סובלת מכאבי פרקים עזים ללא אבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת מכאבי פרקים עזים ללא אבחנה
    רויטל
    04/03/2013

שלום, אני סובלת מכאבי פרקים מזה מספר שנים. בכל הבדיקות שעשיתי לא מצאו דבר. הכאבים היו מלווים לעיתים באודם ונפיחות במפרק. סברו שיש חשש לבכצ׳ט (למרות שאני תמניה). ניסיתי טיפול בכלכיצין שלא עזר. שינו לי למטטרוקסט וגם ה לא הקל על הכאבים. מאז השימוש בתרופות אין לי אודם ונפיחות אבל הכאבים לא פסקו. החליפו לי את הכדורים לפלקווניל וגם זה לא מקל. לקחתי חודש ימים vimovo, שאמור היה להקל על הדלקת אבל זה ל השפיע כלל. כעת עשיתי מיפוי עצמות וכבר רואים ממצאים בברכיים, במרפקים ובשורש כף היד שעלול להצביע על תהליך דלקתי. לאחרונה חלה החמרה בכאבים והם פשוט בלתי נסבלים. הכאבים הם בל הגוף (ברכיים, מרפקים, כתפיים, פרקים בבהונות ברגליים וכו׳). אינני יודעת מה לעשות. יש ימים שקשה לי לישון בלילה מהכאבים ויש בקרים אני לא מסוגלת לקום מהמיטה.
    אני אובדת עצות ומיואשת (אגב, אני בת 40 ואמא לשלושה ילדים וכבר בגילי אני מוגבלת).
    תודה.
    רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובלת מכאבי פרקים עזים ללא אבחנה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    04/03/2013

הי רויטל. כמובן שבלתי אפשרי לקבוע אבחנה מתיאור התלונות שלך במיוחד בהיעדר בדיקות מעבדה. העובדה שכל התרופות שציינת לא הועילו יכולות אולי לרמז שלמרות הכל לא מדובר במחלה דלקתית אלא בתסמונת כאבי כרוני. חשוב להדגיש כי מיפוי עצמות הינה בדיקה לא ספציפית ולא מומלצת ברוב המקרים והיא תראה קליטה במפרקים כמעט בכל אחד- גם כאלו ללא תלונות.
    כיום בעידן הטכנולוגיה עם מצלמה בכל טלפון יכול להיות יעיל לצלם התקף של דלקת פרקים שנוטה להיעלם כשמגיע סוף סוף התור לרופא..ולהראות בביקור עצמו את התמונות. אין לי עצה טובה מלבד לנסות לעבור הערכה חוזרת אצל ראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו