נפיחות באצעות הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות באצעות הידיים
    אני
    23/02/2013

אני חיילת שמשרתת באזור הצפון ונחשפת למזג אוויר קר מאוד.
    לפני 8 שנים בערך התחילה אצלי תופעה של נפיחות באצבעות הידיים בלבד בעקבות חשיפה לקור. התופעה מאופיינת באודם באצבעות, נפיחות, מעט קושי לסגור את האצבעות, קצת שורף.
    התופעה הופיעה במשך בערך 4 שנים ברציפות רק בחורף. הרופא לא המליץ על טיפול מיוחד מלבד כפפות. לאחר מכן, במשך 4 שנים התופעה לא הופיעה, יכול להיות כי לא היה חורף ממש קר.
    בגלל שלא הייתה אבחנה ברורה לגבי הנפיחות, אז הצבא ביקש ממני ללכת לראומטולוג לכתוב חוו"ד. הוא בדק אותי, אבל אז האצבעות שלי לא היו נפוחות. הנה מה שהוא כתב:
    "אין רנו קלאסי, אך נראה שיש תגובתיות יתר של כלי דם בידיים(מערכת סימפטטי) שגורמים לנזקי קור קלים (מעין CHILBLAINS). אבחנות אלטרנטיביות אחרות הם PALINDROMIC RHEUMATISM או תסמונות גנטיות נדירות כגון אנגיאדמה, מחלות קריופירין או TRAPS שיכולות להתבטא כך (עם ESR גבוה), אך לפני עשיית בדיקות לכיוונים אלה יש לראותה בהתקף (בדיקות יקרות במקום אחד בראץ- לא בסל). אין גם סימני מחלה של לופוס, סקלרודרמה ונימיה באצבעות נראים תקינים ו-ANA שלילי. אין גם סימני דלקת מפרקים כרונית והנפיחות של האצבעות נראות יותר כמבנה גופה (כמו אצל אמא שלה)".
    בנוסף הוא כתב לבוא לביקורת אם יש התקף שוב.
    לפני שבועיים, בעקבות חשיפה למזג אוויר קר מאוד, האבצעות התנפחו לי מאוד, אחרי שזה לא קרה לי במשך 4 שנים, עם אותם מאפיינים. כמו כן, הרגשתי נפיחות באצבעות הרגליים.
    לא הייתה לי אפשרות באותו זמן ללכת לרופא, אבל זה היה לי ככה במשך כמה ימים. ואז הנפיחות החלה לרדת בהדרגה והאצבעות נראות אותו דבר, לא נפוחות ולא אדומות.
    אני רוצה שיהיה אבחון ודאי לבעיה, אבל ההתקף עבר,אז השאלה היא האם עדיין יש צורך לפנות לרופא למרות שההתקף עבר?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות באצעות הידיים

הוספת תגובה

• נפיחות באצעות הידיים - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    24/02/2013

שלום
    סיפור שלך מאד ארוך
    ללא ספק את צריכה להיות במעקב ובירורנ ראומטולוגי
    כמו שאברו לך כבר יכטל להיות שאת סובלת מהתקפי תגובה לקור או תיסמונת רינו שגם מופיע בדרך כלל בשינווי מזג אוור
    אני ממליצה לך בהתקף להגיע למרפאה ראומטולוגית
    אפשרות שניה
    ביקורת אצל כירורג כלי הדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    25/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו