו במשפחה..) אבל בחודש האחרון זה הפך להיות בלתי נסבל- הבגדים, הרצפה, המקלחת וזה ממש מתסכל ומתחיל להיות גם מכוער. בבדיקות דם של ברזל ובלוטת התריס- הכל תקין.
הרוקח נתן לי "רוטס HR" אבל אחרי שקניתי קראתי באינטרנט והבנתי שעדיף לא לקחת את זה.
האם הפסקת הגלולות קשורה להחמרה החריפה בנשירה?
ומה ניתן לעשות ....?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
מור אפריאט07/10/2012מיכל שלום
לפעמים הפסקת גלולות יכולה לגרום לנשירת שיער ,
מומלץ שתעשי בדיקות דם הורמונליות כולל טוטסטרון ..ביום השלישי עד החמישי של הווסת ,
חג שמח מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשחר05/10/2012
שלום שמי שחר ואני בת 15 וחצי , השאלה הזאת לא ממש קשורה לנשירת שיער אבל זה הפורום היחידי פה שקשור לשיער.
ישלי בעיה בשיער , יש לי תמיד קצוות מפוצלים ואני פשווט שונאת את זה !!
כול לילה אני מתחילה למשוך שיערות ולהתעסק בזה ואז נהיים לי פשווט בורות בשייער !!
איך אני מטפלת בזה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מור אפריאט07/10/2012שחר
המלצתי היא שתלכי לספר ותעשי קצוות ...
ותשתדלי לא להתעסק עם השיער ולמשוך אותו כי זה לא הכי בריא ...
שיהיה חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשערצ שיער מסיביתילנה03/10/2012
שלום רב,
לפני כ-5 חודשים הפסקתי להשתמש בגלולות מסוג אורטוציקלן. גלולות אלה החלו לגרום לי לכאבי חזה חמורים כ-4 חודשים לאחר תחילת נטילתן. כ-3 חודשים לאחר הפסקת נטילתן החלנ נשירה חזקה, ולאחר 4 חודשים היא החמירה מאוד. השיער נושר עלי, על הבגדים, על הריצפה, על הכרית, במקלחת. כש אני עושה קוקו בבוקר אני נשארת עם 5-60 שערות ביד ואין צורך אפילו בהעברת יד בשיער כדי שינשור ללא הפסקה. הנשירה החמורה נמשכת כבר חודש וחצי. ביצעתי את כל הבדיקות של הויטמינים, בלוטת טריס והורמונים והכל תקין. אני משתמשת בשמפו רפואי, טיפות ופרמאטון (ויטמינים) ושום דבר לא עוזר. איך עלי לדעת האם הנשירה בגלל בגלולות או תורשתית? ואם בגלל בכלולות, כמה זמן זה ימשך והאם השער יחזור לכמותו הקודמת (כי הנפח ירד מאוד).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשערצ שיער מסיבית - תגובה
מור אפריאט04/10/2012שלום ילנה
האם עשית ברור אצל רופא או מטפל בתחום הרפואה הטיבעית?
מאוד חשוב להבין מאיין נובעת הנשירה ולעשות סדר וכך לנסות לפתור את הבעייה
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחותנתי01/10/2012
אם אני יוצא לבילויי ושם לפני קרם לחות על השיער:
האם עליי לחפוף את השיער כשאני חוזר ולהוריד את הקרם לפני השינה?
אם אני שם כובע על השיער אחרי ששמתי קרם וזה מדביר הכל לקרקפת זה יכול להזיק או להגביר נשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לחות - תגובה
מור אפריאט05/10/2012נתי שלום
עדיף לא לשים כובע אחרי קרם ,משום שזה סותם את הנקבוביות בקרקפת .
ויכול לגרום לעודף שומניות ועקב כך גם לגרום לנשירה
בכבוד רב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחפוף
נתי06/10/2012תודה, והאם צריך לחפוף כשאני חוזר הביתה מהבילוי? (מכיוון שהקרם לחות בו אני משתמש מעט מקשה את השיער)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחפוף - תגובה
מור אפריאט07/10/2012ממליצה לחפוף את השיער ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערחני28/09/2012
שלום,
אני בשנות ה-50 לחיי ויש לי נשירת שיער נוראית. לאחר בדיקות דם לבדיקת הנושא הציעה לי הרופאה שלי לקחת את כדורי מינוקסי 2 ע"מ לפתור את בעייתי.
שאלתי היא האם זה באמת עוזר?
מהי רמת השיפור מנטילת תרופה זו ואם יש עוד אמצעים בכדי למנוע את הנשירה ולעבות את שיערי?
אודה לכם על תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
מור אפריאט05/10/2012חני יקרה
על מינוקסי אין לי תגובה מכיוון שאני מגיעה מנקודת המבט של הרפואה הטיבעית,
מבחינת הרפואה הטיבעית יש מגוון פורמולות צמחי מרפא להפסקת נשירת השיער
אבל מאוד חשוב להתייחס לבדיקות הדם שלך
בכבוד רב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בבלוטת תריס ונשירת שיעררונית28/09/2012
שלום ד"ר, האם תוצאה של 1.53 TSH, נחשב נמוך, יש לי נשירת שיער מטורפת האם זה נחשב שבלוטת התריס בתת פעילות ולכן יש קשר לנשירת השיער, אם כן מה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בבלוטת תריס ונשירת שיער - תגובה
מור אפריאט04/10/2012שלום טליה
1.53 זו תוצאה תקינה של בלוטת התריס ,תבדקי אם הפריטין או הברזל נמוכים
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תחליף לאבץרונית28/09/2012
שלום אני בת 25 אחרי לידה שניה, יש לי נשירה חריפה מאוד כבר 5 חודשים, יש לי קרחות כבר בהרבה אזורים, אציין שבמקור אני בעלת שיער מלא ועבה, אני מפחדת לחפוף או לגעת בשיער- כי הוא פשוט נופל,אני לא חושבת שיש קשר ללידה כייון שאחרי הלידה הראשונה היה לי נשירה אך לא בצורה חולנית כזאת.. עשיתי בדיקת דם הכל יצא תקין, רופאת עור אמרה לנסות אבץ קיבלתי מרשם לאבצינק ואני לא מצליחה לקחת את הכדורים כי הם עושים לי בחילות נוראיות, האם יש סוג אחר של כדורי אבץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תחליף לאבץ - תגובה
מור אפריאט04/10/2012שלום טליה
לפעמים נשירת השיער היא יותר מסיבית אחרי לידה שנייה ,
אין תחליף אחר לאבץ אבל בהחלט ישנם תוספי תזונה או צמחי מרפא אחרים שיכולים לעזור לעצור את הנשירה
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פרופסיה עקב תופעות לוואירן26/09/2012
אני גבר בן 27 אשר הפסקתי לפני 6-7 חודשים את הטיפול בפרופסיה לאחר 5 שנות טיפול יעילות עקב תופעות לוואי, הפסקתי במקביל גם את השימוש במינוקסידיל 5% אשר השתמשתי בו מספר שנים גם כן, האם יש טיפול אחר שיכול לעזור? שמעתי על RU58841 ,האם שמעת על התמיסה הזאת ועל יעילותה? השיער שלי התדלל משמעותית בתקופה הזאת, האם לדעתך עברתי את התקופה של הנשירה הרצינית מהפסקת הטיפול או שצפויים לי עוד כמה חודשים של נשירה רצינית עד שהשיער יגיע למצב הטבעי שהיה אמור להיות ללא התרופות?
כמו כן האם חזרה למינוקסידיל כעת תוכל להחזיר שיער שאבד? האם אפשר למרוח את המינוקסידיל גם על כל הקרקפת או שזה צריך להיות נקודתי באיזורים מסוימים?
אודה לך אם תתיחס לכל שאלותיי בטקסט שכתבתי, ומודה מראש על הסיוע והעזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פרופסיה עקב תופעות לוואי - תגובה
ד``ר אייל פרץ09/10/2012אם אכן מדובר בהתקרחות תורשתית שלשמה נטלת פרופסיה, אזי מדובר בתהליך שמתקדם בהדרגה ואינו צפוי להיעצר.
לא מכיר את התמיסה שציינת.
פרופסיה ומינוקסי הינן התרופות היחידות שנמצאו יעילות בעבודות מחקר לטיפול בהתקרחות תורשתית. כך שאם אכן מדובר בהתקרחות תורשתית מציע לחדש טיפול במינוקסי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה בשיערפסקל פרג'21/09/2012
שלום רב אני פסקל יש לי שיער מלא ובריא לא מזמן עברתי לקנדה לגור לבד פתאום התחיל לנשור לי השיער ממש בצורה לא מוגזמת ממש קצת אבל עדיין זה מפחיד אותי חשוב לי לציין שזה לא נראה לי בעיה בגנים כי כולם אצלי במשפחה עם שיער ממש מלא.כולם.גם חשוב לציין שאני לא אוכל פה מסודר ובריא לרוב "גאנק פוד" חלק אומרים זה קשור לאכול חלק למזג האויר וחלק אמרו זה בגלל המים פה!אני ממש מבולבל אם תוכלו לעזור אני אשמח זה ממש חשוב לי....בתודה פסקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה בשיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ09/10/2012פסקל שלום,
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור לאיבחון אופי הנשירה ובירור וטיפול בהתאם.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחת ברגלרועי20/09/2012
שלום,
אני בן 24 ולאחרונה התחלתי ליטול תוסף אבץ פיקולינט של סולגאר כל בסיס יומי לאחר שקראתי שייתכן שיש לו השפעה על נשירת שיער ואקנה.
ללא קשר לכך, כבר למעלה משנה על ירך ימין באמצע נוצרה לי קרחת ממש, באמצע זה נראה כאילו הכל גולח ולא צומח. רופא עור אמר שזה לא משהו חריג ולא להבהל.
בכל אופן, שבועיים אחרי לקיחת האבץ השיער בירך התחיל לצמוח והתייצב.
לא מזמן נאלצתי לקחת אנטיביוטיקה ולהפסיק את האבץ ותוך כשבוע נהייתה קרחת כמעט מלאה בירך. לפני כשבוע וחצי חזרתי לאבץ ושמתי לב היום ששוב השיער צומח.
מה דעתכם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחת ברגל - תגובה
ד``ר אייל פרץ09/10/2012רועי שלום,
לא סביר קשר בין הקרחת בירך למחסור באבץ.
התקרחות כזו יכולה להיות קשורה לחיכוך מתמיד באיזור אך לעיתים יכולה להיות קשורה למחלת עור שפוגעת בזקיקי השיער. לכן הייתי ממליץ לפנות לרופא עור לבדיקה נוספת.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור
רועי09/10/2012תודה על התשובה.
רופא העור שלי אמר שזה שום דבר ואין ממה להתרגש.
אני לובש בד"כ רק מכנס קצר כך שאני לא יוצר שום חיכוך או שפשוף.
אני יכול רק לומר ששמתי לב שהשימוש באבץ על בסיס יומי למשך זמן בהחלט שיפר משמעותית את המצב וברגע שהפסקתי לכשבועים בגלל אנטיביוטיקה המצב השתנה לרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)