מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער כמה שנים והחמרהגאולה29/09/2010
שלום
יש לי נשירת שיער בערך כל החיים (אני בת 22 כיום) בגיל 14 זה נהיה רציני וממש שמתי לב שהמון שיער נשאר על המסרק כשאני מסתרקת וכשחופפת. עשיתי המון בדיקות וטופלתי ע"י כדורי ויטמינים (פעם רק כדורי B12 למציצה ופעם roots hr שהומלץ ע"י רופא משפחה) ולאחר כמה זמן מצב השיער השתפר מעט (למרות שרופא העור המליץ לא לעשות קוקו ולא לחשוף את השיער לשמש המשכתי לעשות את זה וזה אולי מה שהוביל לזה שלא היה שיפור מלא). יש לציין שמאז ומעולם אני חופפת שיער פעם בשבוע ומעולם לא השתמשתי במרכך ולא צבעתי או עשיתי פעולות כימיות (כמו סלסול או החלקה וכו' בשיער). לפני כמה שנים כשמצב השיער השתפר והשיער קיבל צורה הרשתי לעצמי ללכת עם פזור אבל השינוי לא היה להרבה זמן והנשירה חזרה ואמא לא הסכימה לקנות יותר את הוויטמינים וגם לעשות בדיקות נוספות לבירור הנשירה.
עוד לפני כמה שנים רופא העור אמר שהסיבה העיקרית לנשירה גנטית.
בגיל 19 נדבקתי בכינים ניסיתי כל מיני תכשירים ומסרק צפוף שגרמו לנשירה מאוד גדולה וגם לאחר כמעט שנה של סבל אחרי שסוף סוף הצלחתי להפטר מהם הנשירה המשיכה (לפני הסתפרתי קצר עד הסנטר כי הכינים עשו קשרים בשיער). הגעתי למצב שהשיער שמאוד קצר ממילא איבד לגמרי מצורתו בגלל הנשירה והמשיך לנשור וביאוש הסתפרתי קצוץ לגמרי (כמעט קרחת)השיער צמח דליל מאוד חסר צורה (מן תלתלים דלילים מאוד) רואים שחסר שיער מקדימה ומאחורה. הסתפרתי עוד פעם כדי לעשות צורה ועכשיו השיער גדל עוד פעם דליל מאוד, חסר צורה (מן תלתלים מאוד דלילים וקצרים) חסר שיער באופן ניכר מקדימה ומאחורה. מה לעשות? האם ללכת עוד פעם לרופא עור לבירור ובדיקות למרות שכבר מגיל 14 אני עושה את זה?. האם הוויטמינים כבר לא יעזרו? האם הפתרון היחיד הוא להסתפר קצוץ כדי שלשיער תהיה צורה נורמלית? האם נגרם לשיער נזק בלתי הפיך ואין סיכוי שהוא ישוב לצמוח נורמלי והנשירה תמשך?. ואגב בבקרים אני חובשת כובע מהשמש האם גם זה גורם נזק כלשהו לשיער? אשמח לתגובה ועצה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ29/09/2010גאולה שלום,
מסרת הרבה מאוד אינפורמציה שקשה להתייחס אליה ללא בדיקה.
ממליץ להיבדק ע"י רופא עור לאיבחון אופי הנשירה ובירור בהתאם לצורך.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעקבות?רעות28/09/2010
שאלה- האם סבוסאל יכול לגרום לפריחה בעורף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוסל
ד``ר אייל פרץ28/09/2010התשוה היא כן ( זוהי איננה תופעת לוואי שכיחה).
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רעות28/09/2010אז אם אני לוקחת משחה או כדורים נגד אלרגייה (במרשם רופא כמובן), דבר זה לא מתנגש עם השמפו סבוסאל? או שבכלל לא צריך לקחת דבר ותופעה זאת חולפת לבדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוסל
ד``ר אייל פרץ29/09/2010בהנחה שהפריחה אכן נגרמה מהסבוסל אזי הפסקת השימוש תביא לשיפור. טיפול מתאים יכול להאיץ את הריפוי. ממליץ להיבדק ע"י רופא עור במידה והתופעה נמשכת.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעות26/09/2010
האם סבוסל יכול לגרום לפצעונים מוגברים בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוסל ואקנה
ד``ר אייל פרץ27/09/2010דין שלום,
התשובה היא קצרה ושלילית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה חמורהלחמית26/09/2010
האם מינוקסי יכול לגרום לשיעור יתר בפנים? אני בת 30 סובלת מאוד מנשירה חמורה וסובלת גם משיעור יתר. אם אתחיל במינוקסי - זה עלול להגביר את השיעור בפנים? האם יש בכלל קשר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר ומינוקסי
ד``ר אייל פרץ27/09/2010מינוקסי נועד לטיפול בתקרחות תורשתית, ויכול לגרום לשיעור יתר בפנים.
האם את סובלת מהתקרחות תורשתית או מנשירת שיער אקטיבית?. ממליץ להיבדק ע"י רופא עור.
שיעור יתר מצריך בירור הורמונלי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על סבוארה בקרקפתרעות21/09/2010
שלום רב,
לפי התייעצות עם רופא בקשר לסבואה בקרקפת ניתנה לי התרופא- סבוסל ובטאקורטן.
1. הרופא אמר לי להשתמש בסבוסל כמו שמפו רגיל ליום יום אך על האריזה כתוב פעמים ביום. מעוניינת בדעה רחבה יותר....
2. הטאקורטן שהו תמיסה לקרפת כתוב למרוח באזור הנגוע בראש אך מהידוע לי יש לי סבוארה על כל אזור הקרקפת. איך אני משתמשת במוצר בצורה הנכונה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
ד``ר אייל פרץ22/09/2010דין שלום,
סבוריאה הינה מחלת עור המתבטאת באודם וקשקשת.
השימוש בסבוסל הוא פעם ביום למשך שבוע ואז טיפול אחזקתי פעם/פעמיים בשבוע ובשאר הימים עם השמפו שלך. הטיפול בבטאקורטן (סטרואיד שנועד לטפל באודם) פעם ביום למשך כשבוע.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהקורין14/09/2010
האם זה נכון שאם אני אסתפר אז הנשירה תהיה פחות חמורה?
עשו לי בדיקת דם וגילו שיש לי חוסר בברזל, אני כבר חודשיים על כדורים אבל הם לא עוזרים! עדיין יש לי נשירה של ממש!
מתחילים להיות לי כבר מפרצים ושיער ממש דליל!
בדיקות דם חדשות מראות שהכל תקין?
האם מומלץ לעשות בדיקת דם לגילוי קנדידה? שמעתי שזו גם יכולה להיות סיבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר אייל פרץ14/09/2010קארין שלום,
תספורת לא משנה את קצב הנשירה.
חסר ברזל הינה סיבה שכיחה לנשירת שיער. עלייך להשלים טיפול בכדורי ברזל ל-3 חודשים. השיפור בנשירה הינו הדרגתי.
קנדידה לא רלוונטית לנשירת שיער.
שנה טובה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסינשואה14/09/2010
שלום
אחרי בדיקות דם שעשיתי ויצאו תקינות ...רשם לי הרופא מינוקסי 2%.. עדיין לא התחלתי הטיפול..כי פשוט הרופא לא הסתכל על הבדיקות אני אמרתי לו שהן תקינות... ושאל אותי אם כולן תקינות..ועניתי לו ואז אמר להתחיל במינוקסי.. למרות שבביקור הזה לא הסתכל על השיער ולא שאל חוץ מאם כל הבדיקות תקינות..אני בינתיים לא יכולה להחליף רופא אלא ורק אחרי 3 ח'.. יש לציין שלאמא שלי יש קרחת מגיל צעיר.. האם לסמוך על מה שאמר הרופא ולהתחיל בטיפול או לחכות עד שאוכל להחליף רופא.?? ואם כן של איזה חברה הכי טוב ?? וכמה עולה בערך??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסח
ד``ר אייל פרץ14/09/2010מאחר וקיבלת מינוקסי אני מניח שהרופא התרשם שמדובר בהתקרחות תורשתית.
אם את לא בטוחה באבחנה אז תמיד יש מקום לחוות דעת שנייה.
שנה טובה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהשמרית14/09/2010
הרזתי שמונה קילו בחודשיים. האם יכול להיות שיש לי נשירה בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
אפרת בן נון14/09/2010שלום שימרית
ישנן מספר סיבות הגורמות לנשירת שיער מוגברת.הסיבות העיקריות הינן שינויים הורמונליים מחסור בויטמינים ומינרלים ,מצבי סטרס פיזי או נפשי ,ועוד. כשיורדים במישקל נוצרים חסרים תזונתיים המשפיעים על בריאות השיער.אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם לבדוק מאגרים של בי12 חומצה פולית, ברזל ,אבץ ,ופעילות של בלוטת התריס .ולפנות לרופא עור להמשך טיפול.
בהצלחה בנון אפרת טריקולוגית מומחית לבריאות שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאי עורלא מבין01/09/2010
שלום ד'ר יש לי שאלה אני רואה הרבה רופאים שממליצים על פרופסיה כאילו זה איזה תכשיר בטוח לאורך שנים אז אני שואל שאלה פשוטה עם כל ההמלצות שלכם האם אתה מכיר בלי לנקוט בשמות כמובן ברופאי עור שמטופלים בפרופסיה ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר אייל פרץ01/09/2010שאלתך לא רלוונטית
בברכה
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לא מבין01/09/2010מדוע היא לא רלוונטית אתה מנסה להתחמק?אני רוצה לדעת עד כמה זה בטוח ע'י התשובה שתיתן והאם אתה מכיר רופאי עור שמשתמשים?לא ביקשתי שתנקוט בשמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתחמק
לא מבין05/09/2010כי אתה יודע שהתרופה מזיקה או שאתה מכיר רופאים שהשתמשו וזה לא עזר להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראתי30/08/2010
אני כעת בבירור קרדיולוגי, בין יתר התופעות אני סובלת מנשירת שיער האם אתכשיר פרופוסיה יכול לסייע בהפסקת הנשירה.עליי לציין אני בת 49 ובחודשיים האחרונים הלחץ בחיי מסיבות כאלה ואחרות רב אשמח לתשובתך המקצועית.
תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ31/08/2010פרופסיה מאושר לשימוש בגברים בלבד להתקרחות תורשתית.
על פניו את מתארת נשירה אקטיבית שיכולה להיגרם מתרופות, מתח נפשי, חסר ברזל ועוד.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור להשלמת הבירור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםםררר27/08/2010
יש לי שיער חום וצבעתי אותו לבלונד מוזהב קהה
אם אני ישים מיץ לימון על השיער ויצא לשמש, הבלונד יהיה יותר בהיר, או שהצבע ירד, ולהיפך אני יחזור לחום?
והאם זה יגרום לנשירה?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וצביעה
ד``ר אייל פרץ31/08/2010טיפול אגרסיבי של השיער ובעיקר הבהרה יכול לפגום באיכות השיער.
את חלקה הראשון של השאלה להפנות לספר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ופרופסיהקורל25/08/2010
שלום רב,
בעלי בן 33, נוטל פרופסיה מזה חודשיים עקב נשירת שיער,.
הוא טוען שמאז שהתחיל להשתמש בכדורים אלו הנשירה רק גוברת.
האם זה הגיוני? תוך כמה זמן אפשר לדעת אם התרופה מתאימה למשתמש וניתן לראות הפחתה בנשירה?
תודה מראש.
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ופרופסיה
ד``ר אייל פרץ31/08/2010קורל שלום,
פרופסיה מטפלת בנשירה תורשתית (תהליך של הידללות שיער הדרגתית ), אך איננה גורמת לשירת שיער. במידה והוא מתלונן על נשירה יש לשלול סיבות אחרות לנשירת שיער.
ממליץ להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר/ פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערדפנה22/08/2010
שלום.
אני בת 27.5 נשואה + ילד בן שנה ושלושה חודשים. מגיל 17-18 אני סובלת מנשירת שיער. הרופאה אמרה שיכול להיות שהנשירה נובעת מחוסר ברזל שיש לי / חוסר אנמיה, משהו כזה, כי ההמוגלובין שלי היה אז מאוד נמוך. אז נתנו לי כדורים אלא שהכדורים עזרו רק לברזל, אבל לא לבעיית הנשירה. השיער המשיך לנשור... (אציין רק כי הנשירה אז לא היתה חמורה כ"כ.)
אני ממש רוצה למצוא פתרון לבעיה הזו, כי היא פשוט גורמת לי גם למבוכה וגם לדאגה: למשל, אני מסתרקת והמקום שבו הסתרקתי מלא בשערות, הכרית שעליה אני ישנה מלאה בשערות, אני מתקלחת ויחד איתי מתקלחות להן עוד איזה כמה שערות (אני פשוט מרגישה אותן מחליקות לי על הגב...) בקיצור, לא נעים לי להתארח באף-מקום וגם האמת שזה כבר ממש מתחיל להדאיג אותי!
במהלך ההריון לא זכור לי שהיתה לי נשירת שיער, אם כן זה היה כמה שערות בודדות. מאז הלידה ועד היום (שנה ושלושה) אני סובלת מנשירה רצינית.
רציתי לדעת מהן הסיבות לנשירת שיער? האם זה באמת מסוכן או רק לא נעים? ומה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה הזו?
אודה מאוד לתשובתכם המהירה, אוראנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ22/08/2010מאחר והנשירה נמשכת כבר שנים רבות אני ממליץ לפנות לבדיקה מקצועית של רופא עור לאיפיון סוג הנשירה והשלמת הבירור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלופשי16/08/2010
אז ככה אני בן 17 אני סובל מנשירה כבר שנה....התחלתי לטפל בזה דרך מינוסקי...התוצאות טובות..המפרצים נעלמו והשיער נראה מלא..אבל לאחרונה התחילה שוב הנשירה..אבל נשירה של שערות קצרות (יש לי שיער ארוך)
למה זה קורה?....זה חלק מהתהליך?
למה אני הבנתי שהטיפול במינוקסי ..גורם גם לנשירה של שיער חלש ובמקומו מצמיח שיער חדש...
אז אני די מבולבל
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ17/08/2010שי שלום,
על פניו אתה מתאר התקרחות תורשתית ("מפרצים") למרות גילך הצעיר, אך אי אפשר לשלול גם נשירת שיער אקטיבית שמצריכה התייחסות אחרת.
ממליץ להיוועץ ברופא עור לאיבחון מדוייק של הנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערנשואה16/08/2010
שלום
אני בת 25 אמא לשני ילדים ..הקטן בן 8 ח'....
יש לי נשירת שיער עוד לפני להביא ילדים ועכשו המצב הלך והחמיר.. זה מאוד מפריע כל הבית שיער אפילו במקרר אני מוצאת את השיער שלי בעלי גם שם לב לזה ואומר שתמיד מוצא השיער שלי בכל מקום... האם יש טיפול לזה? האם אני צריכה לעשות בדיקות מסוימות?
מה שמדאיג אותי שאמא בת 56 וכבר 20 שנה יש לה קרחת רצינית... אני מפחדת שזה תרושתי.. ואם כך האם ניתן לטפל בשלב זה???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ16/08/2010סומא שלום,
ראשית התקרחות תורשתית לא מתבטאת בנשירת שיער אקטיבית אלא בהידללות של השיער.
את מתארת נשירה אקטיבית, ממליץ לבצע בדיקת דם שתכלול ברזל (פריטין), B12 , חומצה פולית ותפקוד בלוטת התריס. כמו כן ממליץ להיבדק ע"י רופא עור לאיפיון אופי הנשירה.
בברכה,
נשואה04/09/2010שלום
הלכתי לרופא עור ועשיתי את הבדיקות שציינתה ויצאו תקינות... כל הערכים בנורמה... וכבר שבוע משתמשת בשמפו ד"ר אור לפי המלצת הרופא...יש לי ביקורת עוד 3 שבועות... מה השלב הבא בטיפול?? איך נוכל לטפל בבעיה אם אתה ממליץ על ויטמנים או משהוא אחר?. כי 3 שבועות זה הרבה זמן ואני צריכה להתחיל בטיפול כי המצב חמור מאוד..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים
נשואה06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה
ד``ר אייל פרץ06/09/2010בכדי שאוכל להתייחס בצורה מיקצועית יותר לבעייה, יש צורך בבדיקה.
בברכה, דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)