מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס כן או לא?נדיה05/02/2013
שלום
בגיל 6 רופאים אבחנו אצלי אלופציה ואני חיי איתה כבר 21 שנה.נכון להיום אני בת 27 ,עוברת טיפולי IVF שבמסגרתה שלחו לעשות בדיקה ללופוס,התשובה הגיעה והיא לא חד משמעית כך אמרה לי היום רופאת משפחה שלי.תעזרו לי בבקשה לדעת מה תוצאה של הבדיקה .
תודה רבה
C3 97.00 MG/DL ( 90.00- 180.00) (*........)
C4 21.20 MG/DL ( 10.00- 50.00) (..*......)
COOMBS DIRECT NEGATIVE
ANA Indeterminat
ANTI DS DNA NEGATIVE
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 0.40 AI ( 0.00- 0.90) (...*.....)
Negative
ANTI RNP-A 0.40 AI ( 0.00- 0.90) (...*.....)
Negative
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Indeterminat
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס כן או לא? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/02/2013הי נדיה. אלופציה יכולה להיגרם במנגנון אוטואימוני ולכן ההגיון אומר שכאשר ישנה מחלה אוטואימונית אחת צריך לשים לב שלא קיימת או מתפתחת מחלה אוטואימונית אחרת.
חשוב להבין שאבחנה של מחלה אוטואימונית מתבססת לא רק על בדיקות דם אלא על מכלול של תלונות/בדיקה גופנית ובדיקות עזר (שכוללות גם בדיקת דם)- כך שאי אפשר להגיד למשל שיש לך לופוס רק על סמך בדיקת דם.
התוצאות ששלחת אכן חיוביות באופן גבולי ביותר במספר פרמטרים. במקרים כאלה כדאי לחזור על הבדיקות.
מציע לוודא שנלקחו גם הבדיקות הבאות: אנטי קרדיוליפין, לופוס אנטיקואגולנט ואנטי בטא 2 GPI ובמידה והתוצאות ממשיכות להיות חיוביות לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס כן או לא?
נדיה05/02/2013תודה רבה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)