אנקילוזינג ספונדיליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנקילוזינג ספונדיליטיס
    אחינועם
    09/09/2012

שלום וברכה:
    מזה פחות משנה מאובחנת בדלקת פרקים, ככול הנראה אנקילוזינג ספונדיליטיס.
    הרופאה הותירה קצת תקווה שאולי המהלך שלי לא חמור, או שאולי ישנו סיכוי קל שאין מדובר במחלה כרונית.
    מחפשת קצת לשמוע דברי הרגעה ולא להכנס לייאוש.
    אשמח לדעת לגבי המחלה- האם קיימות תרופות שיכולות לעצור את המחלה סופית? האם ניתן למנוע לגמרי את ההתקשחות,המגבלות ולחיות כאדם מן המניין?

בנוסף, כרגע המחלה רוגעת ואינני מטופלת בשום תרופה היות וספרתי לרופאה שאני מעוניינת להכנס להריון בחודשים הקרובים. האם אני לא פוגעת בעצמי כשאינני מטופלת בדבר?
    ואם אפשר עוד שאלה קטנה- אני מעוניינת להתחיל לעבוד בתחום שלמדתי- ריפוי בעיסוק, עם מטופלים גריאטריים בבתי חולים,בתי אבות ועוד. האם זה יתכן עם מחלה כזו? בהתחשב בעובדה שאולי אקח תרופות ביולוגיות מתישהו.

סליחה על האורך, אך זה מורכב...

תודה מראש על זמנכם - אחינועם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנקילוזינג ספונדיליטיס

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדיליטיס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/09/2012

שלום רב,
    השאלה מורכבת ולא על הכל ניתן לענות.
    כעקרון לא צריכה להיות בעיה מהותית בדחית טיפול עקב רצון להרות אם אכן מדובר באנקילוזינג והרופאה המטפלת משערת שמצבך יציב.
    התרופות הביולוגיות, אם יוחלט שהן אכן נדרשות, מחוללות פלאים ושומרות על תפקוד. אין מניעה לעבוד כמרפאה בעיסוק. צריך להיות מודעים לכך שהסיכון לזיהום מעט מוגבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו