כאבי מפרקים ממושכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מפרקים ממושכים
    דנה
    13/09/2012

הנני בת 33, ובגיל 18-20 סבלתי משתי אפיזודות של דלקת מעי בנות כ- 3 חודשים כל אחת. בקולונסקופיה אובחן שאני סובלת מקוליטיס כיבי.
    כשנה-שנתיים לאחר מכן התחלתי לסבול מקישיון בוקר בכפות הידיים והרגליים.
    לפני כשנה ילדתי לראשונה, ובמהלך השנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים חמורים ביד שמאל בשינה, ומכאבים עמומים לסירוגין במהלך היום. כך שאינני מסוגלת לישון על צד שמאל כלל. אציין שאם אני מניחה כרית מאוד עבה בין הרגליים או ישנה על כרית מאוד גבוהה, הכאבים פוחתים משמעותית עד כדי שהם אפילו די נעלמים.
    אינני יודעת אם זה קשור, אך אני שמאלית, ובהנקה ובטיפול בבני, אני אוחזת בו על צד ימין, ולכן ראשי פונה ימינה (מתיחה של צד שמאל בעורפי, בתדירות מאוד גבוהה במהלך היום).
    בשבועות האחרונים החלה החמרה בכאבים שאני חשה - בפרקי הקרסוליים וכפות הידיים וכן בפרקי האצבעות אני חשה בכאבים גם במהלך היום. בפרקי הקרסוליים הכאב חמור מאוד בהליכה. אינני יודעת אם יש קשר, אך אציין שעורי יבש מאוד בעיקר בפרקי כפות הידיים.
    החלטתי לבסוף לבדוק את הנושא, ובבדיקות דם שביצעתי, אין ממצאים חריגים ב- ESR (=16), בפקטור הראומטי (=6.7) או ב- CRP (=קטן מ- 0.5mg/ml).
    אני אובדת עצות... מה יכול לגרום לכאלה כאבים?? לאיזה רופא ללכת? אני חוששת שזה ביזבוז זמן להגיע לראומטולוג בהתחשב בכך שכל הבדיקות מצביעות על כך שהכל תקין.
    ספירות הדם תקינות, וכן פרמטרים אחרים כגון ליפידים/ אנזימי כבד/ המוגלובין וכו'.
    אציין כי רמות ה- B12 והחומצה הפולית שלי תמיד במעקב, ומדי כמה חודשים אני צורכת כדורי ויטמין מפאת רמות נמוכות מהנורמה בשני הויטמינים האמורים.
    אשמח על כל עצה מושכלת...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפרקים ממושכים

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים ממושכים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    15/09/2012

דנה שלום,
    תיאורך, הגם שהינו מפורט, אינו חד משמעי אבל אין ספק שכאבים ממושכים במפרקים ומחלת מעי דלקתית מחייבים הערכה ראומטולוגית, גם כשכל בדיקות הדם תקינות! זה לא שולל בעיה דלקתית. ממליצה לשקול טיפול בתרופה ממשפחת ה- NSAIDS כדוגמאת ארקוקסיה, אטופן, סלקוקס וכו׳ ובמקביל לקבוע תור לראומטולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו