פניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל?
    אדית
    25/11/2013

אודה על מידע בטיפול בעקיצות, בדיקור, במחטי אורן[?], בישינוי תזונה, או בכל דרך אחרת שהועילה להפחתת הדלקת.
    קראתי עליהן באינטרנט ואין לי מושג אם זו שרלטנות או שיטות מועילות.
    רב תודות מראש על פרסום ההודעה ועל מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/11/2013

הי אדית, השיטות שציינת באופן כללי לא מוכחות בעבודות מבוקרות כיעילות לטיפול בדלקת מפרקים ולכן מי שמציג אותן ככאלה שכן-חובת ההוכחה עליו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן יש טיפול אלטרנטיבי

תמר
    26/11/2013

במאי האחרון אובחנתי כחולה בדלקת פרקים וגידים. סבלתי מאד אבל
    לא רציתי לקחת את הסאלזופירין שנרשם לי.
    הגעתי לטיפול אצל נטרופטתית (מי שמעוניין אמסור לו את פרטיה).
    קבלתי טיפול בתרופות הומיאופטיות, תוספי תזונה ושינוי בתזונה היום-יומית.
    לאחר חודשיים כבר הרגשתי שיפור ניכר ובהמשך הזמן שעבר אמרתי "שלום ולא להתראות" לדלקת הפרקים. היום אני מרגישה כאילו נעשה לי נס.
    אני חייבת לציין שעלות התוספים והתרופות גבוהה- כ1200 שח' בחודש. אבל מבחינתי, אין מחיר לבריאות ולתיפקוד.
    הדבר המרכזי בדיאטה שקיבלתי על עצמי הוא הימנעות מסוכר לבן. תבינו, תוצרי הפירוק של הסוכר מתישבים בפרקים והם הגורם לדלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן יש טיפול אלטרנטיבי - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    27/11/2013

שלום תמר
    אני מאד שמחה שאת מרגישה כל כך טוב ,תמשיכי להיות בריאה ושמחה
    חייבת לציין שקיימים מספר סוגים של דלקת פרקים, ובחלק ממקרים מניעת מגורמי סיכון עוזרת למצב, גם דלקת פרקים שיגרונתית כימחלה יכולה להיות מאד קשה , אך יכול להיות מצב בינוני וקל
    חשוב לציין שדלקת פרקים שיגרונתית מחלה סיסטמית , עם פגיעה לא רק בפרקים אך גם במערכות אחרות, טיפול תרופתי בזמן חשוב למניעת סיבוכים, אין ספק שתוספי מזון , דיאטה נכונה , פעילות גופנית עוזרים למצב , אך לא טיפול שיכול לעצור תהליך דלקתי על רמה של תאים,המלצה שלי לחולים עם דלקת פרקים שירונתית - טיפול תרופתי , אפשרי לשלב עם טיפול אלטרנטיבי , אך לא במקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    17/12/2013

הי אדית. אין בספרות הרפואית שום הוכחה שהטיפולים שציינת מועילים.
    כמובן שישנם הרבה אנשים שטוענים שהם כן עוזרים, אולם כחומר למחשבה- מדוע זה מעולם לא הוכח במחקר מבוקר?
    אסייג ואומר שדיקור סיני כן הוכח כטיפול המועיל לכאבי מפרקים הנובעים משחיקה (לא הוכח במחלת מפרקים דלקתית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו