בדיקת RF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת RF
    חביבה
    18/09/2011

שלום רב, אני בת 37 נשלחתי לבדיקות עקב, עייפות חולשה כאבי גב ברכיים וכתפיים ועקב הרפס בשפתיים כרוני. בדיקת RF הראתה תוצאה של 194 שהנורמה היא 14. בדיקת ANA שלילי. מה יכולה ללמד התוצאה הגבוהה של RF? מה שוללת התוצאה ANA שלילי? כמו כן, אילו בדיקות המשך יכול לתת לי ראומטולוג? האם נכון לעכשיו ורק לפי המידע שנתתי כאן, התוצאה הגבוהה והסיבות לשליחתי לבדיקות אלה יכולים ללמד אותי שתיתכן פגיעה באיכות החיים? האם הגיוני שלמרות תוצאה זו, אין לי כלום ושום דבר... בכבוד רב, חביבה. האם יש קשר כלשהו שאני הולכת 8 שעות ביום בעבודתי כפקחית עירונית לזה שיכולה להיות החמרת מצב? אני מצטערת על השאלות הרבות. אך, אף אחד לא עונה לי... אולי אתם תעזרו לי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת RF

הוספת תגובה

• בדיקת RF - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/09/2011

RF הינו נוגדן עצמי הקיים הן באנשים בריאים והן בחולים עם מחלות שונות, כולל דלקת מפרקים.
    ככל שרמתו גבוהה יותר, הסבירות כי הוא מעיד על מחלה גבוה יותר - אבל לא בהכרח.
    התלונות שלך, כפי שתיארת אותן, אינן מרשימות לכיוון של דלקת מפרקים.
    יתכן וכאביך קשורים למאמץ הקשור בעמידה והליכה ממושכת במסגרת עבודתך.
    בקשי מרופא המשפחה (או שתשלחי את עצמך - כמפורט מטה...) שישלח אותך לבדיקה של anti-CCP antibodies או בשמם החדש יותר - ACPA. הבדיקה אמנם אינה בסל אך ניתן לעשות אותה בבבתי חולים שונים תמורת כ- 250 ש"ח.
    בתל השומר למשל - ניתן להתקשר לטלפון - 03-5308060 ולומר לפקידה שאת מעוניינת בביצוע הבדיקה והיא תנחה אותך הלאה.
    אם ANA שלילי - אז שללת הרבה מחלות הקשורות בכאבי מפרקים וקצרה היריעה מלפרטן.
    קבעי תור לראומטולוג עם תוצאות הבדיקה.
    עד אז - כפי שאני ממליצה כמעט תמיד - נסי תרופה ממשפחה ה- NSAIDS - אטופן, וולטרן, וכו'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו