שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יונתן
    18/02/2012

שלום

האם כאב (שכולל גם רגישות במגע) בחלק התחתון של עצם הסטרנום בחזה יכול להיות קשור לדלקת פרקים ?
    צילום רנטגן תקין, נשלל בקע ב - us
    הרגישות במגע לא חולפת על אף הפסקה בפעילות הגופנית.
    כמו כן, האם יש קשר בין זה לכאב בחלק העליון של מפרק שורש כף יד (ימין בלבד) ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' שאול סוקניק
    19/02/2012

בהחלט כן. כיוון שקיימים גם בעצם הסטרנום חיבורים מפרקיים עם הצלעות בעיקר שעלולים להפגע בסוגים שונים של דלקות מפרקים.
    בכבוד רב,
    פרופ' סוקניק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך השאלה

יונתן
    20/02/2012

הכאב בסטרנום לא ממש חדש, אבל בחודשים האחרונים הוא פשוט לא חולף.
    הפסקתי פעילות במכון כושר בהוראות הכירורג (בקופ"ח אמרו לי שצריך לגשת בהתחלה לכירורג) למשך חודש, ולאחר מכן עוד חודש, ולאחר מכן נשלחתי ל -US לשלילת בקע, ואכן יצא תקין.
    לאחר מכן לצילום חזה שגם יצא תקין, ולאחר מכן למיפוי עצמות שגם יצא תקין, הכירורג המליץ לי על זריקה למקום (אינני זוכר את השם)
    ברצוני לדעת האם יש עוד מה לבדוק ? ולאיזה תחום זה שייך ?
    כעת אני סובל בעיקר ברגישות למגע בחלק התחתון של הסטרנום, ואם יש לי לחץ שם מכל סיבה שהיא או מתנועה כלשהי זה כואב ונשאר כואב לכמה זמן.
    הכאב בפרק כף היד ימין גם לא חדש, אבל כעת התגבר ואין לי מושג למה כי אני לא עושה פעילות גופנית במכון כושר.
    למי עלי לפנות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לכם מאוד על ההתייחסות לשאלה

יונתן
    20/02/2012

בהמשך להודעה הקודמת

הייתי אצל אורטופד כי גם שורש כף יד ימין שלי כואבת, והוא אמר שכאב בסטרנום שייך לתחום הכירוגיה, אבל מאחר ויש לי כאב גם שם וגם בפרק כף יד ימין (הכין לי סד, ונתן הפניה לפיזותרפיה) וכן יש גם כאב בשוקיים שלי זה מרגיש כמו כאב שרירי אבל אין לדעת , המליץ לקחת למשך חודש CELCOX 100 MG .
    האם עלי להסתפק בזה שאין אבחנה וזה הטיפול המתאים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו