רגישות לסלזופירין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לסלזופירין
    יעל
    31/12/2012

אני סובלת מדלקת מיפרקים (ברכיים בלבד). לאחר כשנה של טיפול במטהטרקסט עברתי לסלזופירין עקב עליה בתפקודי הכבד. לאחר כשישה שבועות של נטילת סלזופירין עם עליה הדרגתית התחלתי לסבול מחום גבוה (39-40) עולה ויורד שנמשך כבר מעל שבועיים עם הפרעות בתפקודי כבד וליקופניה. את החום ליוותה פריחה חריפה בעיקר בגפיים עליונות ותחתונות. מיד עם הופעת החום הפסקתי את נטילת התרופה בהוראת הראמטולוגית שלי. בבית החולים (באשפוז חל מיום ראשון שעבר) איבחנו את הסימפטומים כרגישות לסלזופירין וניתן לי טיפול של פרדניזון 40מג ביום ואהיסטון. מאז חל שיפור בפריחה אבל החום עדיין עולה ויורד לסרוגין ותפקודי הכבד לא יציבים ולא חזרו לנורמה ( ALT מעל 200).

שאלתי היא: האם ידוע על מקרים בהם תופעות הלוואי לסלזופירין לרבות חום ותפקודי כבד נמשכו שבועיים וחצי לאחר הפסקת נטילת התרופה?

תודה,

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לסלזופירין

הוספת תגובה

• רגישות לסלזופירין - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    01/01/2013

ידוע על תופעות לוואי לסלזופירן , כמו לכל תרופה אחרת
    הסימים של חום , עלית תיפקודי כבד ו ירדית בכדוריות לבנות - - כן סימנים של רגישות לתרופה
    לוקח זמן אחרי בהפסקת תרופה עד שיפור במצב תגובתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לתרופה סלוזיפירין

ליאת
    23/10/2014

אני פיתחתי אלרגיה לפני שנה (דצמבר 2013) לתרופה ואושפזתי בבי"ח השרון בעקבות דלקת ריאות קשה. מזל שיצאתי מזה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לתרופה סלוזיפירין - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    24/10/2014

שלום ליאת
    חבל שהייתה לך תגובה אללרגית קשה
    לצערינו לא תמיד אפשרי מראש לבדוק רגישות לתרופה
    חשוב במידה ויש שינווים במצב או מופעיים סימנים כמו פריחה , גירוד , קוצר נשימה להפסיק תרופה חדשה מיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו