DISH?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• DISH?
    איריס
    14/04/2013

שלום רב
    נתבשרתי לאחר CT כי יש לי DISH, 4 חוליות TORAX מחוברות והן גידלו זיזים מדובר בחוליות T4-T7.
    מה ניתן לעשות כדי לנסות ולעצור את התפתחות הקלציפיקציה הזאת?
    האם יתכן שגורם לכאב מזה 6 חודשים בצלע, מתחת לשד שמאל?
    האם יש ליטול קלציום במצב כזה?
    הוזרק לי דפו+לידוקאין מה שנתן לי שקט ליום אחד.
    נא המלצות, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    DISH?

הוספת תגובה

• DISH? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    15/04/2013

הי איריס. DISH זו מחלה שפירה שנגרמת מהסתיידות גידים בעמוד השדרה ולעיתים גם בגפיים. חיבור בין 4 חוליות רצופות במיוחד באזור החזה (כמו אצלך) מאוד יכול להתאים לאבחנה. כאבי גב וגם כאבים בצלעות יכולות להיות חלק מהתלונות.

חשוב להדגיש שישנה אבחנה מבדלת ולכן כדאי לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת (אם עדיין לא עברת). בהקשר זה אציין כי היא שכיחה יותר בגברים ומופיעה אחרי גיל 40 בדר"כ.

הטיפול הוא סימפטומטי וכולל פיזיוטראפיה, פעילות גופנית(שחיה) וטיפול לכאבים כולל גם הזרקות מקומיות של סטרואידים ובמקרים קיצוניים ניתוחים-למשל לשחרור עצב כלוא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DISH

איריס
    15/04/2013

תודה רבה. גם ריאומטולוג ראה את ה-CT וזהה DISH. אני בת 61. מה שחסר לי זה הנתון עליו שאלתי לגבי נטילת קלציום, האם הסתיידויות שכאלה יכולות להתגבר עם נטילת המינרל הזה? והאם יש דרך לעצור את התקדמות המחלה הזאת?
    תודה רבה וחג שמח
    איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DISH - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/04/2013

אין קשר בין המחלה לנטילת סידן. כיום אין בסיס מובהק לטיפול שיעצור את התקדמות המחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו