עזרה בבקשה!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!!!!
    לילי
    24/02/2014

שלום, .
    אני כשנתיים נמצאת בבדיקות מקיפות ובמעקב אצל רמטולוג. היה לי חשש לתסמונת שיוגרן ועשיתי מיפוי ב. רוק שתוצאות היו: ירידה דיפוזית בקליטה בלוטה מימין בלי שום שינוי עקרוני לאחר מציצת לימון. בביופסיה של ב. רוק התוצאות היו:
    mild lymphoplasmacytic sialadenitismild chronic.
    ערכים של esr, ו crp גבוהים ונוגנים ana חיובי ו ssa ssb חיוביים.
    dna ו anti-sm שליליים.
    ולמזלי הטוב אין לי תלונות אופייניות לסיוגרן. אני אשמח אם תייעץ לי מניסיונך ולומר לי מה אתה חושב, האם יש אבחנה( אולי זה בככלל לופוס)? והאם כדאי לי להתחייל בטיפול תרופתי של פלקווינל?
    ומבחינת הריון וסיכון מה זה אומר כל הנוגדנים שנמצאים אצלי?
    תדה רבה
    לילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!! - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/02/2014

הי. אני מניח ששלחו אותך למיפוי בלוטות רוק ולביופסיית רוק בגלל תלונות של יובש בפה. נוגדנים חיוביים בבדיקות יחד עם יובש והממצאים שתיארת בבדיקות האחרות(מיפוי,ביופסיה) יכולים להתאים לסיוגרן. במידה והתלונה העיקרית היא יובש- הטיפול הוא סימפטומטי בלבד. אבל בחולי סיוגרן חשוב המעקב הסדיר, אחת לכמה חודשים, אצל ראומטולוג. פלקווניל בסיוגרן ניתן לכאבי מפרקים.
    לגבי לופוס- כן, על סמך הנוגדנים שפירט יכול להיות שמדובר בלופוס אולם לצורך האבחנה הסופית צריך ממצאים נוספים בבדיקות הדם ובבדיקה גופנית.
    לגבי הריון- יש צורך במעקב אצל גניקולוג ולעשות אקו לב עוברי במהלך הטרימסטר השני. אין בעיית פוריות בסיוגרן.
    מקווה שעזרתי, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך......

לילי
    25/02/2014

שלום, ד"ר יונתן.
    ראשית כל אני רוצה להודות לך על התשובה והתייחסות המהירה.
    ועוד שאלת הבהרה אחת: מבחינת 2 הראומטולוגים שהייתי אצלם וגם אצל רופאת המשפחה שלי הם שללו לופוס. העניין הוא שאני קראתי שהסיכון בתסמונת סיוגרן הוא חס וחלילה ממאירויות בב. הלימפה. ומזה אני בעצם חוששת( למרות שכרגע האבחנה שלי היא חולה אוטואימונית ולא כחולה בתסמונת). מה אתה מציע לי כרגע לעשות?? האם יש טיפול טבעי או המלצות מסוימות כדי שחס וחלילה לא תהיה אז ושהיא התפרצות?? והאם לדעתך, יש אפשרות שקיימים אצלי הנוגדנים ללא מחלה ספציפית?
    תודה רבה
    לילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך...... - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/02/2014

אכן קיימת אפשרות רחוקה בחולי סיוגרן להתפתחות מחלות המטולוגיות ולכן חשוב ביותר להמשיך במעקב אחת לכמה חודשים אצל ראומטולוג. לא ידוע לי על דרך למנוע התפתחות כזו.
    לגבי האבחנה, ישנם קריטריונים שעוזרים לאבחנה ואני מניח שהרופאים שקבעו כך השתמשו בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

לילי
    25/02/2014

אוקיי, תודה רבה על הייעוץ והעזרה!!!!!!
    רק בריאות!!!!
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו