מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער.יעקב21/11/2013
שלום רב.
אני טיפוס מאד פדנט עם מודעות חיצונית גבוהה.
בשנה האחרונה אני מרגיש שיש לי פחות שיער מבעבר.
אני עדיין לא נראה כאדם קירח ואין לי דלילות רצינית, מי שמסתכל לא מבחין בכך שאני מאבד שיער. אבל אני מרגיש בוודאות שיש לי פחות שיער בחלקו העליון של הראש.
האם רצוי לטפל כבר בשלב הזה או רק במידה והנסיגה תימשך?
חשוב לציין שבמצב הנוכחי עדיין לא ממש מפריע לי מצב השיער שלי, אם כי אולי יש מגמה וכדאי לבלום אותה כבר בשלב מוקדם זה.
(רקע גנטי- לאבי יש שיער דליל מאד)
אשמח להכוונה ועצה.
בברכה,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער. - תגובה
ד``ר אייל פרץ24/11/2013יעקב שלום,
בהנחה שמדובר בהתקרחות תורשתית ( פנה לרופא עור לאישור האבחנה) ככל שתקדים לטפל ולהאט את תהליך ההתקרחות בתחילתו תושג תוצאה אסתטית טובה יותר.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
יובל03/12/2013האם מלחץ וממתח גם אפשר להקריח ? והאם כשיוצאים מהלחץ השיער חוזר לצמוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שער שהולכת וגוברתלימור18/11/2013
שלום
אני בת 40 + שני ילדים . היה לי שיער מלא מאוד . לאחרונה השיער שלי נשר
בצורה מפחידה בערך חצי מהקמות. אני חושבת שהנשירה התגברה לאחר שהתחלתי לאכול בשר . האם זה קשור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער שהולכת וגוברת - תגובה
ד``ר אייל פרץ24/11/2013התשובה היא לא !
עלייך להשלים הבירור ולבדוק רמת ברזל בדם ( מחסני ברזל - פריטין) ותפקוד בלוטת התריס.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מייאשת ומתסכלתדוד15/10/2013
היי
אני בסך הכל בן 19 וסובל מנשירת שיער חזקה..לא משנה כמה אני אאריך...רואים את הקרקפת וזה פשוט לא יפה ומכוער
זה פשוט קשה מידי ומכניס אותי למצבי רוח קשים....אני מתבייש להסתובב ברחוב ואני תמיד חושב שכולם מסתכלים עלי במבט עקום על השיער שלי
הלכתי לרופא משפחה והוא המליץ לי על ROOTS HR...אז קניתי ואני לוקח כבר שבוע
הבנתי שזה משפיע רק אחרי חצי שנה וזה מתסכל ברמות...איך אני אמור לשרוד חצי שנה ככה אם כבר עכשיו אני בקושי מתמודד עם זה...
עשיתי דיאטה בחצי שנה האחרונה בשילוב צמחונות
הורדתי כ-8 קילו...אכלתי בצורה בריאה ומגוונת בשילוב כל אבות המזון
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם ויצא שחסר לי B12.....
עד לא מזמן הנשירה לא הפריעה כל כך עד שבחודשיים האחרונים זה החמיר
אני מאוד מקווה שהגורם לכך הוא התזונה שפירטתי עליה למעלה והחוסר בB12
יש לי סיכוי להפסיק את הנשירה? ROOTS HR יעבוד בכלל? קראתי עליו הרבה באינטרנט ולא ראיתי הרבה חוות דעת..וגם מה שהיה לא היה מי יודע מה חיובי
הנזק הוא בלתי הפיך?
אני אעשה כל דבר בנושא גם אם זה אומר להקדיש את החיים בשביל זה העיקר שזה יחזור לקדמותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מייאשת ומתסכלת - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2013דוד שלום,
יתכן ואתה מתאר התקרחות תורשתית שאיננה קשורה למחסור תזונתי לכן אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור לאישור האבחנה.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צביעה בחינה גורמת לנשירת שיער?תודה מראש12/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם צביעה בחינה גורמת לנשירת שיער? - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2013שלום רב,
התשובה היא לא !
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה רצינית עזרה דחוףףףףאנונימית07/10/2013
שלום!
אני בת 29. עשיתי דיאטה ורזיתי הרבה. הירידה די מאוזנת ולאורך שנה.
אני עושה הרבה כושר, לפחות 3 שעות ספורט כל יום 6 ימים בשבוע.
(כל פעם הגדלתי מעט את הטווח והוספתי תרגילים).
המחזור שלי לא סדיר כבר איזה שנה, והמחזור האחרון היה לפי חצי שנה. בנוסף, יש לי נשירת שיער רצינית כבר הרבה זמן והגעתי למצב שאם זה יימשך אני לא אוכל לצאת מהבית.
מה יכולות להיות הסיבות? אני לא לוקחת תרופות, ואני בד"כ בריאה. הייתה תקופה שלקחתי משלשלים אבל הפסקתי עם זה ברגע ששמתי לב שיש לי נשירה.
אני שותה מלא סוכרזית כל יום ומלא משקאות דיאטטים. הפסקתי עם זה היום. האם זו יכולה להיות הסיבה?
אולי זה שעות השינה שלי? לפעמים אני יכולה ללכת לישון בארבע בבוקר ולקום ב12 בצהריים.
האם זה יכול להיות ממתח וחרדה? כי אני מחפשת עבודה במשרה מלאה ובנוסף, אין לי בן זוג ולא נראה לי שהמצב הזה ישתנה אי פעם..
מה עושים? חייבת עזרה דחוף...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה רצינית עזרה דחוףףףף - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2013שלום אנונימית,
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור לאיפיון אופי הנשירה.
אגב דיאטה חריפה יכולה לגרום לנשירת שיער.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער נחתךרוית07/10/2013
שלום,
השיער שלי דק מאוד,הוא נחתך
כל הבדיקות שעשיתי תקינות,מה ניתן לעשות?
ממה זה נובע?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער נחתך - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2013יעל שיער,
שבירות מוגברת של השערה לרוב נגרמת מטיפוח אגרסיבי קריא פן תכוף, החלקה, צביעה וכדומה.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער נחתך - תגובה
מור אפריאט15/11/2013שלום לך
בדקת רמת אנדרוגנים בדם ?
(הורמונים גבריים)
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
רוית18/11/2013מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שער חוזרת שוב ושוברותי06/10/2013
לצוות שלום. לפני שנתיים התחילה לי נשירת שער פתאומית בצורה חמורה מאוד . הנשירה הייתה מספר חודשים .פניתי לרופאת עור עשיתי בדיקות מקיפות והכל יצא תקין .השער המלא שהיה לי הפך להיות דליל דק ופלומתי . לאחר מספר חודשים הנשירה החלישה . מאז כל שלושה חודשים הנשירה חוזרת ובגדול . יש לי מקומות בקרקפת שיש לי קרחות . אני לא עושה פיין ומאוד משתדלת לשמור על מה שיש .
מה הסיבה שהנשירה חוזרת שוב ושוב כל שלושה חודשים חודשים .
אשמח לקבל עזרה מה עלי לעשות תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער חוזרת שוב ושוב - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2013רותי שלום,
נשירה מתרחשת באופן קבוע כחלק מתהליך צמיחה מחזורי של השיערה.
נשירה של עד 150 שיערות ביום נחשבת תקינה.
תופעה של נשירה מחזורית שמופיעה וחולפת כל 3 חודשים, איננה מוכרת לי.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שער חוזרת שוב ושוב - תגובה
מור אפריאט15/11/2013היי רותי
נשירת שיער חזקה יכולה להופיע כתוצאה מתראומה או בעיה הורמונלית .
האם אובחנה אצלך הסיבה לנשירת השיער ?
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער -מה יכולה להיות הסיבהבחורה2830/09/2013
שלום,
אני בת 26, לא בהריון ולא נוטלת גלולות.
לאחרונה הבחנתי בנשירת שיער חריגה מהרגיל (4 חודשים האחרונים). אני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לכך. חשבתי שאולי תקופה קצת מלחיצה שעברתי לאחרונה..או תזונה לקויה
איך אפשר לבדוק את העניין? האם יש בדיקות מיוחדות לסיבות לנשירה בגילי? אילו תוספי מזון ניתן לקחת למניעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער -מה יכולה להיות הסיבה - תגובה
מור אפריאט03/10/2013שלום לך...
הסיבה לנשירת שיער יכולה להיות מכמה גורמים :
לחץ או סטרס ,חוסר דם ,ברזל ,איזון הורמונלי ועוד
ממליצה לך לעשות בדיקות דם :ברזל ,פריטין ,b12'חומצה פולית ,
tsh,ובדיקות הורמונליות בין היום השלישי לחמישי של המחזור .
יום טוב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלוםיונית20/09/2013
שלום
מה אפשר לאכול ,או לעשות ,או לקחת שלא תהיה נשירה
אילו בדיקת דם ניתן לעשות בכדי לדעת בוודאות מה חסר בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום - תגובה
מור אפריאט22/09/2013שלום יונית ,
בדיקות דם חשובות :ברזל .פריטין חומצה פולית .tsh b12
בלוטת התריס .ורמות אנדרוגנים אם את לא נוטלת גלולות ניתן לבדוק .
מבחינת תזונה ניתן לאכול ירקות וקטניות עשירים בברזל :
שקדים אגוזים .שומשום .ירקות ירוקים .עדשים שחורים ועוד ....
בהצלחה
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרופסיה ועוד אחת למור אפריאהראל07/09/2013
שאלה קודם לד״ר- האם נטילת פרופסיה תשפיע על צמיחת השיער בגוף, או רק בשיער הראש? סיימתי טיפולי הסרת שיער בגוף ובמידה ואקח את הפרופסיה אני מקווה ששיער הגוף לא יצמח בחזרה.
שאלה נוספת, מה האחוז של האנשים שהפרופסיה משפיע על התפקוד המיני שלהם?
שאלה למור אפריאט- האם התאמת הצמחים שאת מציעה יעילים גם עבור אנשים המקריחים מסיבה תורשתית?
בנוסף, האם צמחי המרפא שאת מציעה מצמיחים שיער גם בגוף ולא רק בראש?
תודה רבה מראש, אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פרופסיה ועוד אחת למור אפריא - תגובה
מור אפריאט12/09/2013הצמחים לעידוד צמיחה לא מצמיחים שיער בגוף .
זה עוזר גם בהתקרחות גנטית ושוב זה תלוי באיזה שלב ההתקרחות .
מןר אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומהניסיון שלך, עד כמה זה באמת יעיל?
הראל13/09/2013בטח כבר באו אלייך הרבה אנשים עם בעיית הקרחה, אם השיער שלי התחיל להיות דליל בחודשיים האחרונים, מה הסיכוי שזה יעזור לי להצמיח? באחוזים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומהניסיון שלך, עד כמה זה באמת יעיל? - תגובה
מור אפריאט13/09/2013זה אינדיוידואלי מאחד לאחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התשובה שלך, נשמע לא יעיל
הראל14/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פרופסיה ועוד אחת למור אפריא - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/09/2013הראל שלום,
פרופסיה לא משפיעה על צמיחת השיער בגוף.
ירידה בתפקוד המיני מדווחת בפחות מ-5% מהמטופלים.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדווחים גלי חום, דפיקות לב מואצות
הראל16/09/2013בפורום פתוח אנשים שנוטלים או נטלו פרופסיה, מדווחים על תופעות לוואי קשות. אני לא חושב שכדורים שאושרו באופן מוחלט והעובדה שבתקופתנו אנו נוטלים כדורים בלי לחשוב פעמיים, יגרמו לאנשים לדמיין או להמציא תופעות לוואי, הם טוענים שהשיווק המאסיבי של הכדורים דורס ומתעלם מתופעות הלוואי הנלוות לכדורים.
השאלה היא מה עוד אפשר לעשות במצב של דלילות שיער מלבד הפרופסיה או המינוקסי שהם גם ככה פיתרונות שמצריכים שימוש יומיומי למשך כל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה מלחץרוני01/09/2013
שלום
רציתי לשאול האם דיכאון וחרדה יכולים לגרום לנשירה ודילול של השיער?
כי כל הבדיקות תקינות .
בנוסף האם תוסף המזון פרטנל יעיל לטיפול בנשירה ויכול להחזיר את המצב לקדמותו?..והאם הוא לא עושה תופעות לוואי, וניתן לקחת אותו גם ללא הריון אלא רק כפיתרון לנשירת שיער...ובנוסף אם אתחיל להשתמש במינוקסי ואפסיק מתישהו האם המצה יחזור לקדומות או יחמיר, או שהשיפור ישאר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה מלחץ - תגובה
מור אפריאט02/09/2013לחץ יכול לגרום לנשירת שיער .
ממליצה לך לעשות בדיקות דם ולראות אם אין חוסרים של ויטמינים .
שנה טובה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןלביא01/09/2013
יש לי סבוריאה.
אני לוקח לפי הוראות הרופא פעמיים בשבוע 20 מיליגרם רואקוטן באופן קבוע.
(מינון ממש נמוך).
הרופא אמר לי בפירוש שלא תהיה לי נשירת שיער במינון ובצורה הזאת.
האם אתה תומך בדעתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/09/2013לביא שלום,
ראשית רואקוטן איננו טיפול לסבוריאה. אומנם הטיפול מדכא הפרשת חלב ומיטיב עם עור שמן אך זו אינה התוויה לטיפול.
נשירת שיער איננה תופעת לוואי שכיחה. לרוב מתרחשת במינונים גבוהים יותר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת שיער ?איילת28/08/2013
שלום, לפני שנה התחלתי לצבוע את שיערי לבלונד פלטינה שכלל חימצון שיער. צבעתי את השיער כולו כ5 פעמים ומאז רק שורשים, תחילה עם חימצון ולאחר מכן עברתי לצביעת שורשים ללא חימצון - רק צבע.
לפני כשלושה חודשים השיער שלי התחיל להשבר באופן ובכמות גדולה. זוהי אינה נשירה כיוון שהשורש לא יוצא. ניסיתי להשתמש בתכשיר בשם "אמפולה" שהומלץ לי על ידי הספרית שלי אך הוא לא עזר.
מה ניתן לעשות ? האם זהו נזק בלתי הפיך ? אני מאוד רוצה לשמור על הצבע הבלונדיני.
שיערי הוא שיער חלק ודק, במקור חום כהה.
תודה רבה מראש,
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת שיער ? - תגובה
מור אפריאט02/09/2013הבהרת שיער שוברתת את השיערה .וגורמת להחלשות ושבירת השיער .
ממליצה לך לשנות את הצבע כדי לשמור על השיער שלך .
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד קרחתזהבה27/08/2013
שלום רב,
בני חייל ומעוניין ומתחיל להקריח. מעוניין להשתמש בתרופה - פניסטרייד/פרופסיה.
יש לי מס' שאלות:
כיצד תרופה זו תשפיע עליו בעתיד?
והאם הוא צריך לקחת את התרופה כל החיים?
והאם הוא לא צעיר לקחת את התרופה.
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נגד קרחת - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/08/2013זהבה שלום,
התרופה פרופסיה נועדה לטיפול בהתקרחות תורשתית, תהליך הדרגתי ומתמשך של דלדול שיער. התרופה מאושרת לטיפול מגיל 18 . בעיקרון יש ליטול את התרופה לאורך שנים. תופעות לוואי אפשריות, ירידה בתפקוד המיני ובפוריות. כמו כן דיווח של הFDA על עלייה בסיכון לממאירות בערמונית אשר מתייחס לאותה תרופה שניתנה במינון פי 5 למבוגרים עם הגדלה שפירה של הערמונית.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מחסור בברזל ודילול שיערהראל09/08/2013
היי. אני צמחוני שנה בדיוק.
יש לי כבר מעל חצי שנה מחסור בברזל (הטווח הוא בין 70-180 ולי יש 44).
בחודש האחרון שמתי לב שיש לי נשירה מעטה בחלק הקדמי של השיער ואני רואה שהשיער שלי בחלק הקדמי דליל באופן שנראה ברור לעין.
הגנטיקה שלי היא די טובה בעניין השיער, אבא שלי לא קרח בחלק הקדמי.
קבעתי תור לרופא עור כמובן, אך התור הוא רק בעוד שבוע.
אשמח לדעת מה הסיכוי שהמחסור בברזל הוא הגורם לנשירה ולדילול השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מחסור בברזל ודילול שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ18/08/2013הראל שלום,
בעניין נשירת שיער כדאי בעיקר להתייחס לרמות מחסני הברזל - פריטין, אך על פניו אתה מתאר דלילות שיער בקדמת הקרקפת המתאימה להתקרחות תורשתית.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)