כאבים במפרקים כף יד ורגל-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפרקים כף יד ורגל-דחוף
    דני
    08/09/2011

אני בן 22 בריא, ובתקופה האחרונה אני מרגיש חולשה, עייפות מין קשיון שרירים כמו שיש בבוקר, במפרקי היד הרגל (אני מתכוון לחלק שמחבר בין כף היד לאמות) ובמשך כל היום.
    קושי לעשות פעולות עדינות כמו כתיבה, הליכה, הרמת פלאפון, פתיחת פקק בקבוק, להקליד במקלדת, מרגיש בפרקים שהרגליים כושלות, אבל לעומת זאת בריצה ופעילות מאמצית גבוהה אני לא מרגיש שום חולשה, להפך, ממש קל לי להרים משקולות, לרוץ וכל דבר אחר.
    אני חושש שזה מקפאין או חוסר בויטמנים (B1 B12) לפי מה שקראתי שנובע מחוסר בהם, מכיוון שאני שותה 2 כוסות קפה ביום, אני אוהב קפה, מעשן סיגריה ליום, ובסופי שבוע שותה אלכוהול.
    האם יש קשר?
    מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים כף יד ורגל-דחוף - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/09/2011

מתיאורך ניתן להבין כי אין כל בעיה במפרקים הגדולים ושאולי קיימת בעיה במפרקים הקטנים אך התמונה הכוללת מרמזת על סוג של "סרבול" ועל כן יתכן וקיימת בעיה נוירולוגית ולא ראומטית.
    כדאי להתחיל עם בדיקות שגרה כולל רמות ויטמינים ותפקודי בלוטת התריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו