Methotrexate האם מרפאה או רק מקלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Methotrexate האם מרפאה או רק מקלה
    אורנה
    18/04/2012

שלום רב, קבלתי המלצת רופא ראומטולוג להתחיל בטיפול של ה Methotrexate עקב אבחון של Rheumatoid arthritis RF+ anti ccp
    הסימפטומים שלי הם כאבים בכפות הידיים והרגליים, בעיקר מפרקי האצבעות וכן בכריות כף הרגל. זה קורה בעיקר בבוקר כשאני קמה משנת הלילה והתחושה של קשיות ברגליים ובידיים. כמו כן בסוף היום או אחרי מאמץ פיזי גדול.
    תוצאות הבדיקות שלי:
    CRP - 8.7
    RF - 46.6 לעומת 57 לפני כחודשיים
    ESR 45
    אני מנסה להימנע מלקחת את התרופה אך חוששת שמא המצב עלול להחמיר אם אני לא מטפלת,
    אשמח לדעת האם דלקת פרקים במצב הזה יכולה להישאר סטאטית, או אולי לעבור לגמרי או להחמיר אם אני לא מתחילה טיפול.
    הרבה תודה
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• Methotrexate האם מרפאה או רק מקלה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    19/04/2012

שלום רב,
    1. התיאור והמעבדה אופיניים לדלקת מפרקים שגרונתית פעילה.
    2. ההמלצה היא לתת טיפול הולם מיד עם האבחנה על מנת למנוע נזקים ארוכי טווח למרפקים. ידוע כי חלק ניכר מהנזקים מתפתחים כבר בשנתיים הראשונות למחלה ועל כן דווקא תקופה זו היא קריטית ואין להתמהמה.
    3. מתוטרקסט היא התרופה המקובלת ביותר לטיפול במחלה זו. היא יעילה במניעת הנזקים במפרקים ולא רק "משככת כאבים". עם זאת, מקובל כי הטיפול יעיל כל עוד הוא ניתן. בדומה למצב ביתר לחץ דם - האיזון קיים כל עוד נוטלים הטיפול. ברגע שמפסיקים הטיפול לחץ הדם קופץ. הוא הדין במחלת מפרקים כרונית. נכון שלעיתים יש הטבה ספונטנית, גם ללא טיפול, אך לרב לא והסיכון בהמנעות מטיפול הוא משמעותי.
    4. ממליצה לך להתחיל לקחת מתוטרקסט ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה הבהירה

אורנה
    19/04/2012

אשמח לדעת אם יש המלצות לדיאטה מסוימת שיכו.לה לסייע לצד הטיפול התרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' שאול סוקניק
    19/04/2012

שלום אורנה.
    האבחון של rheumatoid arthritis מבוסס בראש ובאראשונה על ממצאים קליניים ופחות על בדיקות מעבדה שיכולות להיות לעיתים תקינות.הטיפול המתותרקסאת נחשב לטיפול טוב שיכול לעצור אצ המחלה.במידה ולא יצליח עדיין עומדות לרשותנו תרופות אחרות כגון תרופות ביולוגיות שהן גם כן יעילות מאד.בדרך כלל המחלה לא נשארת סטטית ללא טיפול ומומלץ להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר על מנת למנוע נזק בלתי הפיך.
    בכבוד רב,
    פרופ' שאול סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון בלוטת התריס ודלקת פרקים

אורנה
    21/04/2012

תודה רבה על התשובה, אשמח אם תפרט מה הכוונה לטיפול ביולוגי. כמו אן אני מבקשת לדעת האם יכול להיות קשר בין חוסר איזון של התירואיד לבין התפרצות המחלה, כי מבחינת הטיימינג זה מה שקרה אצלי בפועל. אני לאחר כריתת בלוטה כבר 40 שנה ומטופלת כל הזמן באלטרוקסין ויוטירוקס.
    תודה
    7943

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' שאול סוקניק
    22/04/2012

בדרך כלל באם האבחנה נכונה דלקת המפרקים מתקדמת די מהר ולא נשארת סטטית, לעיתים עלול להיוצר בכר אחרי שנה אופחות נזק בלתי הפיך למפרקים כך שכדאי להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר והטיפול במתותרקסאת יכול לעצור את המחלה
    בברכה
    פרופ' שאול סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו