מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני שמתחילה את השימוש במינוקסינינא22/04/2010
יש לי שיער דליל ואי שוקלת להתחיל את השימוש במינוקסי 2 אבל כדי להרגיש בטוחה ורגועה רציתי לברר :
1)מינוקסי זה חומר כימי ולא טבעי שנספג לתוך העור חומר כזה יכול להיות שיש לו השפעה שלילית אחרי זמן ממושך מכיוון שזה לא חומר טבעי ?
2)האם אפשר להשתמש במינוקסי בצהריים ובלילה ( לא בבוקר ) כדי שאנשים בעבודה לא ירגישו את הדבר ?(כמה זמן יש להרחיק בין מנה לשנייה ?
3)אם אני מפסיקה את השימוש יכול להיות שהשיער יהפוך ליותר גרוע ממה שהיה לפני תחילת השימוש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר אייל פרץ27/04/2010נינא שלום רב,
מינוקסי (מינוקסידיל) היא תרופה שפותחה לראשונה לטיפול ביתר לחץ דם (בכדורים) ובהמשך הוסבה כתכשיר מקומי לטיפול בהתקרחות על רקע גנטי.
מאחר ומדובר במריחה מקומית לאיזור הקרקפת אזי הספיגה לדם היא מינורית לכן ת"ל אינן שכיחות.
אופן השימוש: פעמיים ביום, אפשר להשתמש בצהריים ובלילה. בנשים בריכוז של 2% .
ברקע שתפסיקי תהליך ההתקרחות יתחדש אך לא יוחמר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וואקסנשר21/04/2010
שלום,
אני מטפל זה מספר שנים בפרופסיה על מנת להתמודד עם הבעיה של נשירת השיער (כ-5 שנים).
כיום בן 27.
אני מעוניין לשפר את מראה השיער אבל מרתיעה אותי התופעה של האצת התקרחות.
1. האם קיימים מוצרים בטוחים מפני התקרחות המשמשים לעיצוב שיער?
2. אם ניקח לדוגמא וואקס לשיער ונגיד ששמים אותו פעמיים בשבוע רק בערב לכמה שעות ואז חופפים, האם קיים פוטנציאל האצת נשירה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ואקס
אפרת בן נון26/04/2010שלום נשר
קיימים מוצרים על בסיס טיבעי המשמשים לטיפוח השיער למראה בריא.
ואקס לא מומלץ לשימוש ,ואם משתמשים בו מומלץ לחפוף את השיער מיד לאחר השימוש.חשוב לשמור על הגיינת הקרקפת לשמירה עלבריאות השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מקרוסקופיתאיריס21/04/2010
שלום רב,
הנני בת 45 אם ל-3 ילדים הצעירה בת 16.
מעולם לא נהנתי משיער שופע (גנטי), לאחרונה הנשירה הוגברה וניתן למצא דלילות מוגברת בצידי הראש. בבדיקות דם נראה שכל הפרמטרים תקינים.
הרופא הציע לי לעבור בדיקה מקרוסקופית שעלותה 800 ש"ח.
שאלתי , האם בדיקה זו הינה הכרחית בכדי לאפשר טיפול יעיל בנשירה? או שמינוקסי 5 יהיה יעיל לי בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מיקרוסקופית
ד``ר אייל פרץ26/04/2010שלום רב,
אם אכן מדובר בהתקרחות על רקע גנטי האבחנה נעשית על בסיס בדיקה קלינית ואין צורך בבדיקה מיקרוסקופית. ושוב בהסתייגות שאם אכן מדובר בתקרחות על רקע גנטי אזי הטיפול בנשים הוא באמצעות מינוקסי 2% .
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מקרוסקופית-המשך..
איריס27/04/2010תודה על תשובתך..
אם כך באילו מקרים רצוי ויש לבצע ליעילות הטיפול בדיקה מקרוסקופית והאם מדובר בשרלטנות של הרופא המטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קבלתי תגובה לפנייתי, אודה לכם אם
איריס02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיערית18/04/2010
אני מתעניין בכל מיני פורומים לגבי הטיפול בנשירת שיער אצל גברים.
גם אני סובל מזה לאחרונה וזה מאוד מציק לי ומפריע לי. אני יכול להגיד שאחוז גדול הציע לי ללכת על התרופה המדוברת פרופסיה, אבל אני יותר מאשמח לדעת מה הן חוות הדעת של האנשים שפה לגבי אותה תרופה, וגם לגבי אותו הטיפול בכללי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות בדפוס גברי
ד``ר אייל פרץ20/04/2010אורי שלום,
הטיפול בפרופסיה בהחלט יעיל, עוצר את הנשירה בעד 90% מהמקרים ובעד 40% יכול להצמיח שיער. תכשיר נוסף שיעילותו פחותה הוא המינוקסי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי
יפתח21/04/2010אני לוקח פרופסיה כבר כמעט שנה ונשירת השיער נעצרה כך שאצלי זה עובד...
מה שחשוב לדעת זה שרק כל עוד לוקחים אותה השיער לא נושר ואם מפסיקים לקחת אז הנשירה חוזרת תוך כמה חודשים.
ד"ר - תקן אותי אם אני טועה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון זה טוב לדעת שהאחוז שזה
יערית21/04/2010יצליח הוא אחוז גדול. אני חושב שלא סתם המליצו לי על התרופה הנ"ל. אבל חשוב לזכור שמנגד היו כאלה שגם היו נורא נגד משום מה. ועכשיו שאלה לאלה שלא פוחדים כמוני או חוששים, ומטפלים בעיניין הזה. היו לכם אי אילו תופעות לוואי בעקבות זה? יש אחוז שמצביע על תופעות לוואי אצל משתמשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהנסיון שלי...
יפתח26/04/2010אני לא סבלתי ולא סובל מתופעות לוואי ולפי מה שאני יודע מרבית הגברים לא סובלים מתופעות לוואי בזמן השימוש בפרופסיה.
אבל עדין צריך לזכור שמדובר בתרופה ותרופות גורמות לפעמים לתופעות לוואי כך שכל אחד עושה את השיקולים שלו ומה עומד ראשון בסדר העדיפויות שלו - אני לא רוצה להקריח והייתי מוכן לקחת את הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאמא18/04/2010
שלום,
בעלי נוטל פרופסיה בשנה האחרונה.
רופא העור מחדש לו את המרשם ללא כל בדיקות (ונראה כי לבעלי זה לא מפריע...)
שאלתי היא אילו בדיקות רצוי שיעשה בעקבות נטילת התרופה (אם בכלל) והאם ישנן תופעות לוואי נפוצות מהתרופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר אייל פרץ20/04/2010הדר שלום,
אין צורך בביצוע בדיקת דם במהלך הטיפול בפרופסיה.
התרופה יכולה לגרום לירידה בתפקוד המיני בחלק קטן מהמטופלים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת הד"ר
עמית04/05/2010ד"ר שלום.
בהמשך לזה שכתבת שתיתכן ירידה בחשק המיני בשימוש בפרופסיה..
אתמול שודרה כתבה בערוץ 2 (בתוכנית חיסכון) והרופאה שרואיינה שם אמרה שגם במקרה של תופעה כמו שציינת זה מסתדר עם הזמן תוך כדי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
רפי28/04/2010אני לא עשיתי בדיקות דם טרם השימוש בפרופסיה (לפני 8 חודשים) וגם לא עד היום, תוך כדי טיפול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך
לידור29/04/2010לי אישית לא היו תופעות לוואי מהתרופה
לא צריך בדיקות דם, אני גם שאלתי את הרופא אבל הוא אמר שאין צורך בבדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רנינא13/04/2010
אני בת 36 אמא ל4 ילדים סובלת משיער דליל יכול להיות שזה תורשתי וגם כן כתוצאה משינויי הורמונאלי אחרי הלידה .
רופא העור הציע לי להשתמש במינוקסי 2 אבל אני מתלבטת :
1)כמה שנים המינוקסי בשוק ?האם זה מספיק כדי לדעת שאין לו השפעות רחוקות טווח ?
2) אם כבר מתחילים אז צריכים להשתמש בזה לכל החיים ?
3) מה לגבי תוספת שיער האם זה משפיע על השיער הטבעי וזקיק השערה ? האם אתה ממליץ לפתרון הזה ?
4) האפ יש עוד אופצויות שאתה יכול להציע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ13/04/2010נינא שלום,
אם אכן מדובר בהתקרחות תורשתית ?, אז המינוקסי הוא התכשיר הרפואי היחיד לטיפול בהתקרחות מסוג זה בנשים. יעילותו מוכחת אך מוגבלת. מדובר בתכשיר בטוח יחסית שנמצא בשוק מעל 10 שנים. לרוב בשלב ראשון אנו ממליצים על שימוש למשך 6-12 חודשים ואם המטופל מתרשם שהתכשיר עוזר לו אז יש צורך בשימוש מתמשך.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערלנה07/04/2010
אני בת 33 סובלת מנשירת שיער כבר 5 שנים (כולל שני הריונות).הבדיקות שלי תקינות ועדיין הנשירה נמשכת. השיער נראה לא טוב, הקרקפת שומני וכואבת עם פצעונים.
מה זה יכול להיות? דלקת? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ08/04/2010לנה שלום,
יש צורך בבדיקה של רופא עור כדי לקבוע מה טיב הנשירה ? והאם היא קשורה לתהליך דלקתי בקרקפת?.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתאילנה01/04/2010
בת 62 עם נשירה מסיבית. רוצה להגיע אליך להתיעצות. איזה בדיקות עלי להכין לפני כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מיואשת
אפרת בן נון01/04/2010אילנה שלום
הבדיקות הנחוצות הן ברזל אבץ חומצה פולית בי12 ,פרופיל הורמונלי ,בלוטתהתריס.פרופיל שומנים.
אפרת בןנון טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריאיר26/03/2010
שלום...
לאחר שהמלצת לי ללכת לרופא עור בעקבות נשירת השיער האגרסיבית שיש לי לאחר שאני מיתקלח,נבדקתי על ידי רופא עור והוא לא היתאמץ לבדוק אותי וישר אמר לי לקחת את התרופה מינוקסי או פרופסיה.
קצת מוזר לי שהוא קבע את מסקנותיו כל כך מהר מבלי בדיקה כלשהי
מה עליי לעשות?
אם אני אכן צריך לקחת תרופה אז אני מעדיף את המינוקסי בגלל שאני להכניס לגופי פחות חומרים כימיים מאיזה סוג שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ28/03/2010יאיר שלום,
לפי הטיפול שקבלת אני מניח שהרופא התרשם שמדובר בהתקרחות על רקע גנטי .
בשלב זה נותרו בידך שתי אפשרויות, האחת לקבל את חוות דעתו והשנייה לפנות לחוות דעת שנייה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמשה22/03/2010
שלום
עד כמה יעל הטיפול בצמח דקל ננסי לנשירת שיער מסיבה של עודף DHT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ22/03/2010משה שלום,
דקל ננסי הוכח כמעקב את האנזים 5 אלפא רדוקטאז ובכך מונע הפיכת הטסטוסטרון לצורתו הפעילה DHT. למרות שישנם מחקרים קודמים שהוכיחו את יעילות דקל ננסי כטיפול להגדלת הערמונית, אין מחקרים המוכיחים את יעילותו בהתקרחות גברית, והעובדה שהוא מעקב ייצור של DHT אינה מהווה הוכחה מספקת כי הוא אכן יעיל. יש הטוענים שהתכשיר עוזר להם ויש המעידים שאינו יעיל. אחד תכשירים המשווקים כיום בארץ הוא הרביבוגן.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר פרץיערה21/03/2010
אני בת 28, אף פעם לא היה לי שיער מלא מדי, אבל בשנתיים שלוש האחרונות הוא די הדלדל.
אני נוטה לסבול ממחסור ב- B12 וברזל ומתת פעילות של בלוטת התריס ומטפלת בכל הגורמים הללו (אלטרוקסין מזה כמה שנים, כדורי B12 וברזל בתקופה האחרונה). יש לציין כי השיער שלי מבריק ובריא, לפחות בשורשים, אך עבר כמה טיפולי צביעה וחמצון ופן כל יומיים (הפן נעשה באופן מקצועי ולא מזיק, שכן כל החלק שהינו שיער טבעי אינו פגוע כלל). לפני כחצי שנה חזרתי לצבע הטבעי שלי ואני מנסה 'להבריא' אותו. מצד אחד יש בעיה של שבירת שיער שאני מניחה שנובעת מכל טיפולי הצביעה שהשיער עבר, ומצד שני נשירה שאינני יודעת אם היא נורמלית או נחשבת מוגברת.
בהנחה שהנשירה היא לא גנטית - אני מבינה שתרופות ותכשירים כמו מינוקסיל לא יעזרו, נכון? מה לגבי פיטוציאן?
מה כן אפשר לעשות? והכי חשוב (במיוחד כי לא ראיתי שאף אחת ששאלה את התשובה הזו נענתה ישירות עליה) - האם אפשר לגרום לצמיחה מחודשת של שערות? כלומר, מלבד חיזוק השערות הקיימות ומניעת נשירתן, האם יש סיכוי שיצמחו מחדש שיערות נוספות?
המון תודה ושבוע טוב,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר אייל פרץ22/03/2010יערה שלום,
ראשית יש להגדיר מהו סוג הנשירה?, נשירה אקטיבית כתוצאה ממחסור בברזל, B12 וכד' ?, הידללות שיער הדרגתית כביטוי להתקרחות על רקע גנטי ?, ו/או פגיעה במבנה השיערה כתוצאה מחמצון, צביעה וכד'. כדי לקבל תשובה מקצועית לשאלות הנ"ל אני ממליץ להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROPECIAMIKE19/03/2010
הי
בן 38 נוטל פרופסיה 8 שנים
נטיה לקרחת גנטית מ2 הצדדים
משתמש בשמן חוחובה 2-3 בשבוע מורח על שער יבש ולא שוטף
איו נשירה כ 8 שנים אך גם אין גדילה משמעותית השער די דליל.דק
נבדק כל חצי שנה בדיקות ספירת דם מלאה ותפקודי כבד
שאולותי
האם יכול להמשיך בפרופציה?
האם הבדיקות שאני עןשה ממצות או שמא יש לבדוק עוד
טיפים נןספים בדיקות ויטמנים שאני צריך לעשות? תזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר אייל פרץ20/03/2010טוביה שלום,
התקרחות על רקע גנטי מתבטאת בהידללות הדרגתית של שיער אך לא בנשירה אקטיבית, ואיננה קשורה לחסר ויטמינים וכדומה.
מטרת הטיפול בפרופסיה היא בעיקר לעצור את התהליך. נראה לפי התיאור שלך שהתהליך נעצר?!.
מציע להשוות תמונות לפני ואחרי כך תוכל לקבל אינדיקציה טובה בנוגע למידת יעילות הטיפול.
במידה והתהליך נעצר אינני רואה סיבה להפסיק הטיפול.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריטת גבותריטה17/03/2010
מזה כבר עשר שנים אני מורטת גבות עד הסוף וכעט אין לי גבות ואני מאד מצטערת על כך. אני פשוט מקנאת בכל מי שיש לה גבות ומאד רוצה את הגבות שלי בחזרה. ברצוני לשאול, האם יש דרך כלשהיא להחזיר את הגבות שלי אם כבר מזה עשר שנים אני מורטת אותן בפינצטה, או שזה כבר מקרה עבוד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריטת גבות
ד``ר אייל פרץ18/03/2010ריטה שלום,
הסיבות להדללות הגבות יכולות להיות מגוונות ולאו דווקא קשורות לעצם המריטה הכרונית.
ממליץ להבדק ע"י רופא עור.
בעיקרון ניתן לבצע השתלת שיער בגבות, אך זו פרוצדורה שדורשת מיומנות גבוהה והתוצאה האסתטית לרוב לא משביעת רצון.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריאיר16/03/2010
שלום.
אני בחור כבן 23 ומלפני חודשיים היתחיל לי נשירת שיער ממש אבל ממש גדולה.
בהתחלה לא ייחסתי לזה כלל חשיבות אבל עכשיו לאחר חודשיים זה הולך וממשיך.
לפני הנשירה האגרסיבית היה לי דילול באיזור הקודוד אך עכשיו אני ממש מודאג עקב זה שהשיער שלי מתחיל להיראות עוד יותר מדולל.
בנוסף לכך אם אני לא חופף את השיער שלי יממה אז הוא ניהיה קשה ושומני וכאילו יש לי פחות שיער ממצב של אחרי חפיפה.
מה כדאי לי לעשות אני ממש לא יודע מה לעשות ואני מדואג.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אייל פרץ18/03/2010נשירת שיער אקטיבית יכולה להגרם על ידי מספר גורמים, בין היתר תרופות, מתח נפשי, חסר ברזל, B12 , בעייה בתפקוד בלוטת התריס ועוד. ממליץ לפנות לרופא עור להשלמת הבירור.
בנוסף: התקרחות בקודקוד יכולה להתאים להתקרחות על רקע גנטי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פרץ, אשמח לעזרה בנושא נשירת שיעיוסי12/03/2010
שלום רב,
אני בחור בן 27 מחיפה, ללא נטייה להקרחה משני הצדדים. דורי דורות של אנשים שופעי שיער. לפני 8 חודשים התחלתי דיאטה שנמשכה במשך חצי שנה ובמהלך הורדתי 12 ק"ג והגעתי ל-56 ק"ג (בינואר). הגובה שלי הוא כ-1.70 כך שגם לפני הדיאטה הייתי רזה יחסית, ולאחריה נעשתי ממש רזה. במהלך הדיאטה כמעט לא שתיתי מים, שתיתי כדורים משלשלים ובשלב מסוים לא הייתי יכול לבצע יציאות סדירות ללא הכנסת אצבעות, כך שהרסתי את שרירי פי הטבעת ולא הצלחתי באופן רגיל להוציא כלום.
איפשהו בחודש ינואר הבחנתי שמתחיל לנשור לי השיער, ואנשים החלו לשאול אותי "תגיד, יכול להיות שמתחילה לך נשירה". מיד ניגשתי למראה, וראיתי שבקודקוד הראש נוצר לי עיגול דליל שיער. נכנסתי להיסטריה. הפסקתי את הדיאטה, עליתי במשקל, לקחתי ויטמינים, בבדיקות דם שערכתי היה חסר לי ברזל אבל יתר המדדים היו תקינים (אבץ, ויטמין וכו'). התחלתי להרבות בשתיית מים, קניתי שמפו לעמידות השיער (של הד אנד שולדרס), לאחרונה גם הכרחתי את עצמי להגיע למצב שבו אני לא נעזר באצבעות או חוקן - אלא רק מה שיוצא באופן טבעי ולפי הרצון של מע' העיכול.
מכל מקום, החודשיים האחרונים הם סיוט מבחינתי - כבר שמעתי על כל התרופות והתכשירים וקראתי אלפי הודעות של אנשים מיואשים. הצבתי שאלות, בקשות, תהיות וכו'..ועדיין אני מאוד מפוחד. נדמה לי שלאחר חודש כמעט של ויטמינים ואכילה סדירה צמחו מעט שערות (אך אולי זה רק נדמה לי)
במבחן השערות - אני חושב שנושרות לי פחות מ-100 שערות ביום ולפעמים הרבה פחות. אבל במקלחת היד שלי מלאה בשערות. פשוט המון (20-30 שערות במהלך המקלחת).
במבחן השערות על הכרית רוב הזמן איחן לי כלום על הכרית או שיש רק שערה אחת -היום לדוגמא היו 3 וכמעט חטפתי התקף לב.
אני מודע לכך שאני מנפח את הנושא ממעבר למשמעות האמיתית שלו, ושאני מגזים - אך השיער חשוב לי. תמיד היה לי שיער ארוך יחסית ושופע וכך גם אהבתי אותו. כעת, אני מרגיש שאני נתון לחסדיהם של שרלטנים, מוכרי אשליות ושל כדורים שמורידים את החשק המיני ופוגעים באופן כזה או אחר בשערות הראש.
בכלל נוצרה אצלי תחושה ששום תרופה לא עוזרת (על סמך תגובות רבות בפורום). אני מפחד לנסות מחשש שהמצב שלי יוחמר.
חשוב לציין שאין לי בעיית מפרצים כלל - רק קודקוד. כשהלכתי לרופא עור שלי הוא אמר שיש לי שיער חזק ולא רשם לי תרופה ואמר לחזור עוד חצי שנה (מאוד עוזר...)
אני מצרף תמונה של המצב שלי. אני חבר בקופ"ח כללית. אין לי כסף לבדיקות בעשרות אלפי שקלים, לניתוחים כואבים ויקרים וכו'
חשוב לי לדעת האם אני אשאר עם השיער שלי (אפילו במתכונתו הנוכחית) לפחות עד גיל 40, או שמכאן ואילך אני בדרכי להיות רמי קלינשטין ושאול מופז. חשוב לי לקבל תשובות כנות כדי שאוכל לתפקד באופן נורמלי
מצטער על המכתב הארוך. אשמח אם תוכל לכוון ולהדריך אותי
נ.ב
אני טיפוס די לחוץ ונמצא תמיד במתח (אני שוקד לפתור זאת על-ידי כדורי הרגעה טבעיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת מבט ממוקד
יוסי12/03/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
ד``ר אייל פרץ14/03/2010לפי התמונה נראה שמבחינה קלינית מדובר בהתקרחות על רקע גנטי למרות שלכאורה אין סיפור משפחתי. התקרחות מסוג זה עתידה להתקדם בהדרגה, בקצב שלא ניתן לחזות אותו.
נשירת שיער שקשורה בדיאטה חריפה או בחסר ברזל מתבטאת בנשירת שיער אקטיבית מכל הקרקפת ולא רק מאיזור הפדחת.
יחד עם זאת לאור מגבלות הטכנולוגיה האינטרנטית מציע גם שתיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
יוסי14/03/2010למעשה, נבדקתי אצל רופא עור. התגובה שלו למראה הדלילות לא היתה חד-משמעית. הוא לא היה מוכן לתת לי תרופה כיוון שלא ראה בכך צורך, וביקש אבוא לבדיקה בעוד חצי שנה..
למען האמת, בהינתן מצב שבו אכן מדובר בהתקרחות גנטית, חשוב לי דבר אחד בלבד. ואני מקווה שעל סמך נסיונך רב השנים (ובהתבסס על התמונות המעודכנות) תוכל לסייע לי בעניין זה. שאלתי היא האם ישנו סיכוי שאשאר במצב הנוכחי (דלילות קלה בקודקוד) עד גיל 40 ואף למעלה.
ושאלה נוספת, בהנחה ולא אטול שום תרופה (וזאת כוונתי) תוך כמה זמן להערכתך אני אקריח. האם אקריח לחלוטין אוותר ללא כל שערה?
אנא סייע לי בעניין זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
יוסי15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)