בדיקת CRP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת CRP
    ענת
    19/03/2013

האם בדיקת CRP בלבד יכולה להעיד על כך שאין לי דלקת מפרקים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CRP

הוספת תגובה

• בדיקת CRP - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/03/2013

בוקר טוב. בדר"כ מדדי דלקת מוגברים במחלה דלקתית אבל לא תמיד. הסבירות שמדובר במחלת פרקים פעילה בנוכחות מדדי דלקת (כמו CRP) תקינים נמוכה אבל לא בלתי אפשרית.

ישנם פרמטרים נוספים למחלה דלקתית פעילה כמו שקיעת דם, פריטין ומדדים אחרים שמלווים מחלה דלקתית כמו המוגלובין ואלבומין נמוכים וכדאי לבדוק אותם.

לעיתים הדלקת מופיעה בהתקפים וCRP בין ההתקפים תקין (אולי במקרה שלך?)
    במקרים כאלה צריך לבצע את הבדיקות בזמן ההתקף

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ענת
    23/03/2013

תודה.
    האם יש בדיקת דם אחרת שאני יכולה לעשות אבל לא בזמן ההתקף כדי שאדע בוודאות שלא מדובר בדלקת מפרקים (או שכן) וזאת כדי לא לבזבז זמן עד לפעם הבאה שחודש שלם אסבול מכאבים כי כבר כמעט שנה אני בבדיקות ולא נראה לי שנתנו לי את הבדיקות הנכונות וכך אני לא מקבלת בינתיים טיפול למניעה ויתכן שאם יעבור זמן רב עד לאבחנה אני אפסיד זמן חשוב שבו אוכל למנוע סיבוכים בעתיד.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    24/03/2013

כפי שכבר כתבתי- במידה וישנם כאבי פרקים ומדדי הדלקת (CRP למשל) תקינים, סביר שלא מדובר במחלה דלקתית.. אבל לא בלתי אפשרי. בדיקות אחרות שאפשר לקחת גם מפורטות בהודעה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו