מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפוגה מפיברומיאלגיה?אלמונית17/01/2015
שלום,
בת 22, בריאה. לפני חצי שנה התחלתי להרגיש כאבי ראש עם תסמינים של עייפות וחולשה קיצוניים, שינה לא מרעננת, חוסר תיאבון, ירדתי 4 ק"מ בשבועיים בלי להתכוון. אחרי שבוע התסמינים החמירו- כאבי הראש היו חזקים יותר ורוב הכאבים היו בצד ימין של הגוף. נוספו תסמינים של קשיון עורף, בלבול, חוסר ריכוז, עקצוצים בגוף, כאב בעין ומסביב לה, קשיים בבליעה.
אחרי 3 שבועות מתחילת כאבי הראש לערך כאבי הראש נחלשו (אך עדיין היו קיימים) והתסמינים שנשארו הם חוסר תיאבון, עייפות (שנחלשה רק בשעות הלילה, אך היה קושי להירדם) וחולשה קיצוניים, שינה שאינה מרעננת ומדי פעם גם הרגשת דקירות ועקצוצים בגוף (לא רק בצד ימין), בעיקר במפרקים. ככה זה נמשך בערך חודשיים שבמהלכם עברתי בדיקות דם שיצאו די תקינות (למעט IGG גבוה, שקיעת דם 42, ana titer חיובי 1:160), ct ראש תקין, נשללה מחלה המטולוגית (אך ההמטולוג ציין שיש היפרגלובולינמיה).
לאחר מכן הייתה השתפרות ניכרת בתסמינים שעתה כללו הרגשת עייפות וחולשה מדי פעם ודקירות במקומות שונים בגוף מדי פעם(לפעמים אפילו רק פעם בשבוע).
במהלך ההשתפרות בתסמינים, הלכתי לראומטולוג שעל סמך התסמינים שהרגשתי במשך כל החודשים הללו (הוא גם לחץ לי על 5-6 נקודות בגוף שנרתעתי מאוד כשהוא לחץ עליהן), קבע שיש לי בוודאות פיברומיאלגיה ונתן לי תוכנית טיפולית(כדורים, פיזיותרפיה, הידרותרפיה) ומעקב כל 3 חודשים אצלו. ז"א, כבר 3 חודשים (עוד לפני ביקורי אצלו) שאני מרגישה יחסית טוב, אבל עדיין יש קושי רב להירדם ומדי פעם אני מרגישה חולשה ועייפות ודקירות במקומות שונים בגוף, אבל הרבה פחות ממקודם.
אני כבר תוהה לעצמי שאולי אין לי בכלל פיברומיאלגיה. אולי יש לי משהו אחר שבגללו הרגשתי את כל התסמינים הללו או שאולי זו רק הפוגה קצרה מהמחלה.
מה אתם ממליצים לעשות? איך אפשר לדעת אם יש לי פיברו או לא או שזאת רק הפוגה קצרה מהמחלה? האם יש עוד כיוונים שאתם ממליצים לבדוק?
תודה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפוגה מפיברומיאלגיה? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/01/2015פיברומיאלגיה היא אבחנה שבשלילה. כלומר, כאשר לא מוצאים אבחנה אחרת לכל התלונות שפרטת.
את מציינת בבדיקות העזר ANA חיובי ורמה גבוהה של אימונוגלובולינים, כלומר יתכן וכן יש בעיה רפואית אחרת. יתכן והראומטולוג שבדק אותך מודע לכל זה ויתכן שלא. את תמיד יכולה לפנות להערכה רפואית נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אלמונית25/01/2015תודה רבה על התשובה.
הראומטולוג מודע לתוצאות בדיקות הדם ולחוות דעתו של ההמטולוג. הראומטולוג רשם שאין מספיק רמזים לכיוון SLE אבל יש רמזים בולטים לפיברומיאלגיה (בהתחשב בתלונותיי וברגישות לנקודות שהוא לחץ עליהן). כאמור, הוא אמר לי בע"פ שבטוח שיש לי פיברומיאלגיה, אבל רק אחרי שיצאתי מהפגישה שמתי לב שהוא רשם בסיכום הביקור שיש רמזים לפיברומיאלגיה אבל באבחנה הוא רשם- ARTHRALGIA. ז"א, יש פער בין מה שהוא אמר לי בע"פ לבין מה שהוא רשם.
האם אתה סבור שנעשו מספיק שלילות למצבים רפואיים אחרים כדי לאבחן פיברומיאלגיה?
האם אתה ממליץ על חוות דעת רפואית נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/01/2015יתכן שבנוסף לחשד למחלה אוטואימונית (או מחלה אחרת) קיימת אבחנה של פיברומיאלגיה ולכן החליט לטפל בהתאם, במקביל להמשך המעקב אצלו.
ARTHALGIA = כאבי מפרקים כך שהאבחנה הזו אינה שוללת או מאשרת פיברומיאלגיה, פשוט תיאור התלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)



.jpg)
