מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מקצועית והסברגוי01/02/2014
שלום בן 30 בריא לחלוטין לאחרונה מזה כמה חודשיים היו לי כאבי פרקים באצבעות הידיים ומפרקים הגדולים ,שבא והולך , בנוסף צריבה בעיניים שהרופא העיניים מסר לי שיש לך יובש קל , ומין פצעים קטנים בלשון ללא מוגלה גם באים ונעלמים , התדירות שלהם מאוד נמוכה, בבדיקת ראומטלוג בכיר שלח דלקת פרקים , ושלח אותי לבית חולים בני ציון שאעשה בדיקת דם מסוג Ana והנה התוצאות
antinuclear ad dlood- fine speckled
anti rnp 70-blood 2 חיובי
anti rnp ad blood 1.18 גבולי
anti smith 0.99 שלילי
anti ro (ss-a( ad blood 0.20 שלילי
anti la (ss-b) ad 1.64 חיובי
topoisomerase 1 (scl 70) ad 0.90 שלילי
anti centromer ad dlood 0.47 שלילי
jo1 ad blood- 0.52 שלילי
הרופא מסר לי שזה לא לופוס ושמערכת החיסון בפעילות יתר, והתחיל לתת לי פלאקוניל 100 פעמיים ביום
באבחנה שלו רשם ראיתי like lupos
כל הבדיקות הדם והשתן שלי תקינות ,
האם בזה אומר שאני חולה לופוס?
וזה שאני לוקיח את התרופה הזו אומר שאני חולה במחלה הזו?
ולמה כל הזמן הרופא שלי אומר לי שזה לא לופוס אלה דמוי לופוס , אפשר בבקשה הסבר ,, לאחרונה השמש מאוד מפריעה לי שזה לא היה בכלל , היובש בעיניים נעלם וגם כאבי הפרקים ירדו ב99 אחוז, ההרגשה מאוד מפחידה אותי , כי אני לא מקבל שום הסבר , אשמח בבקשה שתסביר לי מה קורה פה , מה זה המושג ״דמוי לופוס״ או לייק לופוס , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית והסבר - תגובה
ד''ר אנה קופרמן01/02/2014שלום
קודם כל אתה לא צריך להיות בלחץ
עלית נוגדנים כמו ANA , RNP יכולה להיות עד 8 % באוכלוסיה בריאה.
כאשר עלית נגדנים כמו שלך מופיעה יחד עם סימנים קלינים כאבים בפרקים , יובש בעיניים , פצעים בפה מצב חשוד למחלה אוטו אממונית, אך עדיין אין מספיק קריטראונים ללופוס ,טיפול שנותנו לך יכול למנוע התלקחות מחלה סיסטימית ולהוריד כמות נוגדים,
ללא ספק אתה צריך להיות במעקב ראומטולוג שלך , כולל מעקב אחרי בדיקות דם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)