RA?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RA?
    אייל
    02/06/2013

שלום
    אני בחור בן 44. בד"כ בריא. די רזה 60 ק"ג על 1.80 מטר

לפני כ 3 חודשים נדבקתי מהילדים בזיהום בבטן ( חיידק שיגלה ) היה חום ושבוע של שלשולים שחלף. ירדתי 3 קילו.
    מאז מרגיש שלא לגמרי חזרתי לעצמי יש קצת חולשה.
    בדיקות דם לפני חודש - ספירה, כימיה, שקיעת דם תקינות.

לפני 5 ימים היה לי אירוע מתח חריג בעבודה, אחרי לילה עם מעט שינה וחזרתי הביתה תשוש וכאמור באחרונה אין הרבה כח.
    למחרת הרגשתי שמתחיל כאב בכמה פרקים של האצבעות בשתי כפות הידיים וגם בשתי כפות הרגליים. לא כאב חזק אבל יש קצת כאב ומדי פעם זה נהיה חד יותר.
    אין נפיחות. אין כאבי שרירים. אין נוקשות חריגה.
    עברו 5 ימים והכאב עדיין נמשך. קצת באצבעות ברגליים ובידיים. בברכיים. בכתפיים. אלה לא כאבים חזקים. אלא כאבים קלים ומדי פעם יש גל של כאב חד יותר באחד הפרקים לכמה שניות וחולף.

יש לי בת דודה עם RA.
    רציתי לשאול.
    במידה ולפני כמעט שבוע בעקבות מאורע המתח החריג התפרצה אצלי חלילה
    מחלת פרקים כמו RA או מחלת פרקים אחרת
    1. האם במידה ואבצע עכשיו בדיקות ראומטיות כמו RF ו CCP זה ייתן תוצאות או שמוקדם מדי?
    2. אם יש קצת כאבים בפרקי האצבעות בידיים וברגליים וכו ועבר כשבוע מאז שזה החל, האם במידה ומדובר במחלה כמו RA אזי אמור לראות עכשיו בשקיעת הדם או ב CRP עלייה מסוימת?
    אם אבצע עכשיו, שבוע אחרי תחילת התסמינים, CRP והוא תקין האם אפשר להיות שקט שכנראה לא מדובר במחלת פרקים כמו RA?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RA?

הוספת תגובה

• RA? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/06/2013

הי. כאבי פרקים 5 ימים- עדיין מוקדם לקבוע אבחנה. בשלב הראשון ממליץ לפנות לרופא משפחה לקבל טיפול סימפטומטי לשבוע -שבועיים. במידה ואין שיפור או לחילופין החמרה אחרי הפסקת הטיפול- אז הייתי פותח בברור כמו מדדי דלקת (CRP/ESR), סרולוגיה לוירוסים, RF ואנטי CCP, בדיקת ANA וצילומי המפרקים הכואבים וכמובן ייעוץ ראומטולוגי מסודר. דלקת פרקים פעילה עם מדדי דלקת תקינים- לא סביר אבל אפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו