זריקות ביולוגיות לסקרואילאיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות ביולוגיות לסקרואילאיטיס
    שלומית
    04/01/2013

ערב טוב,
    מהי תכליתו של טיפול בסקרואילאיטיס באמצעות זריקות ביולוגיות? על אילו חומרים בדיוק מדובר (אודה על שמם הרפואי... גם אם בלועזית)? מהן תופעות הלוואי הצפויות?
    הבנתי שהן מחלישות את המערכת החיסונית. מהן השלכות הטיפול בהן על מי שמערכת החיסון שלו רעועה מלכתחילה, סובלת מאנדומטריוזיס קשה, דלקת פרקים, גוש/גידול בתוך תעלת השידרה ב- S1? מהן השלכות הטיפול על פוריות, איכות הביציות וכדומה?
    תודה רבה&שבת שלום,
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זריקות ביולוגיות לסקרואילאיטיס - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    05/01/2013

שלום שלומית
    לא ברור האם את במעב רארחמטולוג- ב דרך כלל רואפא ראומטולוג שממצילץעל טיפול ביולוגי מסביר על כל תופעות לוואי
    במקרה שלך גם לא ברור מה המימצאים בעייש - גוש - גידול?
    תופעות לוואי כל הטיפולים ביאולוגים - קודם כל תגובות אללרגיות מקומי או כללי
    ו כן שכיכות יתר מהלות זהומיות
    לגבי הריון ו פוריות - אין התנגדות לטיפול ביולוגעי
    כעת אנו משתמשים ב ENBREL , HUMIRA ו REMICADE
    אני מאד ממליצה לך לצור קשר עם ראומטולוג
    בברכה ו הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר קופרמן

שלומית
    06/01/2013

טיבו של הגידול אינו ברור. לתחושתי, מדובר במוקד אנדומטריוזיס (כל כמה שנדיר). הנוירוכירורג לא נלהב מלנתח בשל גודלו של הגוש ומיקומו והנזקים שיגרמו לי בעקבות הניתוח.
    אציין כי נוסף על האנדומטריוזיס והסקרואילאיטיס, נמצאתי חיובית ל- B27, סובלת מפיברומיאלגיה, כאבי אגן כרוניים, CTS, חשד ל- SCIATIC ENDOMETRIOSIS.
    מטופלת בליריקה וב- VISABELLE (שגורמים לי לתופעות לוואי ולאלרגיה) וכן - בקנאביס רפואי. לא מגיבה למשככי כאבים לא סטרואידיים. עברתי לפני 4 חודשים הליך שימור פוריות במסגרתו הכניסו אותי לגירוי יתר שחלתי והחמירו את מצבי.
    מטופלת במחלקה ראומטולוגית. נשלחתי לסדרת בדיקות דם, שתן+צילום חזה לקראת האפשרות לתחילת טיפול בזריקות ביולוגיות. ממה שקראתי על הנושא, אינני נינוחה ורגועה באשר לטיפול הנ"ל במקרה שלי מאחר שתגובתי למגוון טיפולים תרופתיים לשם טיפול בשלל תחלואי חריגה ומאוד גרועה. המערכת החיסונית שלי מלכתחילה חלשה ורעועה ובאופן כללי אני במצב ירוד מאוד. פיסית, נפשית ורגשית. מה שבהחלט לשיטתי לא מהווה נקודת פתיחה טובה לטיפול הנ"ל.
    האם ישנו טיפול חלופי "פחות אגרסיבי", אשר עשוי להתאים לי יותר?
    מודה לך מקרב לב,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר קופרמן - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/01/2013

שלום שלומית
    ללא ספק מקרה שלך מאד לא פשוט לטיפול עקב שילוב מספר מחלות - בעיות
    חלק גדול מכאבים כנראה עקב פיבראומיאלגיה
    אך במידה שישנם שינווים בהדמיה ,בדיקות דם ו במיוחד בדקת HLA B27 , כאבים בשלד ופרקים באופי דלקתי - מדובר גם במחלה דלקתית
    אני חוזרת לתשובה שלי קודמת
    טיפול ביולוגי כמו כל טיפול יכול לגרום לתוםעות לוואי שונות אךלפי ספרות , ניסיון שלי אישית , מספר רב מחקרים טיפול מאד יעיל למחלות דלקתיות
    אני ממליצה במידה וראומטולוג שמטפל בך ממליץ על טיפול - לפחות לנסות - תמיד אפשר להפסיק
    אין השפעה שלילית או לפחות לא ידוע על השפעה טיפולים ביולוגים לאנדומטראוזיס, וכן אפשרי להיכנס להריון או לבצע פעולה לשמירת ביציות
    תרגישי טוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפי תודות לך ד"ר קופרמן!

שלומית
    10/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו