האם הופעת נודולים מעידה בהכרח על RA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הופעת נודולים מעידה בהכרח על RA
    Ori
    02/07/2011

שלום,

יש לי כבר שנה סימפטומים של מחלת פרקים\אוטואימונית כלשהיא. היו פריחות שהושפעו מהשמש והיה אנא חיובי אבל לא היו RF וכו של דלקת פרקים. היה גם קלקול כיבה רציני של כמה חודשים.
    כאבי פרקים היו ועדיין במשך שנה, לדעתי בכל פרק אפשרי בגוף ( ידיים, כתפיים, ברכיים, צוואר, אפילו הגרון והלסתות שהיו בין הראשונים.
    ההשערה האחרונה בארץ הייתה לופוס או CTD.
    אני לוקחת MTX ופלקווניל.

זה היה לפני בערך חצי שנה. מאז אין לי פריחות וגם לא ANA או אחרים (מלבד ESR 57) שעולה ויורד קצת.

לפני בערך חודש הייתי בארץ, בים, והשתזפתי ממש לרמת כוויות (אני יודעת, לא חכם). מאז חזרתי לסין ומאז הפרקים, בעיקר כפות ידיים, מרפקים, כתפיים, ברכיים וצוואר כואבים בעיקר בלילה ברמה של לא לישון בלילה. הכאב, בעיקר בבוקר משתק אותי לרמה של כמעט לא לזוז למשך כמה שעות, וכפות הידיים לא נסגרות לגמרי. מים חמים עוזרים קצת. בנוסף גדלו לי כאלה בליטות קטנות בעיקר בכפות הידיים אבל מצאתי אחת גם בצד ההפוך של המרפק וליד בית השחי.
    השמש לא עוררה לי פריחה כלשהיא.

הרופא כאן אומר שזו כנראה דלקת פרקים (דבר שנשלל בעבר).
    רציתי לקבל חוו"ד בנושא
    וכן לשאול גם אם הנודולים האלה אמורים להישאר בקביעות או ירדו עם ירידת הדלקת.
    דבר אחרון, הוא רוצה שאני אתחיל לקחת 40מג פרדניזון ל4 ימים ואז להוריד בהדרגה.
    רציתי לדעת מה תופעות הלוואי בכמות כזו.

אני גרה בסין ודי קשה לפענח מכאן את המצב, למרות שהרופא שלי בארץ והרופא כאן מנסים לשתף פעולה.

המון המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם הופעת נודולים מעידה בהכרח על RA - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/07/2011

לא צפוי למצוא נודולים של RA בנוכחות RF חיובי וגם המיקום (בית שחי) אינו אופייני.
    עדיין תתכן לך מחלת מפרקים שהיא חלק מלופוס או CTD, בהנחה שזו אבחנתך.
    בדרך כלל לא נדרשים מינוני פרדניזון כה גבוהים - לרב ניתן להסתפק ב- 20 מ"ג ומטה אך אם המחלה מאוד סוערת - התחלה של 40 מ"ג וירידה מהירה - גם היא אופציה.
    מינון הפרדניזון יכול להעלות לחץ דם וגלוקוז אך אם הינך צעירה וללא מחלות רקע - אלה תופעות שוליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו