שאלה מקצועית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מקצועית
    גוי
    07/09/2013

שלום דר זה שוב אני התכתבתי איתך לפני שבועיים על כאבים בפרקים אחרי שציינתי בפנייך את התוצאות בדיקות הדם . הלכתי לראומטלוג כתב שאין נפיחות ואין נוקשות בפרקים ורשם ושלל הרבה דברים . ונתן לי ארקוקסיה 90 ל10 ימים בארבעה הימים הראשונים הכל עבר הפסקתי ושוב כל הכאבים חזרו של הפרקים כולל אצבעות הידיים מרגיש כמו זרמים הרגשה שכל הגוף חלש לגמרי . הראמטלוג מסר שזה יכול להיות ויראלי . אבל אני מרגיש שהוא לא עזר לי בכלל חזרתי לקחת את הארקוקסיה על דעת עצמי אך כבר לא משפיע האקמול משפיע עלי . לציין הרגשה כבדה אין תאבון מן כל הזמן הרגשה של דיכאון ניפחות בבטו . אין לי נפיחות בכלל הבידיים ולא ברגליים אבל אני לא יודע כבר מה לעשות
    RNP A Ab >8.0 Positive
    SmRNP Ab >8.0 Positive
    Antinuclear Ab POSITIVE
    Anti-DNA 1.0 IU/mL
    Iron 64.9 ug/dL
    C-Reactive Prot. 5.4 mg/L
    Rheumatoid Factor <10 IU/mL
    ESR 23 mm/h

איזה סוג של דלקת פרקים זו ומה מדובר בכלל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    10/09/2013

קשה לתת אבחנה רק מהתאור של התלונות ובוודאי לתת אבחנה אחרת מראומטולוג שבדק ושוחח איתך, אולם המעבדה מרמזת על אפשרות של בעיה אוטואימונית (ANA, אנטי RNP חיוביים). יתכן ומדובר בתשובה false positive מסיבות טכניות במעבדה ולכן יש לבקש ביצוע הבדיקה שוב (ANA) בשיטת אימונופלורוסנציה (IF) ואם הבדיקות עדיין חיוביות והתלונות ממשיכות לשוב לבדיקת ראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו