מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה??שי19/05/2013
שלום ,
יש לי חשש שאני סובלת מפיברומיאלגיה.. אני בת 29 סובלת מאנמיה, טלסמיה ,מיגרנה ומקור תמידי. לפני 4 חודשים החלו לי כאבי גב איומים במרכז עמוד השדרה שהשביתו אותי מכל פעילות הם אופיינו כדלקת אך לא עברו עד לרגע זה יש ימים שטוב יותר ויש ימים ששוב ממש כואב. בדיקות שעשיתי הצביעו על עקמת קלה ושינויים ניוונים ארטירטים קלים. טופלתי בפיזיותרפיה שלא כזה עזרה, דיקור יבש במרפאת כאב לדברי הרופאה השרירים שלי בגב מכווצים ומתכווצים כל הזמן..נשלחתי לבדיקת MRI של עמוד השדרה ומפרקים שתערך בקרוב... בדיקות הדם שלי יצאו תקינות(ביצעתי גם של מחלת הנשיקה שיצאה תקינה והראתה שבעבר היה לי אם כי לא ידעתי בכלל..) אציין שאני בחורה מאוד פחדנית וכבר סבלתי מהתקפי חרדה בעבר. מה שמביא אותי לכיוון הפיברו, הוא המידע שאני קוראת ומתאים למה שאני חובה שזה חולשה עייפות חוסר אנרגטיות(זה דברים שגם תמיד סבלתי מהם עקב האנמיה ובנוסף הנושא של התחושות הסימטריות של חולשה וכאבים דמויי שפעת שהחלה עם כאבי הגב ברגליים בהתחלה מאחור ואז גם מקדימה עד לכפות הרגליים וכעת גם בידיים לאורך הזרועות ועד תחילת הכתפיים בצורה אחידה . האם זה מזכיר פיברו??
סליחה על האורך...תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה?? - תגובה
ד''ר אנה קופרמן19/05/2013שלום שי
סיפור שלך האמת מאד ארוך אך ללא ספק אחת מחששות שמדובר בתמונה של פיבראומאלגיה
אנחנו מדברים על פיבראומיאלגיה כאשר שוללים כל אפשרות אחרת עם תמונה קלינית של כאבים מפוזרים , חולשה , עייפות הפרעות שינה
את לא ציינת האם עברת בירור ראומטולוגי כולל בדיקות ו בדיקת רופא
חשוב מאד להתייעץ עם ראומטולוג לצורך אבחנה מדויקת ו כמבובן אפשרות טיפולי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שי19/05/2013שלום,
תודה על ההתייחסות. הייתי אצל ריאומטלוג אך ההתייחסות היתה בעיקר לגבי הגב . האמת ששאלתי על הנושא של הפיברו אך הרופא שלל (מבלי לבדוק את הנקודות) בטענה שאני לא מתלוננת על כאבים בכל הגוף אלא על מקום מסוים והתחושות ברגליים לדבריו נבעו מהלחץ שמגיע מהגב (אז גם לא היו התחושות של הידיים שקיימות כרגע לצד הרגליים ואני מאמינה שזה משנה את המצב..) .
לגבי עייפות וחולשה לא נשאלתי אך קיבלתי הפניה לMRI של מפרקי ה-SI בגלל מיפוי העצמות שהראה קליטה ב SIJ. על אילו בדיקות נוספות תוכלי להמליץ?
אני מאוד חוששת מהפיברומיאלגיה..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו בדיקות הדם שביצעו לי במסגרת זו
שי20/05/2013ANA TITER NEGATIVE at 1:1
ANA PATTERN NO PATTERN
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו בדיקות הדם שביצעו לי במסגרת זו - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/05/2013הבדיקות שציינת תקינות. בדיקת MRI של פרקי סאקרואיליאק יכולה להוכיח או לשלול מחלת פרקים דלקתית במפרקים הללו (שמחברים את עמוד השדרה התחתון עם האגן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכאן שהתחושות המוזרות
שי20/05/2013בידיים וברגליים יכול לנבוע מהדלקת הזו במידה וקיימת? או שזה בהכרח משתייך לפיברו?
תודה רבה לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכאן שהתחושות המוזרות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/05/2013פיברומיאלגיה יכול להסביר את התחושות שלך אבל צריך לשלול מחלה דלקתית לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שי20/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)