מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, רציתי לדעת האם צבע גורם לנשירעדן19/09/2012
לנשירה/ מגביר אותה ? ואם זה מסוכן בשילוב עם החלקה צרפתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, רציתי לדעת האם צבע גורם לנשיר - תגובה
מור אפריאט20/09/2012שלום עדן ,
צבע לא אמור לגרום לנשירה אך החלקה יכולה לעודד נשירה ,אם כבר יש לך נשירה אני ממליצה לא לעשות החלקה
יום טוב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה בקידמת הקרקפת...פתרון?מיקה19/09/2012
היי
לפני כשנתיים במהלך טיפולי פוריות פגשתי לראשונה בסבוריאה.. מפגישה אצל רופא עור קיבלתי אגיספור וסבוסל.
לאור ההריון שצלח ביקש הרופא להפסיק עם התכשירים והסבוריאה חוגגת.
נכון להיום קידמת הקרקפת היא מן רשת שקופה ואני רק בת 40.
חשבתי על פתרון קבוע מאחר וידוע לי כי סבוריאה היא מחלה כרונית .. חשבתי על
השתלת שיער.
האם זה יכול לעזור לי לפתור את הסבוריאה?
פוגע לי בויזואליות ואני עובדת עם אנשים צריכה להיות יצוגית
נורא
בברכת חתימה טובה
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה בקידמת הקרקפת...פתרון? - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/09/2012מיקה שלום,
סבוריאה הינה תהליך דלקתי המתבטא באודם וקשקשת.
סבוריאה לא גורמת לנשירת שיער. השתלת שיער איננה טיפול לסבוריאה.
במידה ואת מלינה על דלילות שיער בקדמת הקרקפת אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוריאה ..?
מיקה20/09/2012סבוריאה הינה דלקת כרונית באזור הקרקפת שבו נמצאות בלוטות החלב..הדלקת מייצרת עודף שומנים אשר מחלישים את השיערה וגורמים לא לישור.
בקידמת הקרקפת ריכוז גבוה של בלוטת חלב ולכן...
כמו שציינתי הייתי אצל רופא עור .. ובדיקות הדם שלי תקינות.
הומלץ לי על אגיספור וסבוסל שהם תכשירים לטיפול בסבוריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלילות מקדימההילה30/08/2012
שלום רב אני לפני כמעט שנתיים ביצעתי החלקת שיער יפנית כיום שיערי חלש באופן קיצוני חצי שיער הלך לי,מקדימה בעיקר נהיה לי דליל השורשים שצומחים לי נתלשים ונופלים זה מתדרדר מיום ליום בעיקר באזור הרקות אני מאוד מפוחדת האם זה נגרם מההחלקה? ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלילות מקדימה - תגובה
ד``ר אייל פרץ30/08/2012ספיר שלום,
יש צורך בבדיקה כדי לאפיין את סוג ההתקרחות. ממליץ שתפני לרופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלילות מקדימה - תגובה
מור אפריאט09/09/2012שלום לך אורטל
בדרך כלל החלקה לא אמורה לגרום לכזאת תגובה ,שוב תלוי באיזה חומרים השתמשו,
כעיקרון ניתן לשפר את איכות השיער והנפח שלו עי של שילוב של צמחי מרפא
פוליגוניום דקל ננסי ועוד לפי התאמה אישית
בהצלחה מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ובלוטת התריסעמית28/08/2012
שלום מור, אני בת 25 וחמש שנים האחרונות אני סובלת מנשירת ודילול רציני...
ניסיתי מספר טיפולים כולל דיקור סיני , אך ללא הישגים .
בבדיקות דם האחרונות התגלה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס וכרגע אני לוקחת אלטרוקסין לטיפול.
הבנתי שיש קשר בין פעילות הבלוטה לנשירה והשאלה שלי היא האם השיער שנשר ( מזמן )יוכל לחדש את עצמו כשהפעילות תהיה תקינה.
במידה ולא , יש לך הצעות נוספות.. אני ממש אובדת עצות.
אציין גם שאני צמחונית מזה 15 שנה וטבעונית מספר חודשים, מקפידה על תזונה בריאה, פעילות גופנית ותוסף של b12 לאחרונה ( בבדיקות דם קודמות הבלוטה והויטמינים היו תקינים)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ובלוטת התריס - תגובה
ד``ר אייל פרץ30/08/2012עמית שלום,
נשירת שיער עקב תת פעילות של בלוטת התריס היא הפיכה לכן השיער שנשר עתיד לצמוח מחדש. לאור היותך צמחונית חשוב גם לבדוק פריטין בדם ( מחסני הברזל ).
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהאיה26/08/2012
שלום רב,
בני בן 17 עם שיער דליל מגיל 16 ויש לו קרחות קטנות קטנות בראש ובזקן וכן יש לו גם פצעונים קטנים על הראש.
בגיל 15 לערך קיבל רואקוטן.
שאלתי האם הפצעים בראש גורמים לנשירה? והאם אפשר לטפל בקרחות הקטנות? ואיך מטפלים בפצעים בראש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה - תגובה
ד``ר אייל פרץ26/08/2012איה שלום,
יש צורך בבדיקה על מנת להשיב בצורה מושכלת לשאלך.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלילותבוי26/08/2012
על פניו אני לא מקריח ואין לי גנטיקה של התקרחות במשפחה. מה גם שאין נסיגה משמעותית בשיער באזור המפרצים . אבל במראה (אני עם תספורת רגילה ) אני מצליח לראות את הפדחת בצורה והשיער נראה דליל מלמעלה. מה גם שאני לא שם לב לנשירה מסוימת , לא על כף היד ולא במיטה , אבל עדיין אני חש שיש לי יותר מידי רווחים . מה זה יכול להיות ?
שלחתי תמונה בקובץ אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלילות - תגובה
ד``ר אייל פרץ26/08/2012התמונה הקלינית בהחלט יכולה להתאים להתקרחות תורשתית .
ממליץ לפנות לרופא עור לבדיקה יותר מדוקדקת.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לילדה בת 4מירי25/08/2012
שלום רב,
לבתי בת ה-4 יש נשירת שיער מעל חצי שנה. לפני כן הכל היה בסדר. בבדיקת דם שעשתה לפני חודש יצא המוגלובין 11.5. (לפי זה נראה לי שאין קשר לברזל). אם כן, מדוע יש לה נשירה? האם זה תקין? האם זה קשור למרכך שיער (סרקל) שאני שמה לה לאחר כל חפיפה (עם שטיפה במים).
האם הנשירה הזו יכולה לגרום לדלילות שיער בהמשך?
אודה על תשובה מפורטת.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לילדה בת 4 - תגובה
מור אפריאט25/08/2012מירי
מנסיוני המוגלובין 11.5 יכול לגרום לנשירת שיער.
האם בדקת ערכים של בלוטת תריס.פריטין.וברזל ?
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשיטת פלאזמוטרפיהטינקרבל21/08/2012
שלום,
אני סובלת מנשירת חזקה מאוד כבר מספר שנים.
כבר מופיעות לי קרחות בקרקפת. ניסיתי המון טיפולים ותכשירים ושום דבר לא עזר. בבדיקות דם לא נמצא כלום.
זה די מייאש ומתסכל כל פעם מחדש.
שמעתי על טיפול בשיטת פלאזמוטרפיה, רציתי לדעת אם מישהו מכיר והתנסה?
לא מצאתי דום חוות דעת בנושא.
אשמח אם תוכלו לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשיטת פלאזמוטרפיה - תגובה
מור אפריאט24/08/2012שלום
לא ידוע לי על פלאזמוטרפיה
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על שאלה - אודה לתשובהליאת19/08/2012
שלום, אני בת 37, בדיוק שנה אחרי לידה. מאז ומעולם השיער שלי היה חלש, דק ודליל, אבל לאחרונה יש לי נשירת שיער מוגברת מאוד!!! כמובן שיש המון שערות בזמן הסירוק, אבל גם במהלך היום הנשירה מוגברת וכל הזמן אני מוצאת על הבגדים והגוף שערות שנופלות מהראש.
הייתי אצל רופא עור שהמליץ על ויטמין פרמאטון, וכן על טיפות דרמבט לקרקפת.
רציתי לדעת האם הטיפול אכן יכול להועיל לדעתך, או שאפשר להוסיף לו גם מינוקסי, או כל טיפול אחר?
ובאופן כללי, האם יש בכלל טיפול לנשירה כ"כ כבדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על שאלה - אודה לתשובה - תגובה
מור אפריאט24/08/2012ליאת שלום
האם בדקת חוסרים של ברל פריטין ?
ברפואה הטיבעית ישנה תשובה להפסקת נשירת שיער עי הרכבת צמחי מרפא שמחזקים דם ,
ומחזקים את השיער ,
ממליצה לך ללכת ליעוץ אצל נטורופת או רופא סיני
יום טוב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהמירי15/08/2012
היי, יש לי כמה שאלות :
עשיתי החלקה צרפתית לפני 3-4 חודשים והייתי ממש מרוצה, לפני חודש עשיתי בשיער צבע (עשו לי אותו על שיער רטוב) ולאחר מכן חלק מהשיער שעבר החלקה נהיה פחות חלק ממה שהוא היה, הספר שלי אמר לי שזה לא יכול להיות מהצבע(האם זה באמת יכול להיות שזה יקרה מהצבע?) אבל הציע לי לחזור על אותם חלקים שקצת הסתלסלו עם החלקה צרפתית/משי. רציתי לדעת אם הדבר אינו מסוכן לשיער שעבר כבר החלקה פעם אחת ובנוסף גם צבע ?
שאלה שנייה היא האם גם החלקה שנעשית בצורה טובה יכולה לגרום לקצת נשירה והאם צבע יכול להגביר נשירה? והאם ביצוע החלקה בשורשים שצמחו פעם בשנה מדללת את השיער עם הזמן ? (כי אם אני לא אעשה החלקה אני אעשה פן פעם-פעמיים בשבוע)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/08/2012מירי שלום,
החלקה יכולה לפגום באיכות השיערה, שבירה, מפוצלת וכד'.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי נשירה ? האם החלקה יכולה לג
עדן19/08/2012לגרום לנשירה ולדילול השיער עם הזמן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוףליאת13/08/2012
אני 3 חודשים אחרי לידה ואחרי חפיפה נושרים לי כ-200 שערות,אני עשיתי בדיקות דם ומחכה לתשובה,אני ממש בפניקה מה ניתן לעשות כדי שהנשירה תפסיק לפחות עד שאטפל בזה,יש לי תור רק לשבוע הבא לרופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/08/2012ליאת שלום,
את מתארת נשירת שיער אופיינית לחר הלידה. מדובר בנשירה הפיכה כך שכל שעלייך לעשות הוא להתאזר בסבלנות מספר חודשים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROPECIAשלום13/08/2012
שלום רב השתמשתי 8 שנים עם פרופצייה, מנע נשירה לא היה צמיחה אני ישם לב שאם אני לוקח 3 פעם בשבוע עדין לא נושר האם זה תקין ואני יכול להמשיך? בימים שאני לא נוטל פרופציה אני נוטל דקל ננסי ומשלב עם מינוקסי אשמח לתגובה על מהות הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROPECIA - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/08/2012פרוטוקול הטיפול הוא נטילה של כדור אחד ביום. אינני מכיר עבודת מחקר שבדקה את יעילות הטיפול בנטילה של 3 כדורים בשבוע כך שאנני יכול להשיב לשאלתך.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער, ברזל, ועצירותאהובה11/08/2012
שלום, אני בת 37 לפני כ-3 שנים עברתי קיצור קיבה השלתי ממשקלי קרוב ל-50 ק'ג, תמיד היה לי שיער דליל , לאחר הניתוח המצב אף הדרדר יותר, התחלתי להתאזן כאשר נטלתי וויטמינים אך עדיין הוא נותר דליל ויבש, לעיתים קטע באמצע השיערה או נושרת משורשה, בחודשים האחרונים סבלתי מעצירות ותפיחות נוראית בבטן, לאחר בדיקת גסטרו גילו כי אני סובלת מדלקת כרונית וחיידק ההליקובטר, נטלתי 4 סוגים של אנטיביוטיקות שונות במינונים כפולים פעמים ביום, לאחר הטיפול שלא כ''כ עזר לטפל בתופעה, יש לי נשירה נוראית בשיער, ערימות של שיער יורדות כאשר אני מתקלחת וכאשר מנגבת את השיער במגבת יש גללי שיער מרוחים על המגבת, על הבגדים, בכל מקום בו אני יושבת מפוזרים שיערות, נטלתי ברזל אך מאחר ואני גם ככה סובלת מעצירויות ותפיחות בבטן הברזל העצים את הכאבים והעצירות, אני אובדת עצות, אשמח לקבל הצעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער, ברזל, ועצירות - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/08/2012אהובה שלום,
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור לאפיין את אופי הנשירה והמשך לבצע בדיקת דם לשלול גורמים לנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער, ברזל, ועצירות - תגובה
מור אפריאט16/08/2012שלום לך אהובה
ברזל ידוע כתוסף שיכול לגרום לעצירות ,
ניסית ברזל עדין ?
או ברזל בנוזל?
ישנה אפשרות לחיזוק דם וערכים של ברזל דרך צמחי מרפא סיניים או דרך צמחי מרפא מערביים
יום טוב מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלליאת07/08/2012
שלום,
הם אפשר לקחת ברזל ובנוסף רוטסhr ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
מור אפריאט07/08/2012כן את יכולה לקחת במקביל לברזל גם רוטצ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהליאת07/08/2012
שלום,
אני שלושה חודשים אחרי לידה,איזה ברזל מומלץ לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
מור אפריאט07/08/2012הייתי ממליצה ברזל עדין של אלטמן
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)