האם אני סובלת מסיוגרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני סובלת מסיוגרן
    אורית
    20/07/2014

אני בת 33, מאז ההריון הראשון אני חשה שינויים גופניים כמו יובש כרוני שלא עובר בעיניים ואפילו טיפות עיניים וג'לים למיניהם לא מקלים על ההרגשה,עדשות בעיניים אני לא יכולה לשים מאחר וזה שורף לי (הייתי שמה פעם ליציאות ערב) יובש בשפתיים באופן כרוני לא משנה כמה לחות אני מורחת...כמו כן קשקשים בקרקפת שחוזרים ולא עוברים וגורמים לגרד בראש,וסובלת מנשירה ושיער דליל מאד,
    יובש בכפות רגליים וידיים...
    בגלל שרוב חיי סבלתי מכאבי שרירים בצוואר וכתפיים באופן כרוני (בעבר אמרו שיש לי גמישות יתר)
    עשיתי בדיקות ראומוטולוגיות שיצאו בסדר ותקינות,
    כמו כן היו לי בעיות עם מפרק הלסת ועשיתי פיזיותרפיה כי היו לי כאבים וזה עבר.

האם זה קשור לסיוגרן? אני התיעצתי עם רופא המשפחה אמר שאין מה לבדוק או לעשות עם זה ....והאם בדיקות תקינות של ראומוטולוגיה מראות שאין לי ?
    איך אדע אם אני סובלת מזה? איזה בדיקות צריך לערוך...איך מטפלים?
    אני כרגע בהריון שני חודש 5

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני סובלת מסיוגרן

הוספת תגובה

• עוד פרמטר חשוב

אורית
    21/07/2014

לאחי הגדול יש מחלת קרון
    ולאחי הקטן מחלת בכטרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרמטר חשוב - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    31/07/2014

שלום אורית
    סיפור שלך מאד ארוך אני חושבת ללא ספק את צריכה להיות במעקב ראומטולוג
    קודם כל עקב סיפור משפחתי שלך- מחלת קרוהן ו בכטרב
    דבר השני סימני שלך כעת לא ספיציפים לכן מאד חשוב מעקה קליני ומעבדתי
    סימנים לפחות לפי סיפור פחות מתאמים ל שיגרן , אך חשוב לשקול מחלות אחרות
    ובסוף כעת בזמן הריון - פרט לבדיקות דם אין אפשרות לבצע בדיקות הדמיה , לכן תעברי בשלום הריון ותמשיכי בירור ראומטולוגי
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני סובלת מסיוגרן - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    22/07/2014

האבחנה של סיוגרן נעשית ע"י מספר בדיקות- בדם: ANA, RF, אנטי RO ואנטי LA, בדיקת יובש בעיניים (מבחן שירמר) ולעיתים גם מיפוי בלוטות רוק ואפילו ביופסיית בלוטות רוק לברור היובש בפה.
    ליובש כרוני כמו שאת מתארת יש סיבות אחרות שאינן קשורות לסיוגרן, כמו תרופות, מחלות ויראליות ומחלות סיסטמיות אחרות והרשימה ארוכה. כך שלגבי האבחנה המדויקת כדאי לעבור ברור מסודר אצל ראומטולוג.
    לגבי הטיפול- ברוב המקרים הטיפול הוא סימפטומטי- בטיפות מלאכותיות לעיניים, תחליפי רוק ולפעמים כדורים שמעודדים הפרשת רוק ודמעות (סלאג'ן). במקרים מסוימים טיפול בכדור שנקרא פלקווניל שיכול להקל על כאבי המפרקים, במידה ומייחסים אותם לסיוגרן.
    חשוב לציין במיוחד במקרה שלך כאשר את בהריון- לבדוק רמת נוגדנים שציינתי בתחילת התשובה- במידה וחלקם חיובי דרוש אקו לב עוברי במסגרת המעקב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחותי הייתה בעיה דומה בשיער

מיכל
    27/07/2014

בכל מה שקשור לקשקשים וקרקפת רגישה. היא התחילה לחפוף עם שמפו מיוחד לשיער של מורז , הוא נגד קשקשים וזה עזר לה, אני גם זוכרת שכדי שהתהליך יעבוד כמו שצריך את צריכה במשך 3 דקות להשאיר את השמפו על השיער ולא מיד להרטיב ולשטוף אותו, כדי שזה יהיה אפקטיבי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו