מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DNA sd ab חיוביאילנית29/12/2014
שלום רב
אני אישה בת 40 עקב נשירת שיער ( לא חזקה במיוחד) ושיער שהתדלל לאחר שלוש לידות, פניתי לרופא עור ששלח אותי לבדיקות דם.( בלי לראות אותי - דרך הטלפון קבלתי את הבדיקות)
באחת הבדיקות קבלתי חיובי ל DNA SD AB
כאשר הטווח 0-6 קבלתי 14
אני לא סובלת משום בעיות רפואיות, אני בריאה ומרגישה טוב ושום סימן
מהסימפטומים של לופוס ( שקראתי באינטרנט ) לא קיים אצלי.
האם יכול להיות שיש לי זאבת? עכשווית או מחלה בעתיד
האם יכולה להיות מחלה אוטואימונית ללא תסמינים גופניים?
בת דודה של אבי נפטרה מזאבת מוזנחת שלא גילו בזמן האם יש קשר לסיפור?
אודה לתשובתכם המהירה
אני ממש בלחץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DNA sd ab חיובי - תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/12/2014הי אילנית.
לא הייתי ממהר לקבוע אבחנה בשלב זה.
הסיפור המשפחתי באמת מדליק "נורה אדומה" וכדאי להיבדק אצל הראומטולוג נוכח הבדיקה החריגה/התלונות שציינת/וכאמור, הסיפור המשפחתי.
מצד שני, חשוב להבין שהבדיקה שחזרה חיובית אינה אמינה (!!) וצריך לבצע אותה בשיטה נוספת, כדי לוודא שהיא חיובית (או לשלול). הבדיקה צריכה להיתבצע אוטומטית, כך שיכול להיות שהיא "בעבודה". בכל מקרה- תבררי את הנקודה הזאת עם הראומטולוג (השיטות האמינות הן "קריטידיה" או "RIA").
בהצלחה ושנה אזרחית טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDNA ANA
אילנית31/12/2014שלום רב ותודה עבור התשובה המהירה
אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי הבדיקות המעודכנות
תודה
אילנית
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט להלן הערות והסבר
DNA (ds) Ab 14.0 IU/ml
טווח 0.0-6.0
DNA Ab CONF Negative
ANA PATTERN Speckled
ANA TITER POS 1:80
RNP <0.2
Sm (anti Smith Ab) <0.2
RNP A <0.2
RNP 68 <0.2
SmRNP <0.2
SSA-60 <0.2
SSA-52 <0.2
CHROMATIN 0.2 Index
0.0-0.9
JO-1 <0.2
SCL-70 <0.2
ANTICENTROMERE Ab <0.2
SSA (Ro) SINGLE <0.2
SSB (La) SINGLE <0.2
RIBOSOMAL P Ab <0.2
הערות לבדיקות
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
See DNA Ab CONFIRMATION
לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA Ab CONF
Confirm By IFA Crithidia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDNA ANA - תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/01/2015כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, אנטי DS-DNA אכן חזר שלילי כך שהסבירות לאבחנה של לופוס עקב נשירת שיער וANA חיובי ירדה משמעותית.
ANA חיובי- כדאי להרחיב את הברור ולקחת תפקודי בלוטת תריס, נוגדנים מתאימים אנטי TPO ואנטי TG ולראות מסודר ראומטולוג לפחות להערכה אחת טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהana pos
אילנית06/01/2015שלום ד"ר ותודה עבור התשובה
ברשותך שאלה אחרונה לי אליך
אכן היתה לי דלקת בבלוטת התריס לאחר כל לידה - 2 לידות( היפרתיירואיד)
שערכה כשמונה חודשים ונעצרה ללא טיפול.
בלידה האחרונה לפני שנה ותשעה חודשים כן נבדקו הנוגדנים הבאים
ANTI THYROID PEROXID 2801.00 IU/ml
0.00 -35.0 טווח
האם יכולה להיות השלכה ל ana החיובי להיום
כיום בלוטת תריס תקינה לגמרי
האם יכולה להיות מחלה אוטואמונית ללא שום סימפטומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהana pos - תגובה
ד``ר יונתן וולמן07/01/2015מאוד יתכן שה ANA החיובי קשור לנוגדן של בלוטת התריס.
הנוגדנים ילוו אותך כל החיים ולא בהכרח צריכה להיות לכך משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdna conf
אילנית09/01/2015שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה
לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה לי היה 58
האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי
שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?
( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)
שוב המון תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdna conf אשמח לקבל תשובה
אילנית12/01/2015שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה
לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה , לי היה 58
האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי ?
שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?
( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)
שוב המון תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בקריאת הבדיקה
אגם07/07/2015עשיתי בדיקת ANA ולהלן צילום של התוצאות.
אני לא מצליחה להבין האם קיימת חשיבות לכך שבערך DNA ds Ab יצא 18 כאשר טווח התקינות הוא 0-6.
18 נחשב להרבה? מה זה הרבה ברמה שניתן לראות מחלה? 50?
או האם העובדה שהכל יצא NEGATIVE יכול להרגיע אותי.
ביקרתי אצל ראומטולוג מומחה לאחר התוצאה החיובית של ה-18 הזה, אך הוא ציין שנמתין לכל התוצאה של ANA, ואמר שאם ייצא שלילי "ניתן לזרוק את זה לפח ושהכל בסדר"
אשמח לקבלת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בקריאת הבדיקה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן08/07/2015הנוגדנים לבלוטת התריס שמוגברים אצלך יכולים להסביר את ANA החיובי
אנטי ds-DNA : הבדיקה השניה, confirmed, היא הבדיקה הקובעת והיא שלילית אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות אורטופד
אפי24/02/2016רציתי לדעת עם הבדיקות בסדר כי רשום לי הערה ואני לא מבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות אורטופד - תגובה
ד``ר יונתן וולמן24/02/2016בדיקת אנטי DS-DNA יצאה גבולית בשיטה לא אמינה.
קופ"ח ביצעה בדיקה חוזרת (confirmation) שיצאה תקינה.
לסיכום, הבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)