כאבים במפרקים מספר חודשים!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפרקים מספר חודשים!!
    בר
    20/10/2011

שלום.
    מזה מספר רב של חודשים אני סובל מכאבים עזים במפרקים מסוימים שנימשך מספר שעות לפעמים ימים ללא הקלה...הכאב התחיל לפני 10 חודשים בברכים (כל פעם בברך אחרת)ולאחר שבועים התחיל כאבים בגב התחתון (אזור האגן) ובאזור מותן ימין.
    התחלתי בדיקות רפואיות ובמהלך בדיקת דם התגלה ANA חיובי ואנטי די אן ה חיובי ולאחר מכן עשיתי בדיקת דם חוזרת שגילו שזה נעלם.
    במיפוי עצמות שעשיתי התגלה קליטת יתר פתולוגית בחוליה L2 דו צדדית ממוקמת באלמנטים אחוריים (באזור ה-pars interarticularis) וב-dd:ספונדילוליזיס ללא ליסטזיס.
    ובCT שעשיתי התגלה בלט דיסק מרכזי ב-L4 L5.
    במהלך השלושה חודשים האחרונים השתן התחיל ליצרוב לי וגילו דלקת בשתן + דם בשתן,חלבון בשתן כדוריות דם לבנות והתחיל לי כאבים באשך השמאלי (במיפוי כליות דינמי גילו הידרופרוזיס דו מידי יותר מימין ללא עדית לחסימה)
    בחודשים האחרונים התחילו לצאת לי פצעים מוזרים על הגוף (בעיקר בידיים ובלשון) שמגרדים מאוד ולאחר מכן הופכים להיות מוגלתיים ,ופריחות באזור החזה.
    בחודש האחרון ירדתי במשקל 12 קילו יש לי עיפות רבה כל הזמן אך אני לא מצליח להירדם, ולרוב יש לי מצב רוח קרבי (תמיד מתעצבן מהר).
    בבדיקת MRI אגן ללא חומר ניגוד שעשיתי לפני כשבוע בחשד לסקרואילאיטיס רשום :ללא עדות לסקרואילאיטיס, איך יש אי עצם קטן באיליום מימין.
    ובבדיקת דם מסוימת שעשיתי רשום : לא נמצא אנטיגן B-5 אך נמצא אנטיגן B27.
    מכווין שאני חייל וליראות ראמטלוג דרך הצבא זה סיפור ומאז שהתחילו לי הבעיות זכיתי ליראות רק פעמים ראמטלוג (פעם אחרונה לפני חודשים) רציתי לדעת מה זה יכול להיות עם מחברים את כל הדברים שגילו מכוון שאני סובל מכאבים בברכיים ובגב התחתון ללא הפסקה מידי יום בבוקר בזמן ישיבה בזמן עמידה ממושכת ובהתקפים שמגעים בהפתעה ונימשכים שעות/ימים,
    תודה רבה מראש על ההתיחסות והתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• א

בר
    20/10/2011

שכחתי לציין שאני סובל גם מכאבי בטן חזקים ביותר מידי יום, ודלקות עניים (פעמים שלושה פעמים בחודש ) כל פעם עין אחרת...דלקת עם הפרשות דמעות וגירוי עצום בעיין שנימשך כשעתים שלוש.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

אם כך כנראה שאתה באמת סובל ממחלה דלקתית ראומטית השייכת לקבוצת ה-"ספונדילוארטרופתיות".
    ציין את המושג בפני רופא היחידה ובקש גם הפניה לרופא עיניים בשאלה של "אובאיטיס"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים מספר חודשים!! - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

שלום רב, ֿ
    קשה להבין מתיאורך אם הכאב מוטב במנוחה ובשכיבה ומוחמר במשך היום או שפעילות מקילה על כאבי הגב.
    מכל מקום, הממצא בסי טי ובמיפוי העצמות מכוון יותר לכאבי גב ממקור מכאני ולא דלקתי .
    האם יש לך גם בעיה דלקתית? יכול להיות - צריך לברר כל אחת מהבעיות בפני עצמה (נפרולוג לשתן, רופא עור לתפרחות) ואח"כ לחזור לראומטולוג שיסכם את התרשמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב מוחמר במנוחה

בר
    20/10/2011

הכאבי גב תחתון מוחמרים בזמן נהיגה ממושכת(מעל חצי שעה) או ישיבה ממושכת (מעל חצי שעה) ובזמן שינה או כל זמן אחר שאני שוכב על המיטה הרבה זמן (מעל 6 שעות) אז הכאב מוחמר ביותר.
    והכאב בברכיים נירגע בזמן ישיבה ומופיעה בזמן מאמץ (הליכות ארוכות עמידה רצופה וכדומה..)העולה בעבר חשד כבד למחלה בשם פריארטריטיס כי הANF היתה חיובית וגם ביגלל הדם בשתן וכל הסיבות האלה, אך לאחר בדיקת דם נוספת זה שוב נעלם והבדיקת דם יצא שלילית.
    אושפזתי לפני כחצי שנה עם דלקת בחוליות של עמוד השידרה ואחרי יומים אמרו לי שזה נעלם והכל תקין.
    לפני ארבע חודשים גם כן אושפזתי שוב (לא יודע עם יש קשר) ביגלל דלקת חריפה במעיים , חום 38 וחצי שנימשך יומים רצוף והקאות מרובות.
    המוגלובין שירד ל11.2 ולאחר כמה ימים עלה חזרה ל15 ומאז אותו מקרה ירדתי 12 קילו...( שקלתי 68, וקיום אני שוקל 56)
    תודה רבה על העזרה הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב מוחמר במנוחה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

כפי שציינתי מדובר במקרה מורכב, שלפי מרבית הנתונים שאתה מוסר (אם כי לא כולם "מתיישבים") - מכוון למשפחת מחלות הנקראת ספונדילוארטרופתיה.
    אתה יכול לנסות בזמן השלמת הבירור טיפול רציף עם תרופה נוגדת דלקת כדוגמאת וולטרן/אטופן/ארקוקסיה וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

בר
    21/10/2011

תודה רבה על העזרה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו