מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידללות בגבות לעומת פעם..מאור23/01/2010
רציתי לשאול לגבי דילול בגבות ששמתי לב אליו בזמן האחרון, זה משהו שלא היה קיים מעולם תמיד היו לי גבות מלאות ובזמן האחרון זה נראה שהן דלילות מפעם בהרבה.
יכול להיות שזה בגלל שיש לי יובש בזמן האחרון בגלל החורף.. אבל באופן כללי יש לי עור שומני בפנים אז אולי גם הסיבה, בלי קשר לזה יש לי נשירת שיער אבל זה לא אמור להשפיע למיטב ידיעתי
אנא תנו דעתכם המקצועית תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדללות בגבות
אפרת בן נון25/01/2010שלום מאור
הורמון בלוטת התריס אחראי להגברת קצב צמיחת השיער .איבוד שיער יכול להופיע בתיפקוד יתר של הבלוטה ,או בחסר תיפקוד של בלוטת המגן.הגורם השכיח יותר לתופעה הוא תת פעילות.איבוד שיער מפושט עלול להיות סימן מובילשל המחלה ולהקדים את שאר סימניה:השמנה חוסר סבילות לקור ,יובש עורי חוסר חיות ואנרגיה,תשישות אדמומיות בעור ועוד.איזון תרופתי של פעילות בלוטת התריס עשוי להביא להפחתת הנשירה ואף לבלימתה. אולם חשוב לדעת כי גם התרופות לוויסות פעילות הבלוטה עלולות גם הן להביא לנשירה.מומלץ לעשות בדיקות דם .ורצוי להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שער כתוצאה מתרופות?רחל סיון19/01/2010
שלום, לפני חודש התחלתי לקחת ארטריל וארט 50 לאוסטאוארטריטיס. האם יתכן שגרוד בראש ונשירת שער הם תופעהת לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ותרופות
אפרת בן נון21/01/2010שלום רחל
יכול להיות קשר בין ארט 50 ותופעות הלואי שאת מציינת.אני ממליצה לך להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער שיאבחן את מצב הקרקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל, שמן, חסר נפח. הלפ!!!777עדידי77718/01/2010
טוב, אז אני כבר אובדת עצות! כל מה שניסיתי מהפארמים לא עזר לי.
מה עושים עם שיער שמן???? אני מדברת על פחות מ24 שעות ואין עם מי לדבר יותר - ישר למקלחת לחפיפה מטורפת.
השומן מתווצר בעיקר בקרקפת אבל גם בשאר השיער ועד הקצוות!
מה גם שהשיער שלי מאוד דליל, יש לי הרבה "מפרצים" בקרקרפת ואני כולה בת 21!
השיער שלי נושר, ולאחרונה בקצב לא נורמלי. אני לא יכולה לישון עם אותה ציפית יותר מ2 לילות כי היא מלאה בשיערות!
איך פוסקים את זה??? אני לא רוצה להיות קרחת בגיל 30, זה בטוח מה שיקרה אם אני לא אטפל בזה במיידי! כל יום שעובר זה יותר מתגבר! זה מפחיד... לקום ולהתעורר עם פחות שיער על הראש, עם עוד מפרץ חדש, עם שיער מרגיש כמו גריז. ;-(
מה אני אמורה לעשות? ואיך? והאם יש תכשירים? רופאים מיוחדים?
אני אשמח לקבל המלצה ל"טיפול" במפרצים, בשיער השמן הדליל והחסר נפח שלי.
האם יש שמפו המנטרל שומן לאורך זמן? האם יש שמפו / תכשיר המסייע במפרצים ובחוסר הנפח?
האם יש תכשיר כלשהו שיאפשר לי להיות רחוקה ממקלחת לפחות 24 שעות?
האם אוכל לישון אצל חברות מבלי להתקלח אצלהן????
האם אוכל להסתרק מבלי לנקות את המברשת אחרי הברשה אחת בלבד????
בבקשה - אל תפנו אותי לרופא משפחה כי הכל בבדיקות דם שלי נראה תקין, בלוטת תריס, ויטמינים וכו'.
אמא שלי בת 58 ובקושי נשארה לה שיערה מהראש. אולי זה תורשתי אבל אולי גם אפשר להלחם בזה... בבקשה תעזרו לי כמו שהייתם רוצים שיעזרו לכם - המלצה למשהו שבאמת עובד כדי שמחר בבוקר אקום רגועה ואלך לקנות אותו.... אף רופא לא הבין את מצוקתי ולא הצליח לפתור לי את ה"תעלומה". כולם אומרים שהכל תקין אצלי... אבל לא הכל תקין! אני רוצה שיער!!!! :(
תודה. וסליחה על החפירות וההתבכיינות, מקווה שתבינו אותי ותעזרו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלחץ הזה רק מגביר את הנשירה....
דויד21/01/2010שלום רב,
אני בהחלט מבין אותך....זה בטח לא משמח לראות את השיער שלך דליל או נושר ...אבל חשוב שתביני דבר אחד...הלחץ הזה שאת שרוייה בו רק מגביר את הנשירה....המתח הזה גרום לנשירה מוגברת.....את חייבת לקח תאת עצמך לידיים להגיד שאת תעשי הכל על מנת לטפל בבעיה ולעצור את השומניות בשיער או את הנשירה....ואת כבר עושה צעדים בעניין.....אבל תעשי זאת בלי לחץ הרי הלחץ רק מזיק פה....נכון...את בטח אומרת הכי קל להגיד אבל אני גם עם אותה הבעיה...השיער נושר ובגיל אני לא כזה רחוק ממך...אז קחי נשימה עמוקה.....תבטיחי לעצמך שתעשי הכל כדי לפתור ולהתגבר על הבעיה כי זה אפשרי.....אבל תביני יש אולי דברים שלא תלוים בך.....ואני מדבר על הקטע התורשתי כי ציינת שאימך גם אבדה המון שיער....אבל גם אם הבעיה תורשיתית יש פתרונות גם לזה(כדורים , ספריים וכו) ופה בפורום יכולים לכוון אותך יותר בנושא הזה מאשר אני. מה שבטוח שאת צריכה להרויד קצת מהלחץ כי תביני בכל מקום שתקראי על נשירה אחד הגורמים הבולטים לנשירה הוא לחץ, חרדה והם בהחלט מגבירים את הנשירה במקרה שמדובר בנשירה הנובעת לא מלחץ אלא מגורמים אחרים. שווה בדיקה לראות אולי יש לך איזו פטרייה או סבוראה כי מה שאת מספרת מאוד דומה לסבוראה שומנית...שווה בדיקה..!!!
מקווה שעזרתי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראה.דויד17/01/2010
שלום רב,
אני בן 22 ולפני כחצי שנה התברר לי שיש לי סבוראה על הקרקפת המלווה כמובן בקשקשת רבה. כמו כן יש נשירה מאוד גדולה של השיער...השאלה היא האם סבוראה יכולה לגרום לנשירת שיער.?....קיבלתי תכשירים לטיפול בסבוראה והם עוזרים טיפה אך הנשירה לא מפסיקה.. האם לאחר הטיפול בסבוראה השיער שב לצמוח?? שמתי לב שיש לי גם ריח רע על הקרקפת האם זה כתוצאה מהפטרייה? הייתי שמח לדעת איך אפשר לטפל בבעיה זו. מתכשישים רפואיים האם יש תרופות צמחיות ??? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה
אפרת בן נון18/01/2010שלום אבי
סבוראה הינה דלקת של השכבות העליונות של העור זוהי תופעה כרונית וחשוב לטפל בעור בשלבים האקוטים ,הסבוראה גורמת לנשירת יתר של השיער מאחר ועור הקרקפת דלקתי ואכן יש לה ריח אופיני ,אולם לאחר טיפול
בקרקפת ו איזון העור קיימת צמיחה מחודשת.ישנם טיפולי עומק לקרקפת ולשורשי השיער באמצעות חומרים טיבעיים אשר מבריאים את עור הקרקפת ומחזקים את שורשי השיער.וגורמים לצמיחה של שיער בריא.
אפרת בן נון טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוראה המשך...
דויד19/01/2010תודה על התשובה. ברצוני לדעת אילו חומרים טבעיים יכולים לעזור לטיפול בבעיה??. ... האם יש מזון מסויים שמומלץ. לאכול על מנת לטפל בבעיה או שלהיפך מה אסור לאכול כדי לא להחריף את הבעיה ??
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סבוראה
אפרת בן נון21/01/2010אני ממליצה להפגש עם טריקולוג לבדיקה מקרוסקופית שיוכל לאבחן את מצב הקרקפת ולהמליץ לך טיפולים שיתאימו למצ הקרקפת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהא.א.15/01/2010
שלום,
אני כבר כחמישה חודשים סובלת מנשירה רבה, עשיתי בדיקות דם וגם בדיקות הורמונליות הרופא טוען שהכל תקין ומעבר לזה הוא לא עושה כלום, אבל הנשירה ממשיכה ואני בפאניקה. חשוב לציין שבאותו זמנ כשהתחילה הנשירה הופיעו לי גם קשקשים. אני משתמשת בשומפו טיפולי נגד קשקשים אבל את התוצאות אני לא ממש רואה. אני רואה שפה בפורום המלצת לחלק מהאנשים לגשת לטריכולוג - -מומחה בטיפול בשיער. רק רציתי לדעת איפה ניתן להשיג שמות של הרופאים כי דרך קופת חולים כללית למשל, אין כאלה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריקולוג
אפרת בן נון18/01/2010שלום לך
מומלץ לבדוק את הסיבות לנשירה לעומק רצוי לבדוק את מצב הקרקפת ושורשי השיער.
בהייר קליניק תוכלי לקבוע פגישה עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער.
תודה מראש אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה?הילה13/01/2010
השיער שלי מלא אך דק,
שומני
אני חופפת 3 פעמים בשבוע
אני מסתרקת בשלב של אחרי מריחת המרכך ולפני ששטפתי את השיער
אחרי השטיפה אני מסרקת אותו, שוטפת שוב, סוחטת ומייבשת במגבת בלבד
אח"כ כשהשיער עוד לח, אני מורחת קרם לחות
אחרי חפיפה כזאת אני מרגישה שאני יכולה ליצור פיאה ממש מכל השערות שנושרות
אני יודעת ששערות אמורות לנשור אבל חוץ מלספור אם יש 100 או לא
האם יש עוד דרך לדעת אם יש לי נשירה?
אני צובעת גוונים אחת לכמה חודשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
אפרת בן נון14/01/2010שלום הילה
את מתלוננת על רמה גבוהה של נשירה וקרקפת שומנית,במצב של הפרשת שומן מוגברת מומלצת חפיפה יומית ,רצוי לא להרבות בשימוש במרכך ואם כבר משתמשים אז רק על קצוות השיער.
אני ממליצה לך להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער לאיבחון מצב הקרקפת ושורשי השיער.
אפרת בןנון טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושר לי השערליאת06/01/2010
שלום(בת 17) אני מתולתלת עם שער בעל נפח וארוך בכל נגיעה שלי השער פשוט נושר ושלא נדבר על מתי שאני מסתרקת אני מרגישה שבקצב הזה עוד כמה שני והשיער ידלדל לי. מה עושים כדי למנוע זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי07/01/2010שלום איריס
אני בהחלט יכולה להבין את דאגתך לנשירה המוגברת .חשוב להבין שלנשירה סיבות מגוונות ,בשאלתך לא ניתן להבין את מקור הבעיה.אני ממליצה להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער ,על מנת שיוכל לאבחן את הסיבות לנשירה ולהתאים טיפול הולם.ככול שתקדימי לטפל יכולת השיקום של שורשי השיער תהיה טובה יותר.
אפרת בןנון טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה מדאיגהיהודית05/01/2010
הייתי מטופלת בעקבות נשירה והפסקתי לגמרי
אני חושבת שהרופא "מאלתר" עלי ואני רוצה לעשות משהו טבעי בעניין
אני צמחונית
לא סובלת מחוסרים, מוצצת כדורי B12
צובעת כבר 10 שנים את השיער בחומר טבעי שאין בו דברים כימיים.
מה את מציעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה מדאיגה
קארין אלבכרי07/01/2010שלום יהודית
אני ממליצה לך להפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות שיער.שיוכל לאבחן את הסיבות לנשירת השיער
ולהמליץ לך על טיפול עומק משקם לשורשי השיער .הטיפולים הנם על בסיס טבעי,המשלבים איבחון נטורופתי ודיקור .
בברכה אפרת בן נון טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)