התייעצות לקראת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לקראת הריון
    אלה
    11/11/2011

שלום רב.
    יש לי דלקת פרקים. נוטלת כל יום באופן קבוע 2 פלקווניל, 4 סלוזיפירין , ופעם בשבוע 6 כדורים של מטוטרקסט. מתכננת הריון שני. כיון שאסור מטוטרקסאט לפני ההריון, הפסקתי עם הכדור לפני כחודש. מתחילה להרגיש בבוקר את התופעות שהדלקת קרבה וחוזרת.....השאלות שלי: א. כמה חודשים עלי להמתין עד שאתחיל לנסות להיכנס להריון? ב. מבינה שכיון שאי אפשר לחזור למטוטרקסאט, הפתרון היחיד הינו סטרואידים. מה ההבדל בין זריקת סטרואידים לבין נטילה דרך הפה? מה עדיף בהריון? ואם חלילה יקח לי הרבה זמן להיכנס להריון, האם זה לא מפריע לקחת לאורך זמן סטרואידים? וגם שאלה אחרונה - מה ידוע על נטילת סטרואידים בהריון מבחינת העובר? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לקראת הריון

הוספת תגובה

• התייעצות לקראת הריון - תגובה

ד''ר מרב לידר
    19/11/2011

יש להפסיק מתוטרקסט 3-4 חודשים לפני הריון מתוכנן.
    היות וכבר עתה את חשה התלקחות של מחלת המפרקים קיימות שתי אופציות עיקריות - מתן סטרואידים במינון נמוך - בינוני או מתן תרופה ביולוגית מקבוצת בולמי ה-TNF, עדיפה זו בעלת זמן מחצית החיים הקצר ביותר (שמה אנברל), אותה תוכלי להפסיק מיד עם הוכחת ההריון בבדיקת שתן ראשונה.
    מה עדיף? קשה לדעת. אם ההתלקחות כעת משמעותית - הייתי נוטה לטפל באנברל. אם היא קלה יחסית - מנסה סטרואידים וממתינה.
    סטרואידים בהריון הם שאלה חשובה. מקובל שמותר לתת במינונים נמוכים. ככל שהמינון גבוה יותר או ניתן לתקופה ממושכת יותר - ההשלכות כמובן גדולות יותר.
    הנתון המשמח הוא כי דלקת מפרקים שגרונתית, כזו שאת קרוב לודאי סובלת ממנה, נוטה להשתפר בתקופת ההריון. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו