בדיקת דם נוגדנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם נוגדנים
    אנונימית
    11/08/2014

שלום,
    אני בת 21, בריאה. סובלת כבר שנים מנפיחות באצבעות הידיים כתוצאה מחשיפה לקור חזק בחורף. אין לבעיה שלי אבחנה ברורה. מכיוון שהתופעה חזרה בשנתיים האחרונות, לאחר שלא הופיעה כמה שנים (כנראה כי לא נחשפתי לקור חזק), חזרתי לרופא. לאחר בדיקת דופלר, הראומטולוג אמר שאין סימן למשהו ראומטולוגי, אבל ייעץ לי ללכת להמטולוג, מכיוון שבדיקת IGG גבוהה (2150, כאשר הנורמה היא עד 1600), גם שקיעת הדם גבוהה (37, כאשר הנורמה 35). בדיקות אלה יוצאות לי תמיד גבוהות.
    לאחרונה עשיתי שוב בדיקות דם בהמלצת רופאת המשפחה לפני פנייה להמטולוג. התוצאות:
    ספירת דם תקינה, IGG ושקיעת דם כמו שכתבתי קודם. שאר התוצאות גם תקינות. אלה התוצאות שאשמח לשמוע עליהן:
    ANA TITER- POSITIVE כייל לעבודה 1:160, נעשה בשיטת IFA
    DNA Ab CONF- NEGETIVE
    ANTICENTROMERE Ab - שלילי 0.2
    SmRNP- שלילי 0.5
    כמובן שאלך לרופא לדון בעניין התוצאות, אבל עד אז ייקח זמן, אז אשמח לשמוע מה משמעות התוצאות שהובאו להלן?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם נוגדנים

הוספת תגובה

• בדיקת דם נוגדנים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    11/08/2014

המשמעות של הנתונים שציינת הם שכנראה ישנו קשר בין התלונות לבין בדיקות המעבדה. קשה להרחיב בשלב הזה מכיוון שישנו פאנל שלם של בדיקות שלא ציינת, כמו נוגדנים אוטואימונים אחרים.
    בשלב הזה חשוב בעיקר להימנע מחשיפה לקור ולהמתין למפגש עם הראומטולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיעו תשובות לבדיקות נוספות

אנונימית
    14/08/2014

אם יש משהו להוסיף למה שנאמר בעקבות הבדיקות הנוספות האלה, אשמח לשמוע.
    ANTINUCLEAR Ab_(ANA)- Borderline
    DNA (ds) Ab - גבולי 6 (הערה- BORDERLINE BY BIOPLEX)
    ANTICENTROMERE Ab שלילי 0.2
    SmRNP שלילי 0.5
    RNP <0.2
    Sm (anti Smith Ab) <0.2
    JO-1 <0.2
    SCL-70 <0.2
    SSA (Ro) SINGLE <0.2
    SSB (La) SINGLE <0.2
    RNP A <0.2
    RNP 68 <0.2
    SSA-60 <0.2
    CHROMATIN <0.2
    RIBOSOMAL P Ab <0.2
    SSA-52 <0.2
    כאמור, ANA TITER חיובי (הערה- 1:160 ‎כייל, נעשה בשיטת IFA), DNA Ab CONF שלילי (נעשה בשיטת IFA).
    המון תודה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיעו תשובות לבדיקות נוספות - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    14/08/2014

שלום יעל
    בדיקות דם נוספות עם שנווים לא משמעתים, אך חשוב מאד לקשור בדיקות לתץמונה קלינית
    אני מאד ממליצה לך להפגש עם ראומטולוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו