כאבי פרקים ממושכים לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים ממושכים לאחר לידה
    שני
    02/06/2014

שלום,
    אני כ- 7 ח' לאחר לידה.
    בערך 6 שבועות לאחר הלידה החלו כאבי פרקים שממשיכים עד היום ומחמירים בעוצמתם: אני כאובה כל היום והכי גרוע זה באמצע הלילה ולפנות בוקר. פרקי האצבעות בידיים, שורש כף היד, הכתפיים ואצבעות הרגליים מאד מאד כואבים.
    ברקע:
    לפני 7 שנים פריקרדיטיס שטופל ע"י ארקוקסיה ומאז ב"ה לא חזר, לפני 5 שנים חודש שלם של כאבי פרקים עזים- טופל ע"י ארקוקסיה, היה חשד ללופוס ונתבקשתי לבדוק ANA כל שנה, וכך עשיתי.
    מאז ועד הלידה היה שקט מכל הנ"ל, לא כאב כלום ולא נזדקקתי לשום כדור.
    בעקבות הכאבים לאחר הלידה פניתי בדצמבר 2013 לראומטולוג: ANA=0.5,
    ESR=36
    C3+C4= שלילי
    ANTI CPP= שלילי
    ורק RF=19
    נטלתי מאז 3 פעמים ארקוקסיה (3 חפיסות, רק בזמן הכאב ולא תמיד בתדירות קבועה) אך לצערי הפעם זה לא עזר כי הכאבים ממשיכים עד עכשיו.
    כשאני לוחצת על המפרקים באצבעות הידיים אני מאד כאובה ומצאתי אף בליטה אחת קטנטונת במפרק שממנו מתחילה האצבע בכף היד. אין אודם להערכתי.
    אני "חשה" את המפרקים 24 שעות וזה מאד מפריע לי ומתסכל.
    שאלתי- מה זה יכול להיות? אם הבדיקות מדצמבר תקינות- מדוע אני מרגישה כך?
    אני ממש סובלת ואובדת עצות.
    תודה רבה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי פרקים ממושכים לאחר לידה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/06/2014

הי שני. התקופה לאחר הלידה הינה תקופה "רגישה" שבה דלקות מפרקים יכולות להתעורר. איני רומז שאת סובלת ממחלת דלקתית של המפרקים, אבל התיאור של התלונות בתזמון הזה דורש ברור ומעקב.
    הבדיקות שציינת סה"כ תקינות אבל יש מקום לחזור להערכה מסודרת אצל ראומטולוג ובהקדם. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו