iv pamidronte

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• iv pamidronte
    פזית
    27/10/2013

שלום. בת 38 סובלת מאנקילוזינג ספונדיליטיס. מטופלת מזה 6 שנים בסלאזופירין שעזר. מסרבת בינתיים לתרופות ביולוגיות מפחד מתופעות הלוואי (יש לי 4 ילדים קטנים).
    בתקופה האחרונה הופיע קשיון ממושך בגב לאחר ישיבה ומנוחה (לוקח לי מספר דקות להתיישר לאחר נהיגה וכדומה).
    הראומטולוג הציע לי טיפול בפמידרונט 60 מ"ג בעירוי פעם בחודש. האם ידוע כטיפול מתאים למחלתי? האם ניסיוני? האם ידועות תופעות לוואי? קראתי שויטמין D או קורטיזונים עשויים להפחית תופעות לוואי האם ידוע לך?
    תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    iv pamidronte

הוספת תגובה

• iv pamidronte - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    28/10/2013

אנקילוזינג ספונדיליטיס הינה מסוג המחלות שהרפואה מצאה לה בשנים האחרנות פיתרון, לפחות בכל הנוגע לאיכות החיים- והכוונה לתרופות הביולוגיות. אמרת שיש לך 4 ילדים כך שזה לא דבר של מה בכך. אין בהכרח יותר תופעות לוואי מתרופות ביולוגיות לעומת סלזופירין למשל שאת כבר לוקחת.
    גם לפמידרונט יש תופעות לוואי פוטנציאליות-תחושת שפעת, שינויים במלחים בדם, הפרעות קצב והרשימה עוד ארוכה.
    זו תרופה שלא מקובל לתת אותה למחלתך אלא רק אם אין ברירה (למשך מוצו כל האפשרויות האחרות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו