מטוטרקסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטוטרקסט
    גל
    22/07/2013

שלום רב .

אני סובלת מדלקת פרקים פסוריאטית , הדלקת מתבטאת אצלי בשני הברכיים , דלקתיות ומלאות נוזל ,בשבוע האחרון התחלתי לנטול מטוטרקסט 10 מ״ג פעם בשבוע , שאלתי היא , תוך כמה זמן התרופה אמורה להתחיל להשפיע והאם היא מורידה את הנפיחות וסופחת/ מיבשת את הנוזל ? ובכלל האם יש טיפול שיכול לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע נשירת שיער מה שכבר התחיל לי כתוצאה מנטילת התרופה ??

תודה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטוטרקסט

הוספת תגובה

• מטוטרקסט - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    23/07/2013

התרופה אמורה להתחיל לעזור אחרי 3-4 שבועות. תנאי להצלחה הוא לקבל מינון מותאם למשקל- 0.3 מ"ג לק"ג, כך ש10 מ"ג במקרה שלך נשמע לי נמוך. אין דבר כזה טיפול לחיזוק המערכת החיסונית. נשירת שיער- יכול להיות בגלל מחלה דלקתית פעילה, יכול להיות תופעת לוואי למטוטרקסאט- לכן יש להקפיד על נטילת חומצה פולית יום לאחר הטיפול ואולי אף יומיים ברצף. בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת נפיחות

גל
    23/07/2013

תודה רבה על התשובה .
    רציתי לשאול עוד משהו קטן ,
    האם הנפיחות של הברכיים גם אמורה לרדת יחד עם השפעת הכדורים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת נפיחות - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    24/07/2013

מכיוון שמדובר בכדור נוגד דלקת, במידה והנפיחות בברכיים נגרמת ממחלה דלקתית הכדורים אמורים לעזור גם לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Methotrexat וחיסון החדש שניתן לילדי

M.gaby
    26/08/2013

אני צורכת 7.5 מ״ג מטוטרקסט לשבוע נגד מחלת דלקת פרקים. נכדתי הצעירה בת 4.6 שנים עומדת לקבל את חיסון הפוליו,לפי ההסבר שקיבלנו אסור לי להיות בקירבתה אפילו לא בחדר כלומר ניתוק למשך כ6שבועות . שאלתי : האם חל איסור על קירבה בגלל הסכנה לבריאותי?
    תודה מראש אל התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Methotrexat וחיסון החדש שניתן לילדי - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    27/08/2013

הי להימנע ממגע ישיר עם הפרשות/חיתולים צואה במשך 6 שבועות מהחיסון. בכלל דרושה הקפדה יתרה על הגיינה אישית, רחצת ידיים בכל נגע עם הילד, הכנת מזון. להקפיד על רחיצת פרות וירקות במים וסבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו