trochanterig bursitis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• trochanterig bursitis
    שוש
    12/05/2014

לרופאים שלום!
    אני בת 57,עם כאבי גב תחתון שמקרינים לאורך הירך בשתי הרגליים והכאבים לפעמים גם בחלק החיצוני של כף הרגל.
    בבדיקת CT שעשיתי לפני כחודשיים הממצאים הבאים:ספונדילוליסטוזיס ברגה 1-2 בגובה חוליות L-4 -L5 עם לטרוליסטוזיס קל לשמאל באותו גובה.ללא הרס גרמי וללא שברים בשלד שנסרק.
    אוסטיאופיטים קדמיים רטנים בגופי חוליות L5 ו-S1 בגדלים עד כ-8 מ"מ.L4-L5 מודגם בלט דיסק אחורי ולטראלי דו צדדי עם לחץ בינוני על השק התקאלי ועל שורשי העצבים דו צדדי.L3-L4 מודגם בלט דיסק דיפוזי קל גורם להשטחת השק התקאלי ומשיק לשורש העצב השמאלי.
    אני לאחר 12 טיפולי פיזיותראפיה שהקלו במעט את הכאבים,נטילת של כדורים כמו:" אתופן, ארקוקסיה ,ונבוקו לא עזרו.הכאבים לאורך הירכיים בלתי נסבלים,בעיקר בשינה
    בעיות נוספות בכפות הרגליים("גמישות יתר בלפידוס +-.רגישות בהנעת קרן 2 ובלחיצה על TMT ")
    בביקור לפני כחודש אצל ראומטולוג איבחן trochanterig bursitis והזריק לי לבורסה השמאלית תמיסת lidocain יחד עם diprospan לצערי היתה הקלה לשבוע בלבד,ועתה הכאבים הם גם בעמידה ממושכת לפעמים עם כאבים בישבן,כאבים גם בישיבה.ברור לי שירידה במשקל תעזור ומצד שני כל פעילות גופנית מחמירה את הכאב.
    אשמח לשמוע חוות דעתכם,המלצות על טיפול אחר? אמורה להיות בביקורת אצל הראומטולוג רק בעוד חודש .
    תודה מראש!
    שוש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    trochanterig bursitis

הוספת תגובה

• trochanterig bursitis - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    13/05/2014

הי. על פי הפיענוח של הדמיית עמוד השדרה הכאבים שלך נובעים, בחלקם לפחות, מבעיות בעמוד השדרה, עם או בלי בורסיטיס כפי שאיבחן הראומטולוג. הבורסה עמוקה מאוד, בעיקר באנשים עם משקל עודף, וקשה להגיע אליה בזריקה. לא תמיד זה מצליח ויש מקום לשקול הזרקה נוספת.
    אני מציע: 1) ביקורת במרפאת כאב לגבי טיפול תרופתי+אופצייה של טיפולים בהזרקות מקומיות תחת שיקוף 2) פעילות גופנית שתכלול שחיה (במקום הליכה או ריצה שוודאי מחמירים את המצב) 3) בהקשר הזה- ייעוץ דיאטני שבשילוב עם פעילות גופנית יעזור להוריד במשקל 4) לנסות טיפולי פיזיוטראפיה והידרוטראפיה (כמו פיזיוטראפיה אבל במים) לגב התחתון 5) אם התלונה כוללת נימולים ברגליים אז לבצע EMG של הגפיים התחתונות לראות האם ישנו נזק עצבי שדורש טיפול משלו ויכול לגרום לכאבים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוש יקרה, הביני

אחת שנרפאה
    07/07/2014

סוכר זה רעל לפרקים. פשוט רעל.
    הפסיקי לצרוך סוכר, קמח חיטה, מוצרי חלב, תפוחי אדמה חצילים ומאכלים מטוגנים.
    מבטיחה לך שתרגישי הקלה לאחר חודשיים-שלושה.
    אם תרצי לשפר את מצבך, כדאי לך מאד לצרוך תוספי תזונה בהמלצת נטרופט, וכן לעשות "ניקוי" הומאופטי.
    אני עשיתי את כל אלה לפני כשנה ואני לגמרי ללא כאבים למעט כשאני "חוטאת" במה שאסור לי. אז, אני חוטפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו