מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגלי07/10/2010
שלום, קוראים לי שונית אני בת 41, ואני רוצה לעבור ניתוח של מתיחת בטן.
קראתי בכתבה שההחלמה מהניתוח היא מהירה, אך בעייתית. האם אני אמורה לחשוש ממה שמדובר בנוגע להחלמה שם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח מתיחת בטן
ד``ר בני מייליק10/10/2010שלום שונית,
ההחלמה מניתוח מתיחת בטן תלויה בגורמים רבים, חלקם אובייקטיביים וחלקם סובייקטיביים.
גורמים אובייקטיביים הם כאלו היכולים להשפיע על גודלו של הניתוח ומידת היקפו, כדוגמה: מצב בריאותך והרקע הרפואי שלך,
הריונות ולידות וניתוחים קודמים שעברת (לידת תאומים, ניתוחים קיסריים וכו'),
משקל גופך (וה- BMI) והאם היתה ירידת משקל משמעותית לפני הניתוח,
כמות עודפי העור ורקמת השומן בדופן הבטן ומידת רפיון דופן הבטן שלך (שישפיעו עד כמה יש לעצב באמצעות שאיבת שומן, להסיר ולמתוח עודפי עור ולעצב ולהדק את דופן הבטן).
ישנם גם גורמים סובייקטיביים כדוגמת נסיון מניתוחים קודמים, עמידות אישית וכדומה.
כאשר הניתוח נעשה בצורה הנכונה והמתאימה לך (לאחר לקיחה בחשבון של כל הנתונים הנ"ל ונתונים נוספים) ולאחר הכנה פיזית ונפשית טובה, המטופלת מקבלת את התוצאה הניתוחית הטובה ביותר וההחלמה היא בהתאם.
לרוב מדובר במהלך החלמה של כשבוע עד שבועיים מנוחה בבית שבמהלכם את לא מבצעת פעילות פיזית נמרצת אך כן יכולה לדאוג לעצמך עם סיוע קל.
הכאב שבעקבות הניתוח מתון בד"כ (המטופלות שלי משתמשות באופטלגין ואקמול).
לפרטים נוספים עלייך לפנות למומחה בכירורגיה פלסטית שיוכל להדריך אותך ואף להפנות אותך למטופלים שעברו אצלו את הניתוח ויוכלו לחלוק איתך את נסיונם.
בהצלחה
ד"ר בני מייליק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)