בכטרב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכטרב
    דני
    23/02/2013

שלום רב, אני נמצא בברור מקיף של חשד לבכטרב לאחר שנים רבות של כאבי גב תחתון ללא ממצאים קליניים.לצערי אף רופא לא כיוון אותי לכיוון בכטרב כל השנים,רק לאחר שאני באופן אישי חקרתי באינטרנט כולם נהיו חכמים ועעל הנראה זה הכיוון. בעקרון אין לי לא יום ולא לילה בעיקר,לא לוקח תרופות מכיוון שמה שהבנתי שאין כל כך הרבה במה לטפל ומה לעשות.לי נראה שבתקופה האחרונה המצב רק מחציר,האם באמת אין מה שעוצר את המחלה אם לא מרפה אותה?
    נ.ב עשיתי לאחרונה MRI וממתין לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכטרב

הוספת תגובה

• בכטרב - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    23/02/2013

שלום דני
    מחלת בכטרב - או ANKYLOSING SPONDYLITIS מאפיינת עיי סימנים קלינים כמו כאבי גב תחתון בדרך כלל במנוחה בשעות לילה עם נוקשות בוקר ממושכת , לפעמים כאבים ו נפיחות בפרקים גדולים ו סימנים בהדמיה- צילומי רנטגן ו MRI, מבחינת בדיקות מעבדה , לא תמיד אך ברוב מקרים התלקחות או מחלה פעילה גם יש עלית מדדי דלקת כמו שקיעת דם ו CRP
    עד סוף שנת 90 טיפול במחלה היה רק טיפול בקבוצת NSAIDS כמו VOLTAREN ו טיפול ב פיזיאטרפיה
    מסוף שנת 90 אנו מטפלים בקבוצה = תרופות ביואלוגיות - חוסמי TNF
    טיפול מאד יעיל גם מבחינת עצירת מחלה ו גמ מבחינת שיפור קליני והשפעה על כאביים
    ללא ספק אתה צריך יעוץ ראומטולוג
    בהצלחה
    דייר אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו