מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי פרקים כשהתוצאות תקינותאפרת יצחק17/05/2013
שלום רב שמי אפרת יצחק בת 29 מירושליםאני סובלת ממחלת קרוהן מזה כחמש שנים. בנוסף יש לי אוסטיאופורוזיס- 3.6- ואנמיה.בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי מפוזרים בכול חלקי הגוף במיוחד בלילה ובבוקר יש לי קושי להזיז את המרפקים ובמיוחד את אצבעות הידיים. הכאבים עזים עד כדי שאני מתקשה לבצע פעולות ואף הפשוטות ביותר כמו פתיחת בקבוק שתייה ויוצא בזה. הכאבים הם באים מהצוואר לכתף לכפות ידיים לברכיים ובכפות רגליים. הכאבים מתחזקים במאמץ בכול הגוף. בנוסף לכול אני סובלת מתשישות אין סופית אני מרגישה שאני כול הזמן עייפה ושבכול זמן נתון אני עלולה להירדם. רופא המשפחה שלי הפנה אותי לריאומטולוג, שהפנתה אותי לבצע מספר בדיקות. עד כה כול הבדיקות שבצעתי הינן תקינות ( צילומי רטגן ובדיקות מעבדה). מלבד שקיעת דם גבהה, שלא ידועה אם סימני הדלקת שיש בגופי הם ממחלת הקרוהן.אני על סף תסכול ואני סובלת מדיכאון בעקבות מצב זה.אשמח אילו אולי תתנו לי איזה שהוא כיוון להמשך טיפול אולי תגידו לי מה לדעתכם האבחנה לכול הסימפטומים הנ"ל.
בתודה מראש אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים כשהתוצאות תקינות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/05/2013מחלת קרוהן יכולה לכלול מעבר לדלקת במעי גם דלקת במקומות אחרים - למשל בפרקים.
יתכן שהכאבים נובעים מדלקת פרקים פעילה ולכן בהתאם יש להתחיל או לשנות טיפול . עייפות ניכרת יכולה להגרם מאנמיה, מדלקת פעילה (במעי?בפרקים?) וגם מדיכאון. דלקת פרקים יכולה לערב גם את עמוד השדרה- אולי זה מסביר את התלונות בצוואר.
מציע לנסות לקדם את התור לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכול אופן תודה
אפרת יצחק19/05/2013שלום רב,
ראשית כול אני מודה לך מעמקי לבי על ההתייחסות.
ברצוני להבהיר מעט כמה סוגיות:
בנוגע לדלקת בפרקים- הייתי אצל ריאומטולוג. לאחר בדיקות מעבדה וצילומי רטגן, הגיעו הרופאים למסקנה כי לא נמצא כול סימן לדלקת פרקים. וזאת למרות שיש שקיעת דם גבוהה וסימנים לדלקת, אך מעבר לכך אין כול סימן אחר היכול להעיד על דלקת פרקים. וזאת ע"פ ערכת הרופאים המטפלים.
בנוגע לעייפות כרונית איני יכולה להשליך זאת על האנמיה היות וישי לי אנמיה מזה כ-5 שנים ולעולם לא הייתי עייפה עד כדי תשישות ואפיסת כוחות כמו בחודשים האחרונים.
הייתי אצל כול המומחים מרופא משפחה, גסטרולוג ועד לריאומטולוג. אך לצערי לכולם אין כול מענה לכאביי בזמן בו אני יושבת בביתי וסובלת מכאבים קשים וללא הרף כלל, שמפריעים לי בתפקודי היום יומי. עד כי נאלצתי לגשת למרפאה לבריאות הנפש למצוא את תקוותי היות והקושי הנפשי גדול פי כמה מהקושי הפיזי. וזאת בשל כך שהרופאים יושבים אל מולי ונותנים לי הרגשה של חוסר תקווה. חוסר ההכרה בכאביי קשה לי מנשוא.
בכול אופן אני מודה לך מאוד על ההתייחסות, תודה והמשך יום ושבוע טוב!!!
אפרת יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכול אופן תודה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/05/2013נראה שההתייחסות אלייך רצינית ויתכן שכאבים הם חלק מפיברומיאלגיה/תסמונת כאב כרוני שמלווה מחלות רבות. תמיד אפשר לפנות לחוות דעת נוספת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
אפרת יצחק19/05/2013אני מודה לך מעמקי ליבי.
תודה תודה והמשך יום טוב ושבוע טוב!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)