אפשר לדעת מתי פיברומיאלגיה התחילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לדעת מתי פיברומיאלגיה התחילה?
    אנונימית
    15/11/2014

שלום,
    רציתי לשאול איך ניתן לדעת מתי (ואם בכלל) התפרצה אצל בן אדם תסמונת הפיברומיאלגיה?
    למשל במקרה הספציפי שלי התחילו כאבי ראש, עקצוצים, עייפות וחולשה קיצונית בכל הגוף, הרגשת דקירות בגוף וכו' לפני כמה חודשים. אבל לדוגמא עייפות אני מרגישה כבר למעלה מ-6 שנים. זה שהשרירים שלי חלשים תמיד ידעתי ולא הבנתי למה. זכור לי שבשנתיים האחרונות היו לי תקופות של כאבים שונים שלרובם מהם לא מצאו הסבר. לדוגמא תקופה שהיו לי כאבים חדים בעין אחת, תקופה של כאבים ולחץ בצלעות, כאבי גרון לעיתים תכופות.. כמו כן, יש לציין שעברתי פציעה ברגל שלטענת הרופאים החלימה לפני שנה וחצי (שברי מאמץ), אך עדיין נשארו כאבים ברגליים בעוצמה פחותה יותר.
    איך ניתן לדעת מתי הפיברומיאלגיה התחילה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר לדעת מתי פיברומיאלגיה התחילה? - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    15/11/2014

פיברואמיאלגיה - מחלה רק עם סימנים קלינים לא ספציפים , ללא שום סימן ספיציצי - לא קליני ולא מעבדתיי
    לכן אין שום אפשרות לדעת מדויק במקרה שלך מימתי את סובלת ממחלה
    אבל חשוב להבין בפיבראומיאלגיה לא מימתי מחלה אך איך נכון להיתנהג ו להתמוד עם כל הסימנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו