מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגזור את השעראפרת15/08/2010
שלום
השיער שלי לא גזור טוב(לא גזור ישר)רציתי לדעת איך אני יכולה לגזור אותו אני בעצמי שיהיה ישר
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד``ר אייל פרץ16/08/2010מציע להיעזר בספר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צביעה תכופה של השיער גורמת להתקרחות?ד``ר אייל פרץ11/08/2010
האם צביעה תכופה של השיער גורמת להתקרחות, האם שמן קיק לריסים והגבות יכול לגרום לצמיחת ששיער האם זה מזיק לעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעה ונשירת שיער
ד``ר אייל פרץ11/08/2010חנה שלום,
צביעה תכופה יכולה לגרום לפגיעה באיכות השיערה אך לא ממש לנשירת שיער.
שמן קיק לא מצמיח שיער.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירושליםורד09/08/2010
שלום ד"ר,
האם יש הבדל בין Roots HR ל- פורקפיל, ומי עוזר יותר להפסקת הנשריה של השיער ?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירושלים
אפרת בן נון09/08/2010שלום ורד
פרוקפיל ורוטסhr הינם מולטי ויטמינים המיועדים למצבי חסר באלמנטים הגורמים לנשירה.
רןטס hr מכיל מספר רב יותר של ויטמנים ומינרלים המיועדים לחיזוק השיער.
בברכה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורקפיל רוטס HR ונשירת שיער
ד``ר אייל פרץ11/08/2010ורד שלום,
שני התכשירים מכילים מגוון ויטמינים ומינרלים, פורקפיל מכיל גם חומצות אמינו.
ממליץ ראשית לבצע בדיקת דם לאיתור חסר ברזל, B12 , חומצה פולית, תפקוד בלוטת התריס ועוד ולטפל בהתאם.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר כתוצאה מציקלוסופוריןדוראל לוי05/08/2010
עברתי השתלת מח עצם לפני כשלושה חודשים. אני מקבל בין היתר תרופה בשם ציקלוספורין ויש לה כמה תופעות לוואי. בין הדברים שהכי מציקים לי זה השיער של הגוף שצומח בלי פרופורציה. כמו השיער על הידיים על האצבעות על הכתפיים, הגבות, האוזניים, הרבה מקומות בגוף..
אני יודע שכשאשר מפסיקים לקחת את התרופה התופעה הזאת מפסיקה. אבל האם השיערות האלה יירדו מעצמם?
מתחנן לעזרה.. זה ממש מציק לי
עוד דבר שמציק לי זה הגדילה של השיער ראש.. הוא גדל קצת דליל אחרי הכימותרפיה וההקרחה.. זה אמור להיות ככה? היה לי שיער מלא לפני
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי??
דוראל לוי15/08/2010לא בכבוד שלך לענות מר פרץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציקלוספורין ושיעור יתר
ד``ר אייל פרץ16/08/2010דוראל שלום,
ברגע שתפסיק את הטיפול התופעה תחלוף בהדרגה, כלומר אופי וקצב הצמיחה כמו גם הפיזור יחזרו לנורמה.
בנוגע לשיער הקרקפת תיתכן צמיחה של שיער עדין יותר בהתחלה אולם בהמשך צומח שיער תקין. יחד עם זאת אי אפשר לשלול שמדובר בהתקרחות תורשתית לכן אני ממליץ לך להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסיטל03/08/2010
שלום
אני משתמשת במינוקסי כבר מספר שנים-זה מאוד עזר לנשירה אך לא הצמיח שיער במקומות בהם היה פעם שיער...שאלתי היא האם זו תוצאה מספקת על מנת לדבוק בתמיסה או שכדאי לנסות תרופה אחרת? אני גם נוטלת ויטמינים.
שיערי פשוט מאוד דק ואף יש לי קרחות ברקות. אני בת 27.
ועוד שאלה-האם אפשר לתת רשימה של השמות המסחריים של תרופות במכילות את המינוקסי- החומר הפעיל? שכן בארץ התרופה המקובלת יקרה מאוד...
אודה לעזרתכם !
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר אייל פרץ04/08/2010טל שלום,
בהנחה שאת מטופלת במינוקסי להתקרחות תורשתית (זוהי ההתוויה לטיפול בתרופה)\ אין תחליף טוב יותר המאושר לטיפול בנשים. שמות נוספים regain, alopexy .
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנית תוספתאבי30/07/2010
שלום רב,
אני מחפש חתיכת תוספת שיער קטנה להדביק על המפרצים
רציתי לשאול כמה זה יכול לעלות לי בערך?
האם אני יכול לקנות דבר כזה מהאינטרנט אם כן על איזה אתרים אתם ממליצים?
תודה מראש תהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שיער
ד``ר אייל פרץ01/08/2010לצערי לא אוכל לעזור, אינני בקיא בתחום.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שערעינב26/07/2010
יש לי נשירה מזה כבר שנה.... עשיתי בדיקות דם של ברזר, בלוטת התריס וכל בדיקת דם אפשרית לא חסר לי כלום ועדיין יש לי נשירה והיא לא מפסיקה... זה הגיע למצב שיש לי כבר קרחות אני לא יודעת מה לעשות הודה עם תוכלו לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב שלום,
ד``ר אייל פרץ26/07/2010ממליץ להיבדק ע"י רופא עור לאיפיון אופי הנשירה, נשירה אקטיבית?, התקרחות תורשתית? או אחר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפורקפילליאת26/07/2010
שלום, התחלתי להשתמש בפורקפיל לפני כשבועיים עקב נשירת שיער חזקה.
רציתי לברר מהן תופעות הלוואי הידועות לפורקפיל, והאם יש קשר לעובדה שמאחר לי המחזור ב-4 ימים (בנתיים), והוא בדר"כ סדיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורקפיל
ד``ר אייל פרץ26/07/2010ליאת שלום,
פורקפיל מכיל חומצות אמינו, קומפלקס של ויטמין B , אבץ ועוד. לא ידוע לי על ת"ל מיוחדות וגם לא כאלה שמשפיעות על המחזור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסימירב25/07/2010
לפני שנה סבלתי מנשירה מאוד מאסיבית והרופא רשם לי טיפול של מינוקסי. אחרי חצי שנה הפסקתי את הטיפול לאחר שיפור. בחודש האחרון שוב יש לי נשירה. האם אני יכולה להשתמש בשאריות מינוקסי מהטיפול הקודם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי ונשירת שיער
ד``ר אייל פרץ25/07/2010מירב שלום,
מינוקסי נועד לטיפול בהתקרחות תורשתית, אשר בנשים מתבטאת בהידללות הדרגתית של שיער בקרקפת, איזור הכתר. את לעומת זאת מתארת תהליך נשירה אקטיבי שמצריך התייחסות שונה. ממליץ שתפני לבדיקת רופא עור לאיבחון והשלמת הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית25/07/2010
שלום רב,
האם סירוק השיער פעמים רבות ביום וסידורו גורמים לנשירת שיער?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוק שיער
ד``ר אייל פרץ25/07/2010שלום רוית,
את מתארת טיפוח סביר של השיער שלא אמור לגרום לנשירה.
לעומת זאת טיפוח אגרסיבי בשיער כגון: פן תכוף, הבהרה וכדומה יכול לפגום באיכות השיערה (שבירה, פיצול).
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותיאיר15/07/2010
שלום יש לי שאלה אני בן 55 בשבוע הבא ואני שופע שיער כל משפחתי התקרחו בגיל צעיר אחים דודים וכ'ו עכשיו הבנתי שלפעמים יש מצב שגן ההתקרחות קופץ דור אבל אצלי במשפחה כולם קרחים אז איך זה שאני שופע שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות תורשתית
ד``ר אייל פרץ15/07/2010אמנון שלום,
ראשית טוב ששיערך שופע. האם אצל שני ההורים יש התקרחות תורשתית?.
התקרחות תורשתית לא תתבטא בהכרח בכל הצאצאים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר15/07/2010כן משני הצדדים וזה מה שמדהים אותי בד'כ זה קופץ דור אם יש צד שבו חלק מקריחים אבל אצלנו כולם
בגלל זה שאלתי האם ייתכן מצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוציאןקלדרון ניסים15/07/2010
האם מותר לצבוע שיער בזמן טיפול באמפולות פיטוציאן אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטוציאן
ד``ר אייל פרץ16/07/2010לא מוצא התווית נגד. כמו כן אינני מכיר מחקר רפואי בנוגע ליעילות הפיטוציאן בנשירת שיער.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וטרנספריןM15/07/2010
לאחר בדיקות דם אצל רופא העור נמצא כי יש לי רמה נמוכה של טרנספרין (189כשהמינימום הוא 200). לדברי הרופאת עור זוהי הסיבה לנשירה שהתחילה לי לפני חודש.
האם סביר שזוהי אכן הסיבה היחידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וברזל
ד``ר אייל פרץ15/07/2010חסר ברזל הינה הסיבה השכיחה ביותר לנשירת שיער אקטיבית. הרמות שלך הן גבוליות, מציע לבצע בדיקת דם לפריטין (מחסני ברזל) + ספירת דם, וכמו כן לויטמין B12 , חומצה פולית, ותפקוד בלטות התריס.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה, בבקשה תענויעל14/07/2010
שלום,
יש לי בעיה שמפריעה לי מאוד ואשמח אם תענו לי עליה
בכמה חודשים האחרונים התחיל לנשור לי שיער מהגבות...אפשר לדעת ממה זה נובע??!
(רצוי לציין שאני לא נוגעת בהם- הכוונה שאני לא מנגבת אותן חזק או כל דבר אחר)
שמעתי פעם אחת שכשנושר שיער בגבות זה מצביע על חרדה או לחץ, זה נכון??
אני אשמח לדעת איך אוכל להחזיר את הגבות העבות והחזקות שהיו לי פעם, אם יש משחה או קרם?
וגם בזמן האחרון השיער שלי נושר וגם הריסים!
והשיער שלי מאחורה נהיה יבש מאוד ונפוח, אבל מקדימה הוא בסדר
אני חושבת אולי שזה קורה בגלל שלא הסתפרתי שנתיים, האם זה קשור???
והאם השיערות בריסים גודלות בחזרה?
סליחה שאני חופרת אבל זה חשוב לי
אני אשמח לתשובה, יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מהגבות
ד``ר אייל פרץ15/07/2010יעל שלום,
איבוד שיער מהגבות / ריסים יכול להיגרם במספר מצבים. זו בהחלט תלונה שמצריכה בדיקה קלינית לאפיין את אופי הנשירה. ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יום טוב
יעל15/07/2010אוקיי תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תענה בבקשה!!
יעל15/07/2010ד"ר בבקשה רק תרגיע אותי אני ממש בלחץ ובדיכאון
זה לא סימנים של סרטן נכון? (נשירת שיער בגבות)
*** אולי הגזמתי קצת כשהסברתי את עצמי..
אבל אין לי נשירה חמורה בכלל, היה לי נשירה בחודשים האחרונים אבל זה הפסיק, ויש לי גבות עדיין, וגם ריסים יש לי. פשוט פעם היה לי קצת יותר...אף אחד שמסתכל לא מבחין
פשוט הם נהיו קצת דלילות ממה שהן היו
אני ממש בפאניקה...בבקשה תגיד לי רק שזה לא סרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה סיניתתיקי13/07/2010
ראיתי שיש מכשיר כזה סיני של גלגלת שמעבירים על הראש ואמורה להאיץ את זרימת הדם ולטפל בנשירת שיער. מה דעתכם ? זה עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ14/07/2010תיקי שלום,
לנשירת שיער סיבות רבות ומגוונות, חסר תזונתי, תרופות, תורשה ועוד. לכן הטיפול צריך להיות מכוון לגורם. אני לא מכיר את המכשיר המדובר אך אני מעריך שאיננו יעיל.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)