דחוף - אצבעות לבנות מה זה אומר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף - אצבעות לבנות מה זה אומר?
    מירי
    16/12/2013

שלום ד"ר,

אני בת 46 מזה כשנה וחצי התחלתי להרגיש שהידיים שלי נרדמות ממש בשעות די קבועות לפנות בוקר ניגשתי לרופאה ראומטולוגית שנתנה לי לעשות בדיקות דם וצילום כף יד ואמרה שהבדיקות בסדר. מבחינת התופעה עדיין המצב כמו שהוא ואני עדיין במעקב של בדיקות נוספות אצל הראומטולוגית.

ממש היום אומנם קר מאוד פתאום אני רואה שהאצבע המכונה קמיצה בשתי היידיים אותה האצבע האצבעות הפכו להיות לבנות לבנות כאילו דם לא עובר בהם דיי נבהלתי ורצתי לברז ושמתי את היידיים תחת מים חמים לאחר כמה דקות הצבע חזר. נראה לי שתופעה זו עוד תחזור.

מה זה אומר האם יש מקום לדאגה? למי לפנות?

בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף - אצבעות לבנות מה זה אומר? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/12/2013

הי מירי, את מתארת תופעה מוכרת שנקראת תופעת רנו שנגרמת מהתכווצות עורקים קטנים (עורקיקים) בקצוות של הגוף (אצבעות ידיים ורגליים, לעיתם גם האף והאזניים). מכיוון שעולה ממה שכתבת שמדובר בתופעה חדשה- הדבר דורש ברור. אפשרויות לתופעה נעות בין היעדר סיבה (ואז הטיפול סימפטומטי, למשל ללבוש כפפות כשקר) לבין מחלות שונות (אוטואימוניות, קרישיות יתר ועוד). מציע ליידע את הראומטולוגית אצלה את במעקב ולהחליט על המשך הברור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו