ריינו וגלולות למניעת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריינו וגלולות למניעת הריון
    דניאל
    26/01/2015

לאחרונה התעורר אצלי מצב בו אצבע אחת בלבד(אותה אחת) מלבינה לי בקצהה במצבי קור. פניתי לרופא המשפחה וזה שלח אותי לעשות בדיקות דם, לאחר שאמר שכלל הנראה זה ריינו ורצה לבחון שאין מדובר בתופעה נלווית למחלה אחרת. הבדיקות יצאו תקינות, וככל הנראה זה אכן ריינו המופיע בפני עצמו. במקביל נאמר לי להפסיק ליטול את הגלולות למניעת הריון(מסוג פמינט) אותן אני נוטלת בחמש השנים האחרונות ברצף.

פניתי לרופאת נשים מומחית, לראות האם ניתן לבחון חלופות ראויות, וזו אמרה שעליי לגשת לראומטולוג שיפנה אותי לבדיקות קרישיות יתר- ובאם אין לי בעיה של קרישיות יתר, אוכל להמשיך וליטול גלולות על אף הריינו.
    האם זה נכון? האם באמת אם לא מדובר במחלה נלווית , וזה רק ריינו לכשלעצמו ובהנחה ובדיקות הדם יצאו תקינות ולא תאובחן בעיה של קרישיות יתר אוכל לחזור ליטול גלולות? או שריינו בעצמו לא מאפשר את נטילת הגלולות?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריינו וגלולות למניעת הריון - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    26/01/2015

יש כאן שתי שאלות, אחת- מדוע החלה פתאום תופעת רנו. עבור זה את צריכה לעבור ברור שכולל בדיקות דם והערכה קלינית אצל ראומטולוג ואצל המטולוג ואולי בדיקות נוספות (להעריך כלי דם/עורקים ביד, דופלר, אקו לב וכו'). שניה- לגבי הגלולות. גלולות למניעת הריון יכולות במצבים מסוימים להוביל לקרישיות יתר, בעיקר הכדורים שמכילים אסטרוגן (פמינט למשל). בשלב הזה, לפני שביצעת את הברור, יתכן והדברים קשורים ולכן נכון היה להפסיק אותן. לאחר שתסיימי את הברור ובמידה והכל תקין אפשר להערכתי לחזור לטיפול בגלולות, אולי עם נטיה לשימוש בכאלו שמכילות פרוגסטרון בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו