מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיער דליל בעקבות טיפול כימואתי05/03/2010
אני כמעט שנה לאחר טיפול כימו.
לאחר שהשיער נשר בעקבות הטיפול הוא שב וצמח, אבל בקצב איטי ביותר וברמת דלילות
גבוהה ממה שהיה קודם.
השיער רך ודק כשל תינוק ולא נוח לסידור.
אנא, ייעצו לי מה לעשות כדי לשפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער / כימותרפיה.
ד``ר אייל פרץ06/03/2010אתי שלום רב,
שיער שנשר בעקבות כימותרפיה אמור לצמוח תקין. אם לא סבלת מתהליך התקרחות לפני הטיפול הכימותרפי כל שעליך לעשות בשלב זה הוא להמתין להתאוששות הדרגתית של השיער.
במידה והבעייה נמשכת ממליץ להיבדק ע"י רופא עור.
בברה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין מריטת גבות ונשירת שיערריטה01/03/2010
לרופא, שלום רב.
ברצוני לשאול שאלה אשר מאד מטרידה אותי בנושא נשירת השיער. אשמח מאד לעזרתכם. לפני זמן מה מרתטי את כל גבותי עד הסוף כך שלא נשארו לי כלל גבות. ובמקביל השיער שלי החל להיות מאד חולה, הוא החל להיות יותר מדי שביר כאילו אני חולה במחלה מסויימת, יותר מדי דליל באופן קיצוני ונושר כל הזמן. משום מה אני חוששת שיש לזה קשר למריטת גבות והדבר מטריד אותי. ברצוני לדעת האם באמת יש קשר.
בברכה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריטת גבות ונשירת שיער
ד``ר אייל פרץ01/03/2010ריטה שלום רב,
אין כל קשר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ו 4 חודשיםאילנה27/02/2010
שלום, לאחרונה הבחנתי בנשירת שיער אצל בתי בת שנה ו 4 חודשים, שערות על הבגדים ועל הכרית. האם זה תקין בגיל הזה? על מה זה יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה בתינוקת
ד``ר אייל פרץ28/02/2010אילנה שלום רב,
אם אכן מדובר בנשירת שיער חריגה יש לבצע בדיקת דם לשלילת חסר ברזל, B12 , תפקוד בלוטת התריס וכד'. יחד עם זאת מאחר ומדובר בתינוקת יש מגוון מחלות המתבטאות בנשירת שיער, חלקן תורשתיות, לכן הייתי ממליץ בשלב ראשון להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער שהחלה לאחרונהיעל27/02/2010
שלום,
בחודשים האחרונים בעלי ואני שמנו לב לנשירת שיער אצלי בכמות יוצאת דופן, שהחלה להדאיג אותנו.
איננו יודעים מה הסיבה האפשרית, אבל שתי אפשרויות אצלנו "על הכוונת":
1. אני בהריון ראשון. האם זה יכול להיות קשור? האם ייתכן וזה קשור להפסקת השימוש בגלולות?
2. אני חופפת עם שמפו ומסכה לשיער כל יום. אני יודעת שזו תדירות גבוהה למדי אבל התרגלתי לכך כבר שנים רבות ואני מרגישה שהשיער שלי "לא נעים" אם אני מדלגת פעם אחת. מכיוון שזה כך מאז ומתמיד, לא בטוח שזו הסיבה.
האם אחד מהנ"ל יכול להוות סיבה הגיונית? מה עלי לעשות עם זה?
אם זה נתון חשוב - אני בת 27.
התזונה שלי סה"כ מאוזנת ובריאה, האם יש משהו מיוחד שעלי להקפיד עליו בשביל לשמור על השיער שלי?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר אייל פרץ27/02/2010יעל שלום,
נשירה הקשורה להריון מופיעה 3 חודשים לאחר הלידה.
הפסקת גלולות בהחלט גורם אפשרי
אין קשר לחפיפה.
ממליץ לבצע בדיקת דם לשלול חסר ברזל, B12 , חומצה פולית ותפקוד בלוטת התריס.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקי שיער...דויד26/02/2010
האם יש דרך לבדוק העם זקיקי שיער פעילים למרות שהשיער לא צומח??? ואם כן איך ניתן לבדוק זאת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקי שיער
ד``ר אייל פרץ26/02/2010דויד שלום,
שאלתך היא מאוד כללית, תלוי באיזה סוג התקרחות מדובר, בתקרחות על רקע גנטי זקיקי השיער עוברים תהליך ניוון כך שכושר ייצור השיערה פוחת בהדרגה. במצבים של נשירת שיער אקטיבית כמו אחרי הריון, חסר ברזל וכדומה מתרחש מעבר מהיר של השיערה משלב צמיחה לשלב נשירה, אולם כושר הייצור על ידי הזקיק נשמר לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דויד01/03/2010אני מדבר על מצב של סבוראה...כתוצאה ממנה יש לי נשירת שיער מאוד גדולה וקרחות בכמה איזורים על הקרקפת...האם במצב שכזה יש צמיחה מחודשת ויש מצב שזקיקי שיער פעילים אך אין צמיחה כי הקרקפת נגועה בסבוריאה?? האם בכלל ניתן לבדוק פעילות של זקיקי שיער בדרך כלשהי???
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין מענה ??
דויד07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה וסבוריאה
ד``ר אייל פרץ07/03/2010דויד שלום,
חד משמעית, אין קשר בין סבוריאה לנשירת שיער.
ממליץ להיבדק ע"י רופא עור לאיבחון סוג ההתקרחות.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר ....
דויד08/03/2010כל פעם שומע אני תשובה מסוג זה ומתפלא. העמיתה שלך לפורום אפרת בן נון....ענתה לי לפני מספר שבועות שיש קשר ישיר בין סבוריאה לנשירת שיער. ד"ר גינזבורג שהייתי אצלו מומחה לשיער אמר שיש קשר....4 ד"ר נוספים פרידמן,לוכוביצקי,שומרות, ריצ'יק אאמרו שיש קשר....ואתה אומר חד משמעי לא....יש דעות לכאן ולכאן....ואני שמח לשמוע את דעתך המקצועית...אך זה מפליא כאילו אתם הרופאים לא לומדים את אותם הדברים הקשורים לרפואת עור וכאילו לא קוראים את אותם המחקרים הנעשים בעניין......נכון שלכל רופא יש את דעתו בנושא אבל לקבוע משהו כחד משמעי למרות כל המידע שיש לך אם זה בספרים או באנטרנט המוצאים קשר גם אם הוא קטן בין סבוריאה לנישרת שיער...נראה לי לא מקצועי לקבוע משהו חד משמעי במשהו שנקרא רפואה שיש תמיד סקנד אופיניאן או לפחות אלף ואחד מחקרים שיעדו אחרת ....אשמח א אפרת בן נון תתיחס למה שאמרת ....
אנסה שוב...השאלה שלי הייתה האם ניתן לבדוק בדרך כלשהי את פעילותם של זקיקי השיער...??
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנשירת שיער של Kerastaseסובלת מנשירה24/02/2010
שלום רב,
אני סובלת מנשירת שיער מעל לשנה. בבדיקות דם שעשיתי לפני מס' חודשים התגלה חוסר בברזל-51, טרנספרין גבוה 388, Ferritin נמוך-6, המוגלובין והמטקוריט טיפה נמוכים מהקו התחתון של הסקאלה.
אני לוקחת ברזל(פריפל)מזה כ-3 חודשים, והתחלתי לקחת HNS של סולגר.
הייתי אצל מעצב שיער שהציע לי לעשות טיפול אמפולות למשך 6 שבועות של Kerastase Aminexil GL M Package, שאמור לעצור הנשירה בתוך כשבועיים ולהצמיח שיער חדש, לדבריו, תוך טיפול משולב עם שמפו של קרסטס לחיטוי הקרקפת. לדבריו, יש לי קרקפת שומנית, קשקשים חומים וכן מקומות בקרקפת בהם אין צמיחה של שיער.
רציתי לשאול האם הטיפול בקרסטס יעיל? הטיפול הינו דיי יקר ואני מחפשת חוות דעת נוספת טרם אתחיל בו. אשמח לדעת מהם המרכיבים של האמפולות(מה שרשום באתר של לוריאל זה: Vitamin PP, GL, Arginine, Aminexil)
אם התשובה היא לא, האם אפשר להמליץ לי על טיפול אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר אייל פרץ24/02/2010רמה נמוכה של ברזל הינה אחת הסיבות השכיחות לשיער. כל שעלייך לעשות לאחר שהשלמת טיפול בכדורי ברזל ל-3 חודשים הוא לבצע בדיקת דם לוודא שהרמה בנורמה (לעיתים למרות נטילת ברזל קיימת בעייה בספיגה). אם אכן רמת הברזל תוקנה יש צורך להמתין בסבלנות משום שהנשירה אמורה להשתפר בהדרגה אך לא באופן מיידי. ובנוגע לאמפולות אינני ממליץ גם אם לא היתה סיבה חד משמעית לנשירה. מושגים כמו חיטוי קרקפת, קרקפת שומנית וכד', אין בינם לנשירת שיער דבר וחצי דבר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מנשירה
אפרת בן נון25/02/2010שלום לך
הטיפול באמפולות יכול להועיל אבל לא יפתור את הבעיה לעומק.חשוב להתייחס גם לאיזון הגוף.
אני מציעה להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער שיאבחן את שיערך מצב הקרקפת וימליץ על טיפול משקם לשיערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהרוית23/02/2010
שלום, ילדתי לפני שנתיים והתחלתי לסבול מנשירה. לפני שנה שיניתי את תזונתי לתזונה צמחונית קרובה לטבעונית (כמעט ללא בשר, גבינות ומעט מאוד ביצים) והנשירה החריפה מאוד. היא מרוכזת בעיקר במרכז הראש. חוץ מהנשירה עצמה השיער גם נשבר ובעקבות כך מתקצר.
התחלתי לקחת ויטמין בי 12 ומולטיויטמין.
האם זה מספיק?
האם השיער שנשר יחזור?
האם יש קשר לנשירה ועודף משקל או חוסר בפעילות גופנית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר אייל פרץ23/02/2010רוית שלום,
על פניו את מתארת שני מצבים, האחד נשירה אקטבית הנמשכת מזה כשנתיים ( נשירה בעקבות הריון נמשכת עד שנה ) שיכולה להיות קשורה בין היתר לחסרים תזוניים (ברזל וויטמינים שונים), אולם את גם מתארת התקרחות בעיקר במרכז הראש, דפוס אופייני להתקרחות על רקע גנטי בנשים.
מציע להשלים הבירור המעבדתי ובדיקת רופא עור לאיפיון סוג ההתקרחות.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה שנמשכת שניםאירה20/02/2010
שלום
תהליך הנשירה אצלי נמשך כ-8 שנים .
השיער ניהיה דליל ביותר. הייתי אצל מספר רופאי עור כמובן - לפי בדיקות דם יוצא שהכל תמיד תקין. אחד מרופאי העור אף טען כי אם האבא היה קירח , אז זה טבעי שהשיער שלי ניהיה ככ דליל , אציין כי אני בת 30.
כמובן ניסיתי בבמהלך תקופות ארוכות לקחת ברזל, אבץ, רוטס....כלום .
אינני יכולה להשתמש במינוקסי לאור ITP שהיה לי בעבר.
אף הסבר או ניסיון להשתמש בתרופת סבתא עד כה לא הועיל.
מה שכן אמרו לי כי שימוש בחומרים למיניהם לטיפוח השיער יכול לגרום לנשירה עקב חסימת שורש השערה . השיער שלי קשה לסידור 'סירוק...לכן החלטתי ועשיתי מספר פעמים החלקה יפנית . ואף היה נדמה כי זה עזר , נשירה הופחתה, לפחות בהתחלה....עכשיו השיער ארך, טכעקרון עליי לעשות שוב יחלקה על השורשים (ההחלקה נעשית במרחק סנטימטר מהשורש ). בינתיים שוב התחלתי להשתמש בחומרים כמו ג'לים וכו' לשיער ....אני כבר לא יודעת ממתי, אך הנשירה איומה שוב...אני רוצה לעשות שוב החלקה. גם בשביל היופי, אך קודם כל שאולי אפסיק לשים את הג'ל וזה יתרום לשיער..
בכל אופן השאלה: מה פחות מזיק ? החלקה יפנית פעם אחת או כל יום ג'ל\ קרם לחות?
ובכלל , מה לעשות? התייאשתי לגמרי
אני בלי קשר כל הזמן מסנה תוספי מזון למיניהן , מחליפה כל חצי שנה שנה, משתמשת בשמפו לשיער דליל....:(
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה ממושכת
ד``ר אייל פרץ21/02/2010אירה שלום,
תהליך כה ארוך של הדללות שיער עם סיפור משפחתי חיובי יכול להתאים להתקרחות על רקע גנטי, אשר מתבטא בהידללות שיער באיזור הכתר. יחד עם זאת, יש צורך בבדיקת רופא כדי לקבוע בודאות שאכן מדובר בהתקרחות מסוג זה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה מלחיצהאפרת17/02/2010
אני חוופפת כל יומיים ולא מסתרקת בכלל כל השבוע
וכשאני מעבירה את היד נופלות לי מלא שיערות קשורות כאלו
ועכשיו חפפפתי וההסתרקתי אחרי ייבש השיער ונפלו לי מלא מלא שיערות ואני עם
החלקה יפנית כבר 6 חודשים ובחיים לא היה לי ככה השירה בחיים אני לוקחת גם ויטמנים ממה זה נובע?ומה הפיתרון
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר אייל פרץ21/02/2010שלום רב,
את מתארת נשירה אקטיבית של שיער מזה כ-6 חודשים. הסיבות לכך מגוונות, בין היתר מתח נפשי, תרופות, חסר ברזל וויטמינים שונים, הפרעה בפעילות בלוטת התריס ועוד.
עלייך לפנות לרופא עור להשלמת הבירור במטרה לאתר את הגורם לנשירה ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שער בעקבות דיאטהדנית15/02/2010
שלום יש לי נשירת שער בגלל שעשיתי דיאטה תוצאות הדם שלי תקינות אני אוכלת בריא מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה בעיקבות דיאטה
אפרת בן נון15/02/2010שלום אלה
בעקבות ירידה במישקל נוצרים חסרים בויטמינים ומינרלים שקשורים לבריאות השיער,ורואים נשירה מוגברת.גם אם בבדיקות דם הערכים עדיין נמצאים בתווך הסטטיסטי קיימים חסרים ,עלייך להקפיד לצרוך מזונות החשובים לבריאות השיער .בעיקר חלבון כמו ביצים עוף בשר ,קיטניות וירקות עליים.
אפרת טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהג'ני14/02/2010
שלום, לפני איזה 8 חודשים התחילה אצלי נשירה ממש מסיבית. פניתי לרופא עור ולאחר בדיקות דם וגם ניסיון לקחת אבץ וברזל שלא תרמו הוא נתן לי מרשם למינוקסי. אני משתמשת בו כבר 3.5 חודשים והמצב השתפר. השאלה שלי היא מהיקרה כשאני אפסיק, כי הוא אמר לי לעשות את הטיפול רק 4 חודשים. האם הנשירה תחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ני שלום
ד``ר אייל פרץ14/02/2010מינוקסי עוזר לרוב במצבים של התקרחות על רקע גנטי. אם אכן מדובר בהתקרחות מהסוג הזה אזי ברגע שתפסיקי תהליך ההתקרחות ימשך.
לציין שהתקרחות על רקע גנטי מתבטאת בהידללות שיער הדרגתית ולא בנשירה אקטיבית של שיער.
בברכה, דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראהדויד03/02/2010
האם הסבוראה גורמת לדיליול ונשירת שיער? והאם לאחר הטיפול בסבוראה השיער חוזר לצמוח או שכה שנשר לא ישוב לצמוח?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה
אפרת בן נון04/02/2010שלום צפריר
הסבוראה היא נטיה כרוניתשל העור ליצירה והפרשה מוגברת של שומן מבלוטותהחלב.עודף שומן על פני השטח גורם לגירוי בעור,המתפתח לדלקת בשכבות הפנימיות שלו,אז מוגדר המצב כדלקת עור סבוראית.עשויים להופיע באזורים אלו שטחי עור אדומים המכוסים בקשקשת וקליפות.במיקרים רבים של שומניות יתר וסבוראה קצב ייצור השומן בזקיק עולה על קצב הפינוי שלו אל מחוץ לעור.אז ישנה הצטברות של שומן בתוך הזקיק אשר מחלחלת לתחתיתו ומטביעה את התאים המייצרים את השיערה. זהו מצב הרסני ביותר לשיער,הזקיקים המיצרים את השיערה ניפגעים השורש נחנק ונהרס מן השומן החומצי,והשיערה הופכת פגומה דקה וחלשה.חשוב לטפל בסבוראה על מנת למנוע הרס של השיערה ואיבוד שיער .ניתן בטיפול משקם להבריא את השיער שנחלש.מומלץ להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער שימליץ לך על טיפול עומק לשורשי השיער ,ואיזון עור הקרקפת.
אפרת בןנון טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבורא ממשך
דויד05/02/2010לא ענית לי על שאלה....אם כאשר שיער כבר נושר כתוצא מסבורא לאחר שמפלים בה וא חוזר לצמוח או לא.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סבוראה
אפרת בן נון08/02/2010שלןם צפריר
התשובה היא כן .בטיפול נכון בקרקפת , רואים צמיחה מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפיפה מזיקהשלי02/02/2010
יש לי שיער שומני ואני חופפת 3-4 פעמים בשבוע
יש לי גוונים בשיער שאני מחדשת כל 4-6 חוד'
אני מסתרקת רק אחרי חפיפה ולא כל יום,
אני מסתרקת כשהשיער רטוב ומרוח במרכך ורק אח"כ שוטפת
המברשת מלאה בשיערות, האם זה נורמלי או שיש לי נשירה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפיפה מזיקה
אפרת בן נון02/02/2010שלום שלי
את מתארת קרקפת שנוטה להיות שומנית .קצב יצור השומןבזקיק עולה על קצב הפינוי שלו אל מחוץ לעור .אז ישנה הצטברות של שומן בתוך הזקיק, אשר מחלחל לתחתיתו ומטביע את התאים המייצרים
את השיערה.והשיערה הופכת פגומה וחלשה.ורואים נשירה מוגברת ,ניתן להציל את השורשים ממצב
זהע"י ניקוי והגיינה בשכבות העמוקות של העור.ממליצה להפגש עם טריקולוג מומוחה לבריאות שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!תובע26/01/2010
שלום! אני משתמש בתמיסת גדל המבוססת על צמחי מרפא אני בן 19 אין לי ממש נשירה צאז שאני משתמש בתמיסה השיער התחזק והתעבה מעט מה שרציתי לשאול זה כך 1. האם יכול להיות לי דילול בשיער בעתיד בלי שינשור לי שיער ע'י הצטמקות שיערה או שכאשר אני רואה שאין לי נשירה מובטח לי שהשיער במצב טוב?(כלומר מעל הנשירה הנורמאלית) 2. ישלי אחים גדולים עם מפרצים או קרחות חלקיות לי יש מפרצונים ממש קטנים אפילו לא שלב 1 לפי סולןם נירווטון נראלי דודים מצד האבא מקריחים חלקית מלבד דוד אחד בעל שיער מלא ודודים מצד האמא שבעלי שיער כמעט מלא אבל בכללי מבחינת מראה גובה וכל הדברים לקחתי מצד המשפחה של אבי האם יש סיכוי שבנושא השיער זה לא יהיה מצד המשפחה של אבי ואקח מצד אמי למרות שבכל השאר פחות או יותר אני לקחתי מצד המשפחה של אבי?3.מה הסיכוי שבגיל שלי יהיו מפרוצנים קטנים ושזה ייעצר בזה ולא ימשיך האם זה אפשרי?או שעצם זה שזה התחיל עכשיו זה חייב להחמיר?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות של חייל
אפרת בן נון02/02/2010שלום לך
תהליך ההדקקות של השיערה ניקרא מיניטוריזציה .תהליך המיניטוריזציה יכול להתהוות ללא קשר למצב הנשירה .ישנם מצבים שלא מורגשת נשירה.
לגבי שאלתך השניה,בהחלט יכול להיות מצב שירשתה מאימך את השיער עם השפעה הורמונלית נמוכה, לגבי השאלה על המיפרצים.אי אפשר לדעת כמה מואץ תהליך ההדללות אצלך, יכול להיות מצב של התדרדרות מהירה ודלילות. ויכול להיות תהליך איטי וכמעט לא מורגש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה בגלל לחץDaniel24/01/2010
שלום רב,
אני סטודנט שהתחיל את לימודיו לפני חודשים ספורים.
מאז שהתחלתי ללמוד התחילה לי נשירת שיער שרק הולכת וגוברת...
אולי חשוב לציין שלפני כן אף פעם לא היתה לי נשירה כזאת.
רציתי לשאול, האם יתכן שהשיער נושר בגלל הלחץ והמתח שבלימודים?
האם אחרי ה"תקופה הקשה" השיער יחזור לצמוח שוב?
וכיצד ניתן לטפל בזה?
אודה לך מאד על העזרה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה בגלל לחץ
אפרת בן נון25/01/2010שלום דניאל
לחץ,מתח,דיכאון,חרדה,טראומות אמוציונליות ומצבי רוח שונים עלולים להיות גורם מכריע בתהליכי איבוד שיער.ישנו קשר בין פעילות המוח לפעילות בזקיקי השיער.כמוכן מצבי מתח משפיעים על שרירי הגוף לכיווץ,כיווץ השרירים המחוברים לקרקפת לזמן ממושך פוגע בחילוף החומרים בשורשי השיער על רקע של הפרעה בזרימת דם. בתום התקופה האקוטית ניתן לראות צמיחה מודשת וירידה ברמת הנשירה .אם בהמשך לא תראה שינוי מומלץ לפנות לטריקולוג מומחה לבריאות שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)